گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

«متاورس شهری» و آینده‌نگاری شهر‌های فردا

  • کد خبر: ۱۱۰۷۶۷
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۸:۵۶
«متاورس شهری» و آینده‌نگاری شهر‌های فردا
علی قهرمانی - عضو مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران و دبیر کمیته آینده پژوهی و تحول هوشمند

متاورس نسلی توسعه یافته از فضای دیجیتال، با امکان بهره‌مندی از هدست‌های واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و پوشیدنی‌های هوشمند است، که به صورت برخط و با جمع‌آوری داده‌هایی از وضعیت جسمانی و محیط پیرامونی انسان، فرد را در یک فضای سه‌بعدی تعاملی و موازی با محیط واقعی ترسیم می‌کند و تجربه‌ای متفاوت از یک زندگی واقعی را (حتی با امکانات و قابلیت‌های بیشتر)، برای فرد قابل تصور می‌سازد.

متاورس شهری زیست بومی هوشمندانه و دیجیتال از یک شهر و ترکیبی از گونه‌های سازمانی و اجتماعی آن است، که بر اساس داده‌های سامانه‌ها و سرویس‌های حوزه مدیریت شهری، شبکه‌های سنسورال شهری و مدل‌های سه‌بعدی و مکان مبنا از شهر، قادر است فضا‌های واقعی شهر را با نسخه‌ای دیجیتالی از شهر پیوند زده و موازی با شهر واقعی، قابلیت‌های شگفت‌انگیزی برای مدیریت شهر در وضعیت حال و آینده رقم بزند.

متاورس شهری امکان خلق نسخه‌های بازی گونه نامحدودی از یک شهر را متصور می‌سازد و از این رو با قابلیت‌هایی نظیر ویرایش، حذف یا توسعه زیرساخت‌ها و بلوک‌های شهر دیجیتالی، و تعمیم آن به نسخه شهر واقعی، خلق شهر‌هایی بهبودیافته، تاب‌آور و پایدار از جنس آینده را به‌راحتی برای مدیران، تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیرندگان حوزه مدیریت شهری شبیه‌سازی و قابل باور می‌نماید.

متاورس شهری جابه‌جایی ها، تغییرات و تحرکات شهری را مبتنی بر تکنولوژی بلاک‌چین ثبت و رصد کرده، سرویس‌های شهروندی را به صورت یکتا و در لحظه پاسخگویی نموده و با حذف زمان و مکان در سفر‌های شهری و حل چالش‌هایی نظیر گره‌های ترافیکی، آلاینده‌های زیست محیطی، آلودگی‌های صوتی، و صد‌ها مسئله شهر‌های واقعی کنونی، از طرفی می‌تواند گستردگی شبکه مسائل کلان شهر‌ها را به طور شگفت انگیزی کم نموده و از طرف دیگر تجربه زندگی شهری برای شهروندان را به طور کاملا مشهود بهبود دهد.

تجربه پرشتاب فناوری‌های نوظهور نشان می‌دهد، مدت زمان ظهور متاورس‌های شهری ممکن است از مدت زمان ظهور علائم تعجب بر چهره خواننده، به مراتب کوتاه‌تر بوده و به عکس، برآورد عمق تأثیرات متاورس‌های شهری بر کیفیت زندگی شهری و هم چنین کیفیت تصمیم‌سازی در حوزه مدیریت شهری، به‌مراتب پیچیده‌تر باشد.

«متاورس شهری» و آینده‌نگاری شهر‌های فردا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->