انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود
سرخط خبرها

نگاهی به عملیات‌های داعش در افغانستان بعد از آمدن دوباره طالبان

  • کد خبر: ۱۱۰۳۵۷
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۱
نگاهی به عملیات‌های داعش در افغانستان بعد از آمدن دوباره طالبان
گرچه طالبان که در اوت ۲۰۲۱ در افغانستان به قدرت رسیدند مدعی هستند که امنیت را در این کشور کاملا تامین کرده‌اند، اما حملات روزافزون گروه تروریستی داعش باعث ایجاد ناآرامی در داخل و خارج از این کشور شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری آناتولی در این باره نوشته است که گروه تروریستی داعش که حملات خود را به ویژه علیه اعضای طالبان و شیعیان در افغانستان افزایش داده، بار دیگر مورد بحث قرار گرفته است.

عبدالحسیب و حافظ سعید خان از سرکردگان داعش بودند که ادعا می‌شود در زمان حکومت سابق در افغانستان توسط نیرو‌های آمریکایی و افغانستانی کشته شده‌اند. همچنین پس از دستگیری عبدالله اورکزی، سومین سرکرده داعش در جنوب افغانستان در آوریل ۲۰۲۰، شهاب المهاجر جایگزین وی شد.

بر خلاف سوریه و عراق، داعش که نتوانست سلطه خود را در افغانستان گسترش دهد، اخیرا حملات خود را علیه طالبان و شیعیان این کشور تشدید کرده است.

پس از تسلط طالبان در افغانستان، در حالی که تخلیه ادامه داشت، انفجار‌های کابل بار دیگر نگاه‌ها را به این گروه تروریستی معطوف کرد.

به گفته دولت موقت طالبان، هیچ گروه تروریستی در کشور فعالیت نمی‌کند، بجز افراد معدودی که از ایده داعش حمایت می‌کنند.

مقامات طالبان پس از به قدرت رسیدن اعلام کردند که در بسیاری از خانه‌های گروه داعش در ولایات مختلف عملیات انجام داده‌اند.

حملات خونین پس از طالبان

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، بیش از ۵۰ بمب گذاری بزرگ و کوچک و حمله مسلحانه در سراسر این کشور انجام شد. گروه تروریستی داعش مسئولیت بیشتر این حملات را بر عهده گرفت.

این حملات در ۶ مسجد (۳ سنی و ۳ شیعه)، مینی بوس‌های حامل شیعیان هزاره، بیمارستان نظامی، فرودگاه بین‌المللی کابل و علیه اعضای طالبان صورت گرفت.

در حالی که داعش مسئولیت بیشتر حملات علیه شیعیان را بر عهده گرفته، اما هنوز کسی مسئولیت حملات به مساجد اهل سنت را بر عهده نگرفته است.

در این مدت بیش از ۳۳۰ نفر که اکثرا غیرنظامی بودند در حملات گروه تروریستی داعش جان خود را از دست دادند.

مساجد و مینی‌بوس‌ها هدف قرار گرفتند

بر اثر انفجار بمب در مسجد شیعیان در شهر مزار شریف که داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، ۳۱ نفر کشته و بیش از ۸۰ نفر زخمی شدند.

در همین روز، در حملات داعش در ولایت‌های قندوز و ننگرهار، ۸ تن جان خود را از دست دادند.

در پی انفجار بمب در مینی‌بوس مسافربری در ۲۸ آوریل در شهر مزارشریف، ۹ غیرنظامی جان خود را از دست دادند.

افزایش حملات داعش در افغانستان باعث نگرانی کشور‌های همسایه نیز شده است.

گروه تروریستی داعش مدعی شد که در ۲ ماه گذشته حملات موشکی علیه کشور‌های همسایه افغانستان؛ تاجیکستان و ازبکستان انجام داده و تصاویری مبنی بر حملات علیه این کشور‌ها را از حساب‌های شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک گذاشته است.

این ادعا از سوی مقامات ازبکستان، تاجیکستان و طالبان رد شد.

به گفته کارشناسان، داعش با این ادعا می‌خواهد گروه‌های رادیکال در افغانستان را تحت کنترل خود درآورد.

در عین حال هدف، رساندن این پیام است که طالبان از استفاده گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان جلوگیری نکرده است.

از سوی دیگر کشور‌های منطقه به ویژه روسیه، چین و ایران حضور داعش در افغانستان را تهدیدی برای تمامیت ارضی و امنیت ملی خود می‌دانند.

حضور داعش در افغانستان

داعش خراسان که در گذشته به دلیل منطقه‌ای شامل افغانستان، پاکستان، ایران و آسیای مرکزی نامگذاری شده بود، شاخه‌ای از گروه تروریستی داعش است که در سال ۲۰۱۳ با جدا شدن از القاعده در افغانستان و پاکستان تاسیس شد.

در سال ۲۰۱۴، زمانی که داعش در عراق و سوریه اعلام موجودیت کرد، اعضای سابق طالبان پاکستانی وفاداری خود را به ابوبکر البغدادی، سرکرده داعش اعلام کردند.

علاوه بر این، افراد زیادی از پاکستان و افغانستان به عراق و سوریه رفتند تا در صفوف داعش بجنگند. بدین ترتیب، داعش در ژانویه ۲۰۱۵ با مشارکت طالبان پاکستانی به کسانی که وفاداری خود را به داعش در منطقه اعلام کردند، تاسیس شد.

گفته می‌شود که این گروه هزاران عضو از بسیاری از کشور‌های آسیای مرکزی و عربی و همچنین چچن، هند، بنگلادش و چین دارد.

همچنین گفته می‌شود که داعش در خانه‌های سلولی در اطراف کابل و ولایت‌های دیگر در جنوب و شمال و شمال شرق افغانستان فعالیت می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->