دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد مراقب جاسوسی های موساد در قالب مشاوره پزشکی باشید نماینده صلیب سرخ جهانی در ایران: از تلاش‌ها و شجاعت نیرو‌های امدادی ایران قدردانی می‌کنم تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی دستگیری سوداگر مرگ با ۱۵ هزار قرص مخدر در تهران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت فرودگاه‌های کشور (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آمار نگران‌کننده از ترک تحصیل دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جدید مشهد منصوب شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) کشف ۳۵ کیلوگرم تریاک در تربت‌حیدریه (۱۹ تیر ۱۴۰۴) چرا نوجوانان جذب دوستانشان می‌شوند و از خانواده فاصله می‌گیرند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در برخی مناطق استان علائم شایع سنگ کلیه چیست؟ رقابت نزدیک به ۱۰ هزار دانش‌آموز خراسانی برای ورود به مدارس سمپاد پیش‌فروش بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ از ۲۵ تیرماه آغاز می‌شود
سرخط خبرها

تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...

  • کد خبر: ۱۱۰۳۲۷
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۴
تیروئید، کرونا، افسردگی و چند بیماری دیگر...
یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند.

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ براساس برآورد‌ها بیش از ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به بیماری تیروئید هستند. شاید این تعداد در مقابل جمعیت هفت‌میلیاردنفری کره زمین چندان زیاد نباشد، اما آمار‌ها نشان می‌دهند حدود ۴۰ درصد از جمعیت کره زمین در معرض کمبود دریافت ید هستند. ید ماده مغذی معدنی است که برای تولید و بقای هرمون‌های تیروئید ضرورت دارد.
برنامه‌های تأمین ید کافی مانند نمک یددار هم‌چنان در کشور‌های در حال توسعه در دست اجرا هستند، اما چالش بیماری‌های مرتبط با غده تیروئید به کشور‌های پیشرفته یا در حال توسعه محدود نمی‌شود.

سرطان تیروئید چقدر شایع است؟

انجمن سرطان ایالات متحده هم‌زمان با هفته بیماری تیروئید آخرین برآورد‌های خود از میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را منتشر کرده است. براساس برآورد‌های این انجمن غیردولتی، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری میلادی ۴۳ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلای جدید به بیماری سرطان تیروئید در این کشور شناسایی شود که انتظار می‌رود دست‌کم ۲ هزار و ۲۳۰ مورد از آن‌ها با اکثریت نسبی بانوان در مقایسه با آقایان جان خود را از دست بدهند. خوشبختانه با پیشرفت‌های علمی، شانس تشخیص این بیماری در مقایسه با سایر سرطان‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر شده است. همین امر باعث می‌شود در یک دهه گذشته آمار مبتلایان شناسایی‌شده آن بیشتر نیز گزارش شود. مانند مرگ و میر، در شناسایی هم به ازای هر بیمار آقا، سه خانم مبتلا شناسایی می‌شوند.

کووید ۱۹ و تیروئید

هرچند جهان هنوز به طور کامل از همه‌گیری کووید ۱۹ رها نشده، تحقیقات درباره ارتباط این ویروس با سایر بیماری‌ها به نتایج نسبتا دقیقی رسیده است. یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهند غده تیروئید و به طور کلی محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید (HPT) می‌تواند هدف مطلوب ویروس کووید ۱۹ قرار بگیرد و فرد مبتلا را با عوارض طولانی‌مدت و سنگین‌تری از بیماری کرونا روبه‌رو کند. از سوی دیگر، شرایط تحمیلی همه‌گیری کووید ۱۹ باعث ایجاد قرنطینه‌های طولانی‌مدت و کاهش مراودات اجتماعی شد.

افراد مبتلا به بیماری‌های منشعب از تیروئید از جمله پرکاری تیروئید با علائمی نظیر احساس عصبیت و زودرنجی، مشکل در تمرکز، افزایش ضربان قلب و مشکلات خواب و ... مواجه هستند. بسیاری از این علائم با تشدید فاصله‌گذاری‌های اجتماعی و بالا رفتن سطح تنش عصبی در جامعه به دلیل فقدان عزیزان، کاهش سطح روابط اجتماعی و تنش‌های ناشی از وضعیت اقتصادی‌اجتماعی شدت می‌یابند و شرایط را برای مبتلایان به بیماری تیروئید دشوار و دشوارتر می‌کنند. در چنین شرایطی، مبتلایان بیماری تیروئید به‌ویژه در میان خانم‌ها تا ۴۷ درصد بیشتر از آقایان در معرض افسردگی و اضطراب قرار دارند.

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->