احتیاط! مشغول شهرتکانی هستیم روایت دکتر محمدابراهیم باستانی‌پاریزی از مشهد سال ۱۳۴۹: مشهد شهر درخت‌هاست سردرگمی مراجعان در پیداکردن محل دفن اموات در آرامستان بهشت رضا (ع) تمرکز بودجه‌ ۱۴۰۴ مشهد بر توسعه پایدار و عدالت‌محوری تولید بیش از ۲۲۰ هزار تن آسفالت طی ۱۱ ماه | پخش بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار مترمربع آسفالت از ابتدای سال ۱۴۰۳ رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خبر داد: اضافه‌شدن ۲۱۹ المان جدید استقبال از بهار ۱۴۰۴ در حوزه فرهنگی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد: المان‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ هویت رضوی و فرهنگ ایثار و شهادت را به نمایش می‌گذارند شرح آخرین وضعیت راه‌اندازی فاز یک خط ۳ متروی مشهد از زبان مدیرعامل مدیرعامل سازمان مپ شهرداری مشهد: بازیافت، راهکار رفع ناترازی انرژی است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: ۴ ایستگاه میانی خط سه مترو تا پایان سال ۱۴۰۴ در مدار قرار خواهد گرفت مشهد مقدس، رکورددار گل‌کاری بهاری در کشور رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: ۲۵ اسفندماه تست اولیه فاز یک خط سه مترو مشهد انجام خواهد شد ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) فراخوان مرکز نوآوری پارک دانش شهرداری مشهد اعلام شد+جزئیات ثبت نام مشهد باید سبز بماند | ضرورت حفظ و توسعه فضای سبز در شهر و چالش‌ها و راهکارهایش هوای مشهد در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس (چهارشنبه، ۱۵ اسفند ۱۴۰۳) | اواسط روز و بعدازظهر از غلظت آلاینده‌ها کاسته می‌شود آتش سوزی کارخانه قند آبکوه مشهد در ۷۸ سال پیش | بوی قند سوخته شهر را فراگرفت ایجاد بیش از ۳۰۰۰ جای‌پارک موقت نوروزی توسط شهرداری مشهد با همکاری ادارات دولتی ماجرای حمله به اتوبوس شهرداری در بولوار طبرسی مشهد چه بود؟ + ویدئو
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد: وضعیت آلایندگی‌های مشهد نگران کننده است

  • کد خبر: ۱۱۱۳۵۶
  • ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۸
رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد: وضعیت آلایندگی‌های مشهد نگران کننده است
رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: براساس گزارش‌های دریافتی از وضعیت آلاینده‌های محیط‌زیستی مشهد، شاهد کاهش تعداد روز‌های هوای پاک و افزایش تعداد روز‌های ناسالم هستیم که روند نگران‌کننده‌ای است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن کریمدادی در آغاز چهل و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، ضمن گرامیداشت ۱۶ خردادماه، روز جهانی محیط‌زیست، به ارائه گزارش مختصری از وضعیت آلاینده‌های محیط‌زیست شهری مشهد پرداخت و اظهارکرد: براساس گزارش‌های مرکز پایش آلاینده‌های زیست محیطی، در سال گذشته ۱۴ روز هوای پاک، ۲۶۰ روز قابل قبول، ۸۸ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳ روز هم ناسالم برای تمام گروه‌ها داشته‌ایم.

وی افزود: این درحالی است که سال ۱۳۹۹، ۴۰ روز هوای پاک، ۲۵۱ روز قابل قبول، ۷۴ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱ روز ناسالم برای تمام گروه‌ها داشتیم؛ آمار و ارقام بیان شده حاکی ازکاهش ۲۶ روز وضعیت قابل قبول و افزایش ۱۴ روزی وضعیت هشدار نسبت به سال ۹۹ است.

کریمدادی با بیان اینکه میانگین شدت صوت شهر مشهد نیز در ایستگاه‌های ثابت، بالاتر از سطح استاندارد‌های تعریف شده است، گفت: بیشترین شدت این آلایندگی در ساعت ۷ الی ۹ و کمترین آن در ۴ صبح ثبت شده است.

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه به غلظت ذرات معلق در هوا اشاره و از آن به عنوان مهمترین آلاینده هوای شهر یاد کرد و افزود: بررسی غلظت آلاینده مشهد در سال‌های اخیر روندی افزایشی داشته است؛ بطوری‌که در سال گذشته به میانگین ۳۱ میکروگرم بر متر مکعب رسید که ۲.۵ برابر بالاتر از سطح استاندارد کشوری است.

کریمدادی تصریح کرد: طبق آخرین بررسی‌های اعلام شده از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، هم‌اکنون ۳۰ کانون تحت تاثیر فرسایش بادی با سطحی معادل ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار در خراسان رضوی وجود داردکه تا پیش از انجام این مطالعات گمان می‌رفت شمار آن‌ها ۱۶ کانون با گستره یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار باشد.

وی گفت: ۲ کانون گرد و غبار خارجی شامل «قره قوم» در ترکمنستان وکانون‌های داخلی، مقصر اصلی دیگر و سهامدار جدی در آلودگی گاه و بیگاه هوای خراسان رضوی و افزایش غلظت گرد و غبار در این استان هستند.

کریمدادی در ادامه به وجود اسناد بالادستی برای مقابله با گرد و غبار اشاره کرد و افزود: سیاست‌های کلی محیط‌زیست ابلاغی توسط مقام معظم رهبری، یکی از مهمترین اسناد بالادستی در کشور است؛ سیاست‌های کلی برنامه توسعه در کشور و نیز اصل ۵۹ قانون اساسی از دیگر اسناد بالادستی است که در آن‌ها به روشنی مشخص شده چه سازمان‌هایی متولی مقابله با ریزگرد‌ها هستند.

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس با اشاره به مهمترین دلایل بروز پدیده گرد و غبار در کشور، تصریح کرد: از جمله این دلایل می‌توان به جنگل‌تراشی، کاهش منابع آبی، کاهش پوشش گیاهی کشور، استفاده بیش از حد از خاک و فرسایش شدید آن، کشاورزی ناپایدار و نادرست، فقدان آمایش سرزمینی و پدیده تغییر اقلیم اشاره کرد.

کریمدادی گفت: میزان بارش‌ها نسبت به ۵۲ سال اخیر ۳۰ درصد کاهش یافته و کسری مخازن سد‌های کشور هم به بیش از ۵۰ درصد رسیده، یعنی نصفی از مخازن سد‌ها خالی هستند؛ میزان بارش‌های فروردین ماه امسال ۶ میلیمتر بود و به این ترتیب ۸۶ درصد نسبت به درازمدت کاهش بارش داریم که
این وضعیت سبب خواهد شد جمعیت انبوهی در روستا‌ها و شهر‌ها در تنش آبی قرار گیرند.

وی در بخش پایانی به تشریح راهکار‌های مدیریتی درخصوص کانون‌های فرامرزی پرداخت و افزود: ورود گردوغبار از بیابان «قره‌قوم» و کانون‌های گرد و غبار داخل استان و کشور افغانستان در نیمه نخست سال بیشتر است؛ مهمترین تهدید ببابانی شدن این استان به واسطه درحال پیشرفت بودن بیابان قره‌قوم درکشور جمهوری ترکمنستان است؛ تداوم ورود گردوغبار بیابان قره‌قوم به استان خراسان رضوی اثرات سوء بر رشد درختان و کاهش تولید در واحد سطح زمین‌های زراعی خواهد داشت.

کریمدادی با تاکید بر لزوم ایجاد و توسعه دیپلماسی زیست‌محیطی با کنسرسیوم مشترک بین ایران، ترکمنستان و افغانستان، تبادل اطلاعات و دانش در زمینه‌های مهار بیابان‌زایی، تثبیت خاک و پوشش گیاهی و حق‌آبه‌ها، گفت: شبکه پایش ذرات معلق در منطقه را می‌توان ایجاد کرد و به دنبال یک مرکز مدل‌سازی و پیش‌‎بینی منطقه‌ای گرد و غبار جهت رهگیری و پیش‌آگاهی‌های دقیق در این زمینه بود.

وی افزود: ایجاد کمربند سبز و توسعه پوشش گیاهی در داخل کشور و مسیر حرکت توده هوا به‌خصوص در جنوب شرق مشهد، کاشت درختان و گیاهان مقاوم و متناسب با مناطق خشک همچون گیاهان شور‌ه‌زی، پخش سیلاب و پخش آب، احیاء شوره‌زار‌ها و ... دیگر راهکار‌های مقابله با گرد و غبار است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->