اریک اسمیت، دانشمند برنامه وب در مقر ناسا در واشنگتن، گفته است: انتشار اولین تصاویر تمامرنگی وب لحظهای منحصربهفرد را برای همه ما به ارمغان خواهد آورد تا از منظرهای که بشر هرگز قبلاً ندیده است شگفتزده شویم. این تصاویر اوج دههها فداکاری و صرف استعداد خواهند بود، اما آنها فقط آغاز راه خواهد بود.»
کلاوس پونتوپیدان، ستارهشناس و دانشمند پروژه «جیمز وب» گفته است: «هدف ما برای اولین تصاویر و دادههای وب، نمایش ابزار قدرتمند تلسکوپ و آمادهشدن برای ماموریت علمی آینده است. این تصاویر مطمئنا ستارهشناسان و عموم مردم را شگفتزده خواهد کرد.»
معمولاً فرآیند تبدیل دادههای خام تلسکوپ به تصویر نهایی که اطلاعات علمی درباره کیهان را مخابره میکند، از هفتهها تا یک ماه طول میکشد
برنامهریزی برای انتشار اولین تصاویر تمامرنگی وب مدتهاست در حال انجام است و این تلسکوپ جدید آنقدر قدرتمند است که پیشبینی دقیق آنچه در این تصاویر میبینیم دشوار است. جوزف دی پاسکوال، توسعهدهنده اصلی تصاویر علمی، گفته است: «چیزهایی وجود دارد که ما انتظار داریم و امیدواریم ببینیم، اما تا زمانی که تصاویر و دادههای مادون قرمز با وضوح بالا را نبینیم، نمیدانیم دقیقا با چه چیزی روبه رو خواهیم شد.»
جهان اولیه، تکامل کهکشانها در طول زمان، چرخه حیات ستارگان، و جهانهای دیگر بخشی از اطلاعاتی است که از تصاویر جیمز وب کسب خواهیم کرد.
فراتر از آنچه قبلا برای وب برنامهریزی شده است، اکتشافات غیرمنتظرهای هم وجود دارد که ستارهشناسان نمیتوانند آنها را پیشبینی کنند. برای مثال در سال ۱۹۹۰ هنگامی که تلسکوپ فضایی هابل به فضا پرتاب شد، انرژی تاریک کاملا ناشناخته بود ولی اکنون یکی از هیجان انگیزترین حوزههای اخترفیزیک است. آیا وب هم کشفی این چنینی خواهد داشت؟
منبع: ناسا