آتش سوزی منزل مسکونی در خیابان فرامرز عباسی مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) تاکید وزیر نیرو بر تخصیص اعتبار طرح‌های اضطراری تامین آب شرب مشهد گردهمایی اعضای هیئت علمی شبکه نخبگانی اساتید جوان دانشگاه تهران در مشهد برگزار شد روایت زنی که به خاطر لجبازی زندگی‌اش را تباه کرد قتل با چاقوی میوه خوری| حکم قصاص برای برادر دادستان صادر شد بازار کساد واحد‌های اقامتی مشهد، تحت تاثیر گرانی و کمبود بلیت‌های هواپیما و قطار! ماجرای مردی که زنش را در خیابان به قتل رساند کاهش خطر لخته خون، سرطان و بهبود زخم موثر با این ماده غذایی جادویی رمزگشایی از ۴۳ فقره سرقت قطعات خودرو در مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) برخی از سؤالات دروس امتحانات نهایی حذف شد + جزئیات این فرآورده لاغری چربی‌سوز، غیرمجاز اعلام شد ایست قلبی راننده کامیون در مسیر فریمان- مشهد (۳ مرداد ۱۴۰۳) تولید واکسن نوترکیب آنفلوانزا H۵ برای اولین بار در کشور قول وزیر کار به بازنشستگان: تلاش می‌کنیم صدور احکام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در این ماه انجام شود (۳ مرداد ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۱۸۴۴ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۹ خودروی متخلف (۳ مرداد ۱۴۰۳) برخورد قاطع آموزش‌وپرورش خراسان‌رضوی با تخلفات مدیران مدارس اثرگذاری فراورده‌های دفع پشه آئدس موجود در بازار اثبات نشده است تنهامرکز جامع درمان بیماران ام‌اس شرق کشور در بیمارستان قائم(عج) مشهد فعال است گرمازدگی می‌تواند به سکته قلبی منجر شود
سرخط خبرها

ارتباط با دیگران؛ از خوش‌رویی تا دوری از تکبر

  • کد خبر: ۱۱۱۹۹۴
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۴
ارتباط با دیگران؛ از خوش‌رویی تا دوری از تکبر
حجت‌الاسلام علی‌اصغر زهانی - کارشناس مذهبی

اخلاق یکی از مصادیق ولایت‌پذیری امام رضا (ع) است. اگر حضرت را به عنوان امام، رهبر و پیشوا قبول کردیم، پس باید به سبک زندگی و معاشرت ایشان روی آوریم و سرمایه زندگی خود را همین شیوه رفتاری و گفتاری قرار دهیم، زیرا وقتی انسان کسی را دوست دارد، همانند او عمل می‌کند و محبوبش همه زندگی‌اش می‌شود.

در ارتباط با دیگران باید آموزه‌های رضوی را سرلوحه مراوده‌های اجتماعی‌مان قرار دهیم. امام رضا (ع) همیشه به این مهم اشاره کرده است که هم‌نشین پیامبر خوش‌خلق‌ترین افراد بوده‌اند. به این معنی که خوش‌رویی و خوش‌خلقی به تعبیر امام هشتم ملاک و معیاری برای جست‌وجوی خوبی‌هاست و اگر خوبی می‌خواهیم، باید این‌گونه رفتار کنیم.

بر همین اساس، حضرت ثامن‌الحجج (ع) با هر کسی به‌سادگی ارتباط داشت و راه دوستی را با او باز می‌کرد به طوری که با ایشان انس می‌گرفتند و برای هم‌نشینی و هم‌صحبت شدن، به منزل آن امام رفت‌وآمد داشتند.

یکی از مثال‌هایی که برای ارتباط و مراودت‌های اجتماعی می‌توان از امام مهربانی گفت، گوش دادن به سخنان دیگران است. همسایه مهربان ما هرگز صحبت کسی را قطع نمی‌کرد و سپس حرف‌ها و دلیل‌های خود را بیان می‌کرد. صبر و حوصله حضرت، خود، باعث محبت و شیفتگی همگان شده بود.

از ویژگی‌های مهم امام هشتم در مراوده‌های اجتماعی آن بود که هرگز تکبر نمی‌کرد و مغرور نمی‌شد. جا دارد از خودمان بپرسیم اگر ادعای محبت به حضرت را داریم، چرا در برخی امور متکبریم. امکان دارد با آنکه می‌دانیم سلام‌کننده از کبر و غرور دور است، سلام نکنیم یا حتی جواب سلام ندهیم؟ واقعیت این است که نمی‌شود ادعا کنیم امام رضا (ع) را دوست داریم، ولی در خانه، خانواده، محل کار و ارتباط‌های خانوادگی و اجتماعی‌مان بدخلق‌وخو باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->