۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

روایت گریه‌های مادری پای قاب‌عکس شهری

  • کد خبر: ۱۰۹۷۲۱
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۸
روایت گریه‌های مادری پای قاب‌عکس شهری
شاید شما هم ویدئوی مادری را که مقابل قاب عکس فرزندش اشک می‌ریزد دیده باشید؛ ویدئویی که شاید اشک خیلی از ما را هم درآورد؛ اما در پس همه آن اشک ها، مدح و تحسینی نهفته بود بابت این تصمیم و بابت این بخشش.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ اصل ماجرا به اسفند ۱۴۰۰ برمی گردد، یعنی دقیقا یک ماه مانده به آغاز سال نو و دقیقا در همان شلوغی‌ها و ولوله ورود به سال جدید. ورق، اما همان روز برای رضا و خانواده اش برمی گردد. او سوار موتور بود که در صدمتری دچار یک سانحه شدید می‌شود و حالا توی همین عکسی که با عنوان «جان آفرین» و با شعار «اهدای عضو، اهدای زندگی» در میدان شهدای مشهد نصب شده، تاریخ فوتش ششم اسفند درج شده است.

وقتی از مادرش می‌پرسیم پسرت چند ساله بود، بدون فوت وقت می‌گوید بیست سال و پنج ماه و بعد با همان چشم‌های بغض آلودش اضافه می‌کند: «آدم حساب سن و سال بچه ش رو دقیق داره. من حالا دیگه غم‌های دیگه م رو فراموش کردم.» طاهره محمدپور، همان مادری که مقابل عکس فرزندش اشک می‌ریخت و ویدئوی آن در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد، می‌گوید همسرش که راننده اتوبوس‌های خط واحد است، پشت فرمان بوده که تصویر پسرش را که در این قاب عکس بزرگ جا خوش کرده است می‌بیند و پی صحبت‌های پدر، مادر هم می‌آید تا عکس یکی یک دانه اش را اینجا ببیند.

ما او را وقتی می‌بینیم که ایستاده مقابل عکس پسرش، در خودش فرورفته و دارد نجوا‌های مادرانه اش را با پسرش در میان می‌گذارد. مادر رضا می‌گوید زمانی که دکتر به آن‌ها گفته وضعیت پسرش دیگر رو به بهبود نمی‌رود و سطح هوشیاری اش دارد رفته رفته پایین می‌آید، پدرش، احمد صابر، بدون تردید رأی به اهدای اعضای پسرش می‌دهد و خانواده اش هم پای این تصمیم می‌مانند و از آن حمایت می‌کنند، چون «حالا رضا می‌تواند به چند نفر دیگر زندگی ببخشد.» آن طور که مادر رضا می‌گوید اعضای بدن رضا نجات بخش جان ۶ بیمار شد.

شاید شما هم ویدئوی مادری را که مقابل قاب عکس فرزندش اشک می‌ریزد دیده باشید؛ ویدئویی که شاید اشک خیلی از ما را هم درآورد؛ اما در پس همه آن اشک ها، مدح و تحسینی نهفته بود بابت این تصمیم و بابت این بخشش. آن فیلم مربوط می‌شود به طاهره محمدپور، مادر رضا صابر، جوان ۲۰ ساله‌ای که خانواده اش تصمیم به اهدای اعضای او می‌گیرند.

اما مرگ چگونه می‌تواند خود زندگی باشد؟ مرگ یک تن چگونه می‌تواند بشود نقطه آغاز زندگی یک یا چند تن دیگر؟ لابه لای آن لباس‌های سیاهی که به تن آدم هاست، لابه لای انبوه اندوه و غمی که از در و دیوار بر سر آدم خراب می‌شود، میان آن جبری که ناگهان با آن روبه رو می‌شویم و چاره‌ای جز پذیرفتنش نداریم، چگونه می‌توانیم به زندگی بخشیدن و زندگی ساختن فکر کنیم؟ مگر نه اینکه دل بزرگی می‌خواهد و خرد وسیعی؟ پدر و مادری که فرزندش را از دست داده یا فرزندی که پدر یا مادرش را؛ چه تفاوتی می‌کند؟

عزیزی رفته و فراقی ابدی حاصل شده و زخمی که مرهمی جز گذر زمان ندارد. همه چیز می‌تواند در همین نقطه تمام شود؛ در «مرگ»، در «مردن»، در «دیگر نبودن و دیگر وجود نداشتن.» مرگ می‌تواند نقش اصلی اش را ایفا کند و بشود همان نقطه پایانی. بحث اهدای عضو و فرهنگ سازی برای زندگی بخشیدن به نیازمندان عضو، حالا مدت هاست که کمی سیاهی مرگ را کم رنگ‌تر کرده و آرامشی شده برای آن‌ها که از دست داده اند و آسایشی شده برای گیرندگان عضو.

حالا خیلی وقت است که وقتی لابه لای اخبار و اطلاعات شبکه‌های اجتماعی می‌چرخیم، بسیاری از افراد که برخی هایشان هم چهره‌های معروف فرهنگی و هنری هستند، کارت اهدای عضو خود را به اشتراک می‌گذارند، دیگران را به داشتن آن تشویق می‌کنند و از این می‌گویند که تمایل دارند اگر سرنوشت جوری رقم خورد که می‌توانستند کمک حال فرد یا افرادی باشند، رضایت خود را برای اهدای عضو از پیش اعلام کرده باشند و دیگر حرف و حدیثی در آن نباشد.

آخرین روز اردیبهشت که مصادف با روز اهدای عضو است، بهانه‌ای بود تا خانواده رضا صابر و همه خانواده‌هایی که با چنین اتفاقی در زندگی شان روبه رو شده اند و در ادامه تصمیم به اهدای اعضای عزیزشان گرفته اند، در قطعه بخشندگان زندگی بهشت رضا (ع) مشهد گردهم جمع شوند تا یک مرتبه دیگر اهمیت این بحث را به همگان یادآوری کنند.

بد نیست بدانید که طبق گفته‌های ابراهیم خالقی، مسئول واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در گفتگو با شهرآرانیوز و در همین مراسم، دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال ۸۰ بخش اهدای عضو را راه اندازی کرد و اکنون به عنوان قطب شرق و شمال شرق کشور در اهدای عضو و پیوند اعضا شناخته می‌شود. تاکنون بیشتر از ۱۱۹۸ مورد اهدای عضو از مرگ مغزی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده که از این تعداد به بیش از ۵۱۰۰ نفر عضو اهدا شده است، یا شاید بهتر است بگوییم «زندگی» اهدا شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->