آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی
سرخط خبرها

تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...

  • کد خبر: ۱۱۰۳۲۷
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴
تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...
یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ براساس برآورد‌ها بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری تیروئید هستند. شاید این تعداد در مقابل جمعیت هفت‌میلیاردنفری کره زمین چندان زیاد نباشد، اما آمار‌ها نشان می‌دهند حدود ۴۰ درصد از جمعیت کره زمین در معرض کمبود دریافت ید هستند. ید ماده مغذی معدنی است که برای تولید و بقای هرمون‌های تیروئید ضرورت دارد.
برنامه‌های تأمین ید کافی مانند نمک یددار هم‌چنان در کشور‌های در حال توسعه در دست اجرا هستند، اما چالش بیماری‌های مرتبط با غده تیروئید به کشور‌های پیشرفته یا در حال توسعه محدود نمی‌شود.

سرطان تیروئید چقدر شایع است؟

انجمن سرطان ایالات متحده هم‌زمان با هفته بیماری تیروئید آخرین برآورد‌های خود از میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را منتشر کرده است. براساس برآورد‌های این انجمن غیردولتی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری میلادی ۴۳ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلای جدید به بیماری سرطان تیروئید در این کشور شناسایی شود که انتظار می‌رود دست‌کم ۲ هزار و ۲۳۰ مورد از آن‌ها با اکثریت نسبی بانوان در مقایسه با آقایان جان خود را از دست بدهند. خوشبختانه با پیشرفت‌های علمی، شانس تشخیص این بیماری در مقایسه با سایر سرطان‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر شده است. همین امر باعث می‌شود در یک دهه گذشته آمار مبتلایان شناسایی‌شده آن بیشتر نیز گزارش شود. مانند مرگ و میر، در شناسایی هم به ازای هر بیمار آقا، سه خانم مبتلا شناسایی می‌شوند.

کووید ۱۹ و تیروئید

هرچند جهان هنوز به طور کامل از همه‌گیری کووید ۱۹ رها نشده، تحقیقات درباره ارتباط این ویروس با سایر بیماری‌ها به نتایج نسبتا دقیقی رسیده است. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند. از سوی دیگر، شرایط تحمیلی همه‌گیری کووید ۱۹ باعث ایجاد قرنطینه‌های طولانی‌مدت و کاهش مراودات اجتماعی شد.

افراد مبتلا به بیماری‌های منشعب از تیروئید از جمله پرکاری تیروئید با علائمی نظیر احساس عصبیت و زودرنجی، مشکل در تمرکز، افزایش ضربان قلب و مشکلات خواب و ... مواجه هستند. بسیاری از این علائم با تشدید فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و بالا رفتن سطح تنش عصبی در جامعه به دلیل فقدان عزیزان، کاهش سطح روابط اجتماعی و تنش‌های ناشی از وضعیت اقتصادی‌اجتماعی شدت می‌یابند و شرایط را برای مبتلایان به بیماری تیروئید دشوار و دشوارتر می‌کنند. در چنین شرایطی، مبتلایان بیماری تیروئید به‌ویژه در میان خانم‌ها تا ۴۷ درصد بیشتر از آقایان در معرض افسردگی و اضطراب قرار دارند.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->