طنین همتی|شهرآرانیوز، سیدمحمدرضا رضویراد، رئیس هیئتمدیره انجمن سیانجی خراسانرضوی، با انتقاد از کارمزد تعیینشده در سالهای گذشته برای جایگاهداران که با هزینهها متناسب نیست، گفت: سال۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ افزایش کمی در کارمزد جایگاهداران سیانجی داشتیم. امسال نیز باتوجهبه افزایش بیسابقه ۵۷درصدی دستمزد، رقم کارمزد سازمان برنامه و بودجه پذیرفتنی نیست.
بهگفته وی، در سال۱۳۹۹ باوجود برآورد افزایش ۵۴درصدی کارمزد از سوی سازمان برنامه و بودجه، عدد ۴۷درصدی با احتساب ۹درصد مالیات بر ارزشافزوده برای جایگاهدار مشخص شد. سال۱۴۰۰ هم چون تغییر در بدنه دولت بود، عدد ۲۵درصدی اضافه کردند که بههیچوجه پاسخگوی هزینهها نبود.
وی افزود: امسال باتوجهبه هزینههای جاری، سازمان حمایت از مصرفکننده بیش از ۷۰درصد کارمزد برای جایگاهداران تعیین کرد. اما ثابتبودن نرخ سیانجی بهعنوان مانعی است که همین باعث شده است نرخ کارمزد با هزینههای جایگاههای سیانجی متناسب نباشد.
رضویراد تصریح کرد: این موضوع باعث شده است شرایط کار برای جایگاهداران بسیار سخت شود. ما امسال اولینبا بار افزایش ۵۷درصدی دستمزد روبهرو شدیم، درحالیکه در سالهای قبل میانگین افزایش حقوق حدود ۲۵درصد بوده است. برای جایگاهداران که ۶۰درصد هزینههایشان به دستمزد مربوط است، اتفاق بدی بود. در کنار این موضوع، قطعشدنهای متعدد برق و افزایش نرخ دلار، قیمت روغنهای کمپرسور و... به هزینههای ما افزود.
رئیس انجمن جایگاهداران سوخت سیانجی خراسانرضوی یادآور شد: باتوجهبه اینکه تجهیزات جایگاههای سیانجی وارداتی است، افزایش نرخ دلار هم تأثیر چشمگیری بر هزینههای ما گذاشت. در خیلی از جایگاههای ما درآمدها حتی جوابگوی هزینههای حقوق کارکنان هم نیست.
این مقام فعال در حوزه صنعت سیانجی استان، به این موضوع اشاره کرد که مسلما این متناسبنبودن هزینهها و درآمد باعث میشود پرداخت حقوق و بیمه جایگاهداران در سال پیشرو با مشکل روبهرو شود.
رضویراد تأکید کرد: سال پیش ۸میلیارد مترمکعب سیانجی مصرف شده که معادل همین رقم جلو واردات بنزین هم گرفته شده است. باتوجهبه اینکه این صنعت کاملا برای دولت سودآور است، شرایط برای جایگاهدار بسیار سخت میگذرد و انگیزهای برای جذب سرمایهگذار نمیماند.
رئیس انجمن جایگاهداران سوخت سیانجی افزود: اکنون در شهر مشهد ۷۸جایگاه داریم که این آمار در استان خراسانرضوی ۱۹۳جایگاه است. وضعیت برای ادامه کار جایگاهداران سخت شده است و اگر راحت بخواهم بگویم، تعطیلکردن یک جایگاه بهمراتب راحتتر از بهرهبرداری از آن است.
وی افزود: دولت باتوجهبه هزینههای زیاد زمین در مشهد، چندان مشوقی ندارد و اگر ما کمبودی در جایگاه هم در استان و شهر داشته باشیم، توجیه اقتصادی برای ورود سرمایهگذار نگذاشته است.