درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند افزایش ۵ برابری بودجه فرهنگی و ورزشی در مشهد| ۱۱۰ مجموعه ورزشی تا پایان دوره مدیریت شهری احداث می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود پزشکیان در مجمع گفت‌وگوی تهران: اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته است | غرب پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم را نپذیرفت رکوردشکنی شهرداری مشهد در جذب سرمایه و انتشار اوراق مشارکت | تأمین مالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی برای پروژه‌های شهری + فیلم خراسان رضوی، میزبان ۱۰ درصد موزه‌های کشور | گزارش شهرآرانیوز از ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در موزه‌های استان هوا آلوده است؛ شهروندان کلانشهر مشهد اصول خودمراقبتی را رعایت کنند (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار مدیر منطقه هفت شهرداری مشهدمقدس منصوب شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟
سرخط خبرها

وجود ۸۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور

  • کد خبر: ۱۱۲۹۷۰
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۰
وجود ۸۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور
محمد عباسی، معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در چهارمین مجمع عمومی خیران در مشهد گفت: حدود ۸۰ هزار سمن مردم نهاد در کشور وجود دارد.

سعیده آل ابراهیم | شهرآرانیوز؛ «شاید وقتی از رفع نیازمندی ها گفته می شود، بی اختیار ذهنمان به سمت موضوع‌های مالی برود، اما این موضوع نمی تواند ریشه همه مشکلات باشد و باید در کنار آن، کمک ها برای افزایش امید و انگیزه در روح انسان ها باشد.» این مقدمه می تواند چکیده ای از صحبت های مسئولانی باشد که به مناسبت برگزاری چهارمین مجمع عمومی خیران کشور در مشهد گردهم آمده اند.

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در این مجمع که با حضور مسئولان، اعضا و مدیران مجامع استان ها در هتل همای مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه شکاف های اجتماعی زیاد است و این موضوع نگرانی ایجاد می کند، گفت: اینکه برخی انسان‌ها فقط به فکر سود خود نیستند و دگرخواهی نیز می کنند، خیلی باعظمت است و باید از آن قدردانی شود.

محمد عباسی افزود: به عقیده برخی، «سمن » موضوعی وارداتی است، در صورتی که این طور نیست و غربی ها تلاش کردند که نهادسازی کنند. بیشتر دانشگاه های بزرگ جهان به صورت خیریه ای ساخته شده اند و اداره می شوند. بنابراین، در کشور ما که معرفت دینی داریم، در این زمینه باید پیشتازتر از دیگران باشیم.

وی با بیان اینکه در کشورمان حدود 80هزار سمن مردم نهاد وجود دارد، اظهار کرد: از این تعداد حدود 8هزار سمن از وزارت کشور مجوز دریافت کرده اند و در رأس طبقه بندی مشارکت های مردمی، خیریه ها قرار دارند.

خیران نماینده مردم هستند

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در گذشته، سرمایه به معنی پول تعبیر می شد و مصادیق آن در اقدامات خیران به صورت ساختمان سازی، مدرسه سازی و ساخت بیمارستان نمود پیدا می کرد، اظهار کرد: امروز سرمایه گستردگی بیشتری در اداره جامعه دارد و از سرمایه های فکری گرفته تا انسانی، سازمانی، نهادی، معنوی و اخروی را دربرمی گیرد. اگر در مجمع خیران تاکنون بیشتر در حوزه سرمایه های فیزیکی کار می کردیم، جا دارد حوزه های کاری را به سرمایه های انسانی، معنوی و... گسترش دهیم.

علیرضا علی احمدی ادامه داد: امروزه نظامات حکومتی پنج رکن دارند که یکی از این ارکان را تشکل های مردم نهاد و خیران تشکیل می دهند. درواقع خیران می توانند نماینده بخش مردمی و در دولت و اداره حکمرانی سهیم باشند، نه اینکه فقط به صورت موردی کاری انجام دهند. نقش مردم فقط این نیست که در روزهای انتخابات پای صندوق های رأی بیایند یا زمانی که برای مملکت گرفتاری پیش می آید، حضور داشته باشند. نقش اصلی مردم مشارکت در اداره نظام است که نیاز به فکر دارد و در جامعه ما جا نیفتاده است. باید خیران کانون تفکری تشکیل دهند و به کمک دولت چگونگی حضور مردم را در نظام حکمرانی تبیین کنند.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز نیز با تأکید بر اینکه هنر امروز خیران ایجاد امیدواری در جامعه است، بیان کرد: اینکه فکر و دل انسان ها خوش، شاد و بانشاط باشد، در رأس کار خیر و نوع دوستی قرار دارد. این موضوع در نسل جدید و جوان ما آسیب دیده است و ما همان طور که به مسائل مادی جامعه فکر می کنیم، باید به فکر روان جامعه نیز باشیم. بزرگ ترین خیر در جامعه ما این است که اجازه ندهیم جوانی ناامید شود، زیرا هجمه ها شدید است.

حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی با ابزار امیدواری از گسترش بیش‌ازپیش فرهنگ ایثار و خدمت در جامعه، ادامه داد: خیران همان طور که به تأمین نیازهای مادی توجه می‌کنند، باید به مسائل روحی جامعه نیز حساس باشند و برای آن هزینه کنند و وقت بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->