رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کمبود آب شهر مشهد جدی است؛ بارش‌های فصل بهار کمبود را جبران نمی‌کند

  • کد خبر: ۱۱۱۸۴۹
  • ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
کمبود آب شهر مشهد جدی است؛ بارش‌های فصل بهار کمبود را جبران نمی‌کند
استادیار اقلیم شناسی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به اینکه کمبود آب شهر مشهد جدی است، گفت:بارش‌های این فصل سال مشهد کمبود آب را جبران نمی‌کند

گروه جامعه|شهرآرانیوز؛ رضا دوستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما ضمن اشاره به اینکه ایران بر روی کمربند بیابانی واقع شده است. این کمربند از شمال آفریقا آغاز و تا بیابان‌های آسیای مرکزی ادامه می‌یابد، اظهار کرد: هر زمان و در هر فصلی از سال وقتی بارشی اتفاقی می‌افتد مردم خوشحال می‌شوند، اما همه بارش‌ها مفید نیستند.

وی ضمن اشاره به اینکه در مشهد میزان بارش ۲۶۰ میلیمتر است که حدود ۷۰ میلیمتر آن در فصل بهار رخ می‌دهد، افزود: براساس مکانیزمی که برای باران وجود دارد می‌توان گفت که بارش‌هایی که در فصل سرد سال انفاق می‌افتد مفید است، زیرا این بارش‌ها سیستمی و‌ فراگیرند؛ یعنی از غرب، جنوب غربی و‌ شمال غرب کشور آغاز و سپس وارد مناطق مرکزی و بعد وارد شرق یعنی خراسان می‌شود و تمام مناطق، شهرها و شهرستان‌های خراسان را دربرمی‌گیرد.

بارش‌های فصل بهار خشن و آسیب‌زا هستند

استادیار اقلیم شناسی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: بارش‌های زمستان تبخیر کمتری دارند و عمدتا جذب خاک می‌شوند و رطوبت خاک را تامین و مراتع را غنی می‌کنند. همچنین به دلیل اینکه بارش‌ها آرام هستند به محیط آسیب نمی‌زند، اما بارش‌های در فصل گرم بارش‌های محلی هستند و فقط بخش‌هایی از استان را فرا می‌گیرد.این بارش‌ها خشن همراه با ایجاد رعد و برق و تگرگ است و به شدت به محیط آسیب می‌زنند. همچنین باعث ایجاد سیلاب‌های شدید و فرسایش خاک می‌شوند.

آب‌های حاصل از بارش را باید جمع‌آوری کنیم

دوستان اضافه کرد: در شرایط کنونی که در بحران کم آبی به سر می‌بریم باید هر بارشی در هر نقطه‌ای از ایران را جمع‌آوری کنیم. لذا باید راهکارها و روش‌های نوین جمع‌آوری و حفاظت از آب را داشته‌ایم و آب‌های حاصل از بارش باران را کنترل و جمع‌آوری کنیم. نمونه‌ای از این کنترل‌ می‌تواند در داخل شهرها اتفاق بیفتد. شهرها به دلیل اینکه ستون نفوذناپذیری دارند راحت‌تر ذخیره می‌شوند. لذا می‌توانیم آب‌ها را در مخازن، استخرها یا حتی به صورت دریاچه‌ جمع‌آوری کنیم که هم‌ نمای خوبی برای داخل شهر دارد و هم برای آبیاری فضای سبز مناسب است حتی قبل از آلودگی آب‌ها را تصفیه کرد تا قابل شرب شود. 

وی ضمن اشاره به این مسئله که کشورهای اروپایی با داشتن سطوح نفوذ ناپذیر روان‌آب و بارندگی بیشتر آب‌‌های حاصل از بارش را جمع‌آوری می‌کنند، گفت: آنها آب‌ها را در داخل خانه‌ها جمع آوری می‌کنند و شبکه آبرسانی شرب و غیر شرب آنها از هم جدا است. ما نیز باید امکانات و برنامه‌هایی داشته باشیم که همین کار را انجام دهیم. البته در گذشته در ایران نیز این نوع جمع آوری‌های آب وجود داشته و انجام می‌شده است. اکنون لازم است که آب‌های حاصل از بارش‌ را حتی شده در مراتع و بالادست‌ها به شکل آب‌بندها و سدهای کوچک جمع‌آوری کنیم.

بارش‌های این فصل سال مشهد کمبود آب را جبران نمی‌کند

استادیار اقلیم شناسی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد، تاکید کرد: بارش‌هایی که هم‌اکنون در شهر مشهد می‌بارد به هیچ عنوان کمبود آب امسال را جبران نخواهد کرد و ما همچنان دچار کمبود آب هستیم. با توجه به جمعیت چهار میلیونی شهر مشهد و افزایش حاشیه نشینی باید هرچه سریع‌تر روش‌های ذخیره آب را اجرا کنیم.

وی اشاره‌ای به راهکارهایی ذخیره آب باران در شهر مشهد داشت و گفت: باید فعالیت‌های این شهر را با کم آبی سازگار کنیم. کشاورزی‌ را به سمت کشت کم‌آب سوق دهیم، جلوی توسعه باغات تفریحی را بگیریم، به مردم آموزش دهیم که چطور در شرایط بحران و کم آبی زندگی کنند و خود را با این شرایط وقف و مصرف آب را کاهش دهند.

استادیار اقلیم شناسی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: با وجود کمبود آب به سمت برداشت از سفرهای زیرزمینی پیش می‌رویم که این امر سبب کاهش آب‌ها و به مرور زمان سبب خشکی زمین می‌شود. در حال‌حاضر بیشتر مصارف آب از سفره‌های آب زیرزمینی است، برداشت بیش از حد از سفره‌های زیر زمینی پدیده نشست زمین را موجب می‌شود.لازم به ذکر است که دشت‌های آبی شهر مشهد دچار بحران آب است و کمبود آب در این شهر جدی است.

وی با بیان اینکه مشهد با افزایش جمعیت و گسترش حاشیه‌نشینی روبه‌رو است، ادامه داد: با این افزایش جمعیت و رویه مصرف آب در آینده نیاز به سدهای بیشتری خواهیم بود یا حتی امروزه صحبت آن است که روش‌های همچون شیرین کردن آب از طریق دریای‌خزر، خلیج فارس و دریای عمان کمبود آب این شهر را جبران کنند که این امر کی قرار است تحقق یابد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->