راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند پذیرش دانشجوی دکترا در پردیس‌های دانشگاه تهران محدود می‌شود هدایت تحصیلی نهمی‌ها از فردا (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + لینک سامانه فواید شیرین یک میوه ترش برای قلب
سرخط خبرها

نفس‌های تالاب بین‌المللی «گاوخونی» به شماره افتاد + عکس

  • کد خبر: ۱۰۱۷۴۸
  • ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۱
نفس‌های تالاب بین‌المللی «گاوخونی» به شماره افتاد + عکس
تالاب بین المللی گاوخونی در طول سالیان مختلف وظیفه خود را برای تصفیه آب‌های جاری و انتقال آنها به آب‌های زیرزمینی به درستی انجام داده است. اما این روزها به دلیل مشکلات ناشی از دستبرد انسان به طبیعت و تغییر در چرخه محیط زیست نفس‌هایش به شماره افتاده است.

سیدمحمدرضا هاشمی|شهرآرانیوز؛ تالاب بین المللی گاوخونی، دریاچه ارومیه، رودخانه کارون، زاینده رود، ریزگردها، بی آبی در سیستان و ده‌ها مورد دیگر از این دست خبر‌ها سال هاست که در صدر اخبار خبرگزاری‌ها و روزنامه‌های کشور خودنمایی می‌کند.

سرمایه‌های زیست محیطی که مدام نوید سروسامان دادنشان را از زبان مسئولان می‌شنویم؛ اما در عمل هیچ اتفاقی نمی‌افتد به جز نشر همان نقل قول‌ها و اعلام صرف نقشه‌ها و برنامه‌هایی که به نظر هیچ وقت قرار نیست راهگشا باشد.

این روز‌ها هم دوباره صحبت از تالاب گاوخونی داغ و حال نامساعد آن باعث نگرانی حامیان محیط زیست شده، تالابی که مدت‌ها وظیفه خود را برای ایجاد توازن در وضعیت زیست محیطی منطقه اصفهان و دیگر استان‌های هم مرز با آن انجام می‌داد، اما حالا وضعیت خوبی ندارد.

تالاب‌ها تصفیه خانه‌های طبیعی آب وهوا هستند. تصفیه آب یا هوا هزینه‌های هنگفتی دارد، درحالی که تالاب‌ها این کار را به صورت طبیعی و رایگان برای ما انجام می‌دهند. افزون بر این، تالاب‌ها مثل اسفنج عمل می‌کنند و زمانی که سیلاب به وجود می‌آید آب مازاد را در خود ذخیره می‌کنند و نگه می‌دارند و زمانی که خشک سالی باشد این آب را به آرامی به سفره‌های زیرزمینی وارد می‌کنند و این سفره‌ها را تغذیه می‌کنند.

در واقع تالاب عامل حیات در حوزه آبریز پایدار خواهند بود، به همین دلیل تنها یکی از اتفاقاتی که با از بین رفتن تالاب‌ها رخ می‌دهد، از بین رفتن پایداری حوزه‌های آبریز است. علی طالبی، رئیس انجمن آبخیزداری ایران، در گفتگو با ایسنا با اشاره به شرایط وخیم تالاب گاوخونی گفته است: مدت هاست با تخصیص بی رویه آب به صنایع و کشاورزی، آب ورودی این تالاب به صفر رسیده و در عمل این تالاب نابود شده است و در صورت احیاء نشدن، این تالاب نیز می‌تواند به کانون بحران دیگری تبدیل شود.

به باور کارشناسان محیط زیست حل مشکل تالاب گاوخونی نیازمند همکاری دستگاه‌های مختلف است.

طالبی در ادامه تصریح کرد که خشکی زاینده رود اصفهان را به یکی از شهر‌های افسرده تبدیل کرده و آسیب‌های اجتماعی را در آن افزایش داده است. فارغ از آثار محیط زیستی و تأثیر آن بر ابنیه تاریخی، جریان زنده رود بر زندگی مردم اصفهان و آرامش روحی آنان تأثیر دارد. در واقع خشکی این رودخانه بر سلامت روان اثر گذاشته و باعث شده است به دلیل بروز مشکلات اجتماعی و زیست محیطی ناشی از آن مردم متوجه آسیب‌های جبران ناپذیری شوند.

نفس‌های گاوخونی، به شماره افتاده!

«تالاب گاوخونی» همیشه نقش بسیار مهمی در اکوسیستم فلات مرکزی ایران ایفا می‌کرده است، این تالاب مقصد نهایی زاینده‌رود و زیستگاه دائم و موقت بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی و جانوری بوده، اما در سال‌های اخیر، با قطع جریان دائمی زاینده‌رود، به مرور زمان کم آب شده و اخیراً در معرض خشکی کامل قرار گرفته است.

نزدیک به ۲ دهه است که حقابه کامل و قانونی تالاب گاوخونی از رودخانه زاینده‌رود تأمین نشده و تبعات محیط زیستی این بی‌قانونی، احتمالاً به زودی در قالب ریزگرد و فرونشست، از بین رفتن گونه‌های گیاهی و جانوری و شیوع بیماری گریبان شهرستان‌های اطراف این تالاب را خواهد گرفت. این تالاب از سال ۱۳۵۴، جزو فهرست کنوانسیون بین‌المللی تالاب و مورد توجه جامعه جهانی بوده است و حالا خشک شدن ۹۹ درصد مساحت آن، احتمال حذف گاوخونی از این کنوانسیون را دربر دارد.

ورق بزنید:

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->