سخنگوی وزارت کشور طالبان: افزایش کشت خشخاش در افغانستان دروغ است یادِ هرات در شبِ سردِ مشهد | از کتاب مرحوم «ناصر فرخاد» رونمایی شد وزارت خارجه طالبان: امید که فصل جدیدی در روابط کابل و واشنگتن گشوده شود مشاور وزیر کشور: آماده هستیم با استفاده از ظرفیت «شاد» دختران افغانستانی را آموزش بدهیم رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش: خدماتی که به دانش‌آموزان اتباع داده می‌شود باید در همه کشور یکسان باشد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: ۹۰ درصد دانش‌آموزان اتباع خارجی استان در حاشیه شهر مشهد هستند خواسته طالبان از رئیس جمهور آینده آمریکا چیست؟ ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟ «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه! اعلام آمادگی ایران برای برگزاری نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان در هرات مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ساخت اردوگاه سامان‌دهی اتباع خارجی در تایباد ضروری است روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم
سرخط خبرها

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

  • کد خبر: ۱۱۰۳۶۲
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۲
«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم
روش‌های مختلفی برای تازه نگه داشتن میوه وجود دارد، ولی مردم افغانستان ابتکار جالبی برای تازه ماندن انگور برای زمستان به کار می‌برند.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ ماجرای نگهداری انگور به روش سنتی که مردم افغانستان به آن «کنگینه» می‌گویند، به سال‌هایی بر‌می‌گردد که یخچال و سردخانه وجود نداشت و کشاورزان و باغداران برای بهره‌گیری بیشتر از محصول میوه‌هایشان از روش حیرت‌انگیزی استفاده می‌کردند که اکنون نیز در بخش‌های مختلف افغانستان، به‌ویژه در استان‌های شمالی این کشور، رواج دارد و باغداران به‌دلیل نبودِ سردخانه از آن استفاده می‌کنند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

در رابطه با اینکه چرا نام این روش را کنگینه گذاشته‌اند، اطلاعاتی در دست نیست؛ اما کسانی که از این روش استفاده می‌کنند بر این باورند که این واژه، ریشه در گذشته‌های دور دارد.

اینجا ببینید:

«سید قاسم» که در ولسوالی(شهرستان) شولگره ولایت بلخ زندگی می‌کند، در این باره میֱگوید: ما سال‌های زیادی برای نگهداری انگور، شفتالو، به و بادنجان رومی(گرجه فرنگی) از این روش استفاده می‌کردیم.

او ادامه داد: برای این کار؛ مقداری خاک عادی را با کاه گندم مخلوط می‌کنیم و از آن کاسه‌هایی برای نگهداری میوه درست می‌کنیم و انگور از بقیه میوه‌ها خوب‌تر و بهتر نگهداری می‌شود. سر دو کاسه را به هم می‌چسبانیم و طوری محکم می‌بندیم که هیچ مجرایی برای نفوذ هوا باقی نماند.

قاسم در ادامه گفت: انگور داخل کنگینه وقتی خراب می‌شود که به آن نم یا نور آفتاب برسد یا از اول انگور خراب داخل کنگینه گذاشته باشیم.

این کشاورز افغانستانی ادامه داد: انگور داخل کنگینه بیشتر از سه، چهار ماه دوام نمی‌آورد و اگر بیشتر از این مدت داخل کنگینه باشد، با گذشت زمان کیفیتش را از دست می‌دهد. ظرف‌های کنگینه را در زیر زمین و جای سرد و تاریک نگهداری می‌کنند.

اینجا ببینید:

در برخی مناطق افغانستان به ویژه در شمال این کشور هنوز از روش کنگینه برای نگهداری انگور و بعضی میوه‌های دیگر (هرچند مثل انگور زیاد دوام ندارند) استفاده می‌شود. کشاورزان و باغداران این مناطق در فصل‌هایی که این میوه‌ها وجود ندارند، آن‌ها را به بازار عرضه می‌کنند و از فروش آن سود خوبی به‌دست می‌آورند.

نبودِ سرد‌خانه برای نگهداری میوه‌های تازه در افغانستان از چالش‌هایی است که هنوز هم به آن توجه نشده و این موضوع سبب شده است تا سالانه درصد بالایی از میوه‌های افغانستان یا به بهای اندک به خارج از کشور صادر شود یا بابت نبودِ امکانات نگهداری ضایع شوند.

«کنگینه» روشی متفاوت برای نگهداری انگور در افغانستان + فیلم

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->