زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۰۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) معاون تربیت‌بدنی آموزش و پرورش: سرانه فضای ورزشی مدارس باید به یک مترمربع برسد جاده هراز مسدود می‌شود + جزئیات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری‌بگیران همچنان در انتظار صدور فیش معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ تخلفات ثبت شده در QRکدهای نصب شده در مدارس پیگیری شدند خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی به معنای تغییر محل مراجعه از شعبه به کارگزاری نیست مدیران مدارس حق ندارند از ثبت‌نام دانش‌آموزان ضعیف امتناع کنند مرحله دوم وام ضروری بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت می‌شود؟ طراحی بسته ملی بازیابی روانی کودکان پس از جنگ ۱۲ روزه دستگیری شرور غرب تهران توسط پلیس اطلاعات + تصویر فروش پلاستیک به نرخ نان | گلایه مردم از قیمت گذاری پلاستیک در نانوایی‌ها مواد فروش تهرانپارس با ۴۵ کیلو تریاک دستگیر شد جزئیات ارائه گذرنامه اربعین ویژه بازنشستگان کشوری استان تهران  سازمان محیط زیست در حال پیگیری تأمین حق تالاب‌های کشور برخورد با ۷ واحد غیرمجاز تفکیک زباله در یکی از شهرستان‌های تهران
سرخط خبرها
سخنگوی سازمان اورژانس کشور اعلام کرد: 

گازگرفتگی ۱۸۵ نفر از ابتدای پاییز در استان

  • کد خبر: ۱۱۰۵۲
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲
گازگرفتگی ۱۸۵ نفر از ابتدای پاییز در استان
سخنگوی اورژانس کشور گفت: از ابتدای پاییز (اول مهر تا ۸ آذر) تعداد هزار و ۶۶۳ نفر به دلیل گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت و ۸۷نفر فوت شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، مجتبی خالدی با اعلام این مطلب افزود: تعداد ۳۷۹ نفر به وسیله پرسنل فوریت‌های پزشکی در محل حادثه درمان شده‌اند و هزار و ۱۹۷ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به وسیله اورژانس ۱۱۵ منتقل شده‌اند.
وی با اشاره به این که طبق آمار ۳۶۹ نفر در تهران، ۱۴۳ نفر در فارس، ۱۲۸ در آذربایجان شرقی و ۱۸۵ نفر در استان خراسان رضوی دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن شده‌اند، افزود: بیشترین تعداد فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن مربوط به استان اصفهان با ۱۱ نفر، آذربایجان شرقی ۱۰ نفر و فارس ۹ نفر بوده است.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه منواکسید کربن گازی است سمی که از احتراق ناقص کربن به وجود می‌آید که رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آنرا قاتل خاموش می‌نامند، گفت: این گاز وقتی وارد سیستم تنفسی شخصی شود بلافاصله با گلبول‌های قرمز شخص وارد واکنش شده و باعث می‌شود تا اکسیژن کمتری به اعضای بدن برسد.
خالدی در ادامه افزود: که اولین عوارض این مساله در ابتدا سوزش چشم‌ها و پس از سپری شدن زمانی بین ۱ الی ۲ ساعت بسته به غلظت گاز کربن مونواکسید موجود در مکان فرد احساس خواب آلودگی و احساس خستگی مفرط می‌کند و در این حالت اعضای بدن گِزگِز کرده و اگر بدن شخص حساس باشد دچار خونریزی بینی می‌شود. اگر شخص سعی کند سرپا بایستد دچار سرگیجه به همراه حالت تهوع شده و چشم‌ها در این حالت اغلب سیاهی می‌رود. در ادامه ممکن است شخص دچار بیهوشی شود.
وی همچنین با بیان اینکه افرادی که در یک فضای سربسته در معرض استنشاق این گاز قرار می‌گیرند ابتدا احساس کرختی و خواب آلودگی می‌کنند و در صورتی که هرچه سریعتر مکان را ترک نکنند و یا هوای تازه تنفس نکنند، دچار بیهوشی و در نهایت خفگی می‌شوند، افزود: کودکان، سالمندان، افراد با سابقه بیماری‌های قلبی – ریوی و افراد مبتلا به بیماری‌های خونی بیشتر از سایرین دچار عوارض ناشی از مسمومیت با این گاز می‌شوند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور در ادامه با اشاره به این که استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندار و یا عدم نصب صحیح این وسایل و همچنین استفاده از وسایل گازسوز بدون دودکش و یا نصب دودکش‌ها به صورت غیر استاندارد از عوامل اصلی بروز مسمومیت با گاز منواکسید کربن است، گفت: همچنین در مواردی مشاهده می‌شود که افراد برای گرم کردن فضای منزل و یا محل کار خود از وسایلی همچون اجاق گاز استفاده می‌کنند که این وسایل نیز به ویژه در فضا‌های کوچک و فاقد تهویه مناسب از عوامل ایجاد مسمومیت با گاز منواکسید کربن است.
خالدی در پایان مهمترین دلایل مرگ بر اثر گاز گرفتگی را استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودکش، نقص در دودکش و نشست گاز در فضای مسکونی، استفاده از وسایل خوراک پزی برای گرمایش، به کارگیری روشنایی گاز به مدت طولانی به خصوص در فضای بدون تهویه، ضعف در دودکش شومینه، معیوب بودن مشعل شوفاژ، آبگرمکن‌های دیواری و زمینی به ویژه وقتی که دودکش مناسب ندارند، روشن گذاشتن خودرو در پارکینگ، نبود تهویه درست و مناسب در محیط، تخلیه نشدن گاز‌های مضر و جایگزین نشدن هوای تازه، نقص فنی در وسایل گرمازا، استفاده از دودکش مشترک و نقص فنی در شبکه تهویه برشمرد.

 

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->