کیفرخواست علیه قاتل الهه حسین‌نژاد صادر شد زلزله ۴.۲ ریشتری پیرانشهر را لرزاند (۹ تیر ۱۴۰۴) وضعیت تامین شیرخشک در سراسر کشور مطلوب است راهکارهای مقابله با ریاکاری و نفاق | زندگی پشت نقاب دورویی تاکید شخصیت‌ها بر حفاظت از میراث فرهنگی حین جنگ شهادت ۳۰ دانش‌آموز و ۷ معلم در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران مرگ تلخ یک بدنساز درپی سرقت موبایل | سروش ستوده قربانی این حادثه کیست؟ + فیلم کشف لاشه قوچ وحشی در شاهرود (۹ تیر ۱۴۰۴) حسین خانزاده، بهترین سرویس زن لیگ ملت‌های والیبال تمدید ۲۴ ساعته لغو پرواز‌های فرودگاه امام (ره) و مهرآباد (۹ تیر ۱۴۰۴) همکاری آموزش و پرورش و دادگستری برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ضرورت مراقبت از کودکان در دنیایی که به سرعت دیجیتالی می‌شود آغاز فرایند آفت‌زدایی ۲۰۰ هکتار از بوستان جنگلی سرخه‌حصار در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مطرح شد: تهیه کارزار اعتراض به واگذاری بانک رفاه کارگران وزیر آموزش و پرورش: پیروز حقیقی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، ایمان بود نه تجهیزات هشدار در مورد خطر صندلی‌های داغ اتومبیل برای کودکان در فصل گرما پیدا کردن ۱۸۸ شهید توسط تیم‌های آنست هلال احمر در پی حملات اسرائیل به ساختمان‌های مسکونی وزیر میراث فرهنگی: جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، آسیبی به گنجینه ملی کشور نزده است ثبت ۱۹ میراث عاشورایی استان گیلان در فهرست آثار ملی پژمان‌فر: باید با دریافت شهریه غیرمجاز در مدارس برخورد شود آمادگی شستا برای مشارکت در بازسازی منازل تخریب‌شده در جنگ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در نواحی بادخیز جنوبی استان تور مجازی کاخ نیاوران در زمان تعطیلی مجموعه فعال شد رئیس سازمان اورژانس کشور: در جنگ ۱۲روزه، ۱۰ هزار مأموریت انجام شد | ۷ بیمارستان مورد حمله قرار گرفت حذف ۲۹ مدرسه سنگی و فرسوده در کلات، گامی مهم در تحقق عدالت آموزشی گلایه استاندار اصفهان از یونسکو: سکوت این سازمان دربرابر تجاوز به میراث فرهنگی ایران فراموش نخواهد شد بررسی طرح ارتقای حفاظتی دریاچه «تار و هویر» در شورای عالی محیط زیست اجرای طرح «یادگیری وظیفه‌مدار» در مقطع متوسطه فنی‌وحرفه‌ای | فایده این شیوه چیست؟ طرح تشدید مقابله با مؤسسات حقوقی غیرمجاز در مشهد اجرا می‌شود
سرخط خبرها

فرونشست تهدیدی خطرناک‌تر از زلزله

  • کد خبر: ۱۱۲۵۶۶
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۹
فرونشست تهدیدی خطرناک‌تر از زلزله
کارشناسان حوزه زمین‌شناسی و زلزله‌شناسی فرونشست را تهدیدی خطرناک‌تر از زلزله برای زمین می‌دانند، در گزارشی که به‌تازگی منتشر‌شده ایران در جایگاه چهارم از نظر فراوانی فرونشست در جهان قرار گرفته است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ فرونشست از جمله کلمه‌هایی است که در سال‌های اخیر وارد ادبیات خبری ایران شده، اتفاقی ناگوار که برای زمین رخ می‌دهد و دخالت انسان در چرخه طبیعی آب مهمترین دلیل وقوع آن است. این پدیده در اطراف ما به فراوانی دیده می‌شود و آنطور که «انوشیروان محسنی بندپی» رئیس مرکز کیفیت هوا و تغییر اقلیم گفته؛ هم اکنون ‌۱۸ استان کشور درگیر فرونشست هستند.

او در ادامه به ایسنا گفت: استان‌های اصفهان، تهران، کرمان و خراسان رضوی به ترتیب با ۳۱،‌ ۳۰،‌ ۲۴، و ۲۵ درصد دارای بیشترین تعداد(درصد) فرونشست زمین را در کشور دارند و فرونشست غالب شهر تهران در مناطق جنوب غربی و مناطق ۱۷،۱۸ و ۱۹ شهر تهران رخ داده و این پهنه به سمت شرق به‌خصوص مناطق ۱۰ ،۱۶ و ۲۰ در جنوب تهران در حال گسترش است. در میان کشورهای درگیر به این پدیده طبیعی ایران در جایگاه چهارم قرار دارد.

روزنامه پیام ما در این باره نوشته است: موسسه تحقیقاتی «اینتل لب» در گزارشی فرونشست در تهران را به «بمب ساعتی بی‌صدا» تشبیه کرد که ۱۳میلیون جمعیت ساکن در حاشیه تهران را تهدید می‌کند. زمین‌های تشنه با خاک‌های دانه‌ریز را در خود فرومی‌رود؛ این اتفاقی است که در نقاط حاشیه‌ای تهران در حال وقوع است و اعداد هر سال و هر ماه مرور می‌شود. اما برای پیشگیری از وقوع فاجعه، هنوز اقدامی انجام نشده است؛ نه در تهران و نه در کرمان و اصفهان و خراسان جنوبی و خراسان‌رضوی و همدان و یزد و فارس.

کارشناسان می‌گویند که فرونشست و علائمی که در سطح زمین از این پدیده مشاهده می‌شود؛ حاصل یک فرآیند طولانی است که در گذشته رخ داده است. آنان این پدیده را به سرطان تشبیه می‌کنند که ذره ذره تمام زمین را تسخیر می‌کند، فرونشست مثل سیل و زلزله و گردوغبار و آلودگی هوا و مخاطرات دیگر همان لحظه‌ای که اتفاق می‌افتد به چشم نمی‌آید و آثارش در سطح زمین را هنگامی مشاهده می‌کنیم که در زیر زمین کار از کار گذشته است.

کارشناسان درباره علل بروز فرونشست می‌گویند که برهم خوردن تعادل آب زیرزمینی و بیلان آب زیرزمینی دلیل بروز فرونشست است. این تعادل یعنی ورودی با خروجی همخوان نیست. یعنی بیشتر از تغذیه به زیرزمین تخلیه آب صورت می‌گیرد و فضاهای خالی روی هم فشرده می‌شوند و فرونشست ایجاد می‌شود.

راه حل جلوگیری از فرونشست برقراری آرام تعادل در این باره است و ما باید تلاش کنیم تا ورود، خروج و تخلیه آب زیرزمینی را تنظیم کنیم. به گفته کارشناسان ایران تا سال ۲۰۴۰ جزء پر تنش‌ترین مناطق دنیا با تنش آبی بالای ۸۰ درصد خواهد بود و این یعنی ما باید منابع آبی مان را درست مدیریت کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->