به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدعبدا... ارجائی در جلسه امضای این تفاهمنامه مشترک گفت: وقتی قرار است یک خانواده چندین سال از فردی معلول مراقبت کند، وظیفه ما چیست؟ ما نیز در حد قانونی و تواناییمان هیچ محدودیتی برای کمک به این افراد نداریم. مشهد با همه دنیا متفاوت است. زیرا امام رضا (ع) امام مهربانی و فلسفه ذاتی شهر است و در این شهر نمیتوانیم عدهای را خانهنشین ببینیم.
شهردار مشهد با بیان اینکه بین ۱۰تا۱۵درصد جمعیت دنیا مربوط به افرادی با نیازهای ویژه است، تأکید کرد: اگر بخواهیم از این افراد چشمپوشی کنیم، درست نیست. زیرا با این کار ۱۵درصد ظرفیت کشور را به همین راحتی کنار میگذاریم. ما امکانات را برای این افراد فراهم نکردهایم و جوامع و شهرها آماده ارائه خدمت به این افراد نیست. شهر ما معلول است که نمیتواند به همه خدمت دهد.
وی ادامه داد: در این دولت که بیشترشان مدیران انقلابی هستند، گفتمانی در کشور راه بیندازید تا این موضوع دغدغه همه مسئولان شود. ما نیز تمامقد به شما کمک میکنیم.
ارجائی با اشاره به اقدامات شهرداری مشهد برای معلولان، افزود: در پیادهراهها مسیر ویژه افراد دارای معلولیت ساخته شده بود، اما ۲۷۰مانع در این خطوط وجود داشت که بهمرور در حال برطرفکردن این موانع هستیم. در حوزه حملونقل، همه اتوبوسهای خریدهشده چهار ویژگی تنظیم ارتفاع، رمپ ویلچر، کمربند ایمنی ویژه ویلچر و سیستم صوتی و تصویری اعلام ایستگاه دارند. نکته مهم این است که این ویژگیها فقط ۲ درصد به قیمت تمامشده اتوبوس اضافه کرده است.
شهردار مشهد با ارائه پیشنهاد خرید تبلت بریل برای نابینایان، تصریح کرد: با توجه به نبود این فناوری در ایران، میتوان تبلت بریل را وارد کرد و سپس به همت نخبگان آن را مهندسی معکوس و خودمان تولید کنیم. هزینه تمامشده این تبلتها بهمراتب ارزانتر از چاپ خطوط بریل است.
در ادامه، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزشوپرورش استثنایی با قدردانی از شهرداری مشهد بهدلیل انجام اقدامات خودجوش برای افراد دارای معلولیت، گفت: در برخی ادارات و سازمانها مناسبسازی انجام نشده است، اما شهرداری مشهد بهصورت خودجوش این کارها را انجام میدهد. همچنین این سازمان برانجام نقشهای تربیتی در کنار کارهای عمرانی تأکید دارد.
حمیدرضا طریفیحسینی با بیان اینکه در این دولت، جوانان متعهد انقلابی پای کار آمدهاند، تصریح کرد: این بدین معناست که ظرفیت بینظیری در کشور ایجاد شده است و از رئیسجمهور تا دیگر مدیران همه انقلابی هستند و از ایده تا اجرا مسیر کوتاهی است. اکنون فضای خوبی داریم و ما نیز پای کار هستیم.
طریفیحسینی افزود: اگر دستگاههای دیگری در آموزشوپرورش به کمک ما نیایند، قدرت زیادی نداریم و اگر مدیریتشهری این کلانشهرها به ما کمک نکنند، کمرمان میشکند. ۲۰ هزار مدرسه فراگیر داریم که بسیاری از آنها آمادگی پذیرش ندارند. اکنون نیز پیوست معلولان را در نوسازی مدارس ملزم کردهایم.
مشاور شهردار مشهد در امور افراد دارای معلولیت نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه مبنای فعالیتهای ما «شهر مهربان» است، بیان کرد: به خودم میبالم که تنهامشاور کودکان با نیازهای ویژه در کشور هستم. این نشاندهنده دغدغه شهردار مشهد است.
بیش از ۱۰ اتفاق خوب در زمینه مناسبسازی شهر رخ داده است و همه پروژهها به تدوین پیوست معلولان ملزم شدهاند. اولینبار هشت بوستان در مشهد برای این افراد مناسبسازی شد. در روز جهانی «عصای سفید» بچههای نابینا از شهردار درخواست کردند قرآن بریل با ترجمه سیجلدی تألیف شود. ایشان نیز همانجا دستور چاپ کتاب را داد. زیارت امینا... و زیارت خاصه امام رضا (ع) نیز در حال چاپ است.