۳فوتی و یک مصدوم در تصادف خونین در محور نیشابور- سبزوار (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری ۱۴۰۴ پرونده فوت دختر جوان در جنگل بهشهر درحال بررسی پرداخت حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در فروردین ۱۴۰۴ بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه مدرسه ۱۲کلاسه در بولوار توس مشهد | بیش از ۷۰۵ مدرسه تا پایان ۱۴۰۴ در استان ساخته می‌شود + ویدئو بارش برف و باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) احیای نقش تربیتی سرود، در دستورکار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان معاون وزیر آموزش و پرورش: هنر، زبان جهانی برای رساندن پیام امام‌رضا(ع) است اختتامیه سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی در مشهد برگزار شد تمهیدات ترافیکی روز ارتش در مشهد مقدس (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) بازدید سرزده شهرآرا از بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) مشهد | بیمارستان چشم‌پزشکی نیاز به دیده‌شدن دارد آیا بیماری هموفیلی قابل درمان است؟  همکاری دستگاه‌های مسئول برای کاهش اثرات گردوغبار در سطح ملی و منطقه‌ای اختصاص ۴۰ چمن مصنوعی برای مدارس شهرستان‌های مشهد و کلات ۲۷۰ هزار قوطی شیرخشک در نیشابور توزیع شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟ شناسایی ۵۰ خانه ثبت ملی و احیای ۱۷ خانه تاریخی در مشهد راه‌اندازی اپلیکیشن «صدقه من» برای تسهیل پرداخت‌های خیریه استرداد متهم خیانت در امانت ۱۲ کیلوگرم طلا به کشور مهلت سنجش سلامت نوآموزان، پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش دما و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر استان دزدی چند‌میلیاردی از برادر وجود ۸ میلیون مددجوی بهزیستی در کشور هشدار سازمان نظام پزشکی درباره قرص‌های لاغری با چاشنی اعتیاد معرفی یک ترکیب معجزه‌گر مؤثر برای چاقی کودکان پزشکی خانواده از روستا‌ها آغاز می‌شود فیش حقوقی فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی بدون افزایش حقوق صادر شد (۲۸ فروردین ۱۴۰۴) پیام تبریک رئیس شورای عالی استان‌ها در پی موفقیت و قهرمانی‌های تیم المپیک دانش‌آموزی قتل هولناک زن ۱۸ساله به دست شوهر، بعد از ۴ سال فاش شد ۱۳ درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت، با نوشیدن یک لیوان نوشابه تداوم روند کاهش دما در کشور تا شنبه (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) | پیش‌بینی بارش برف و باران در خراسان رضوی و ۱۱ استان دیگر
سرخط خبرها

همه آنچه باید درباره فرزندخواندگی بدانید

  • کد خبر: ۱۱۲۹۹۷
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۷
همه آنچه باید درباره فرزندخواندگی بدانید
قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست شرایط قانونی خاصی برای اعطای سرپرستی و پذیرش فرزندخواندگی در نظر گرفته است. زوج‌هایی که بعد از ازدواج و گذشت پنج سال از زندگی مشترک نتوانند صاحب فرزند شوند یا دختران و زنان مجرد بزرگ‌تر از سی سال که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند به دریافت سرپرستی کودکان بی‌سرپرست اقدام کنند.

محمدمعین وطن‌خواه | شهرآرانیوز؛ فرزندخواندگی از سنت‌های پسندیده در کشور است که در شریعت ما نیز برآن تأکید شده است. یکی از اهداف ازدواج برای بسیاری از همسران، فرزندآوری است، اما گاهی به هر دلیلی امکان داشتن فرزند برای آن‌ها وجود ندارد. قانون حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست شرایط قانونی خاصی برای اعطای سرپرستی و پذیرش فرزندخواندگی در نظر گرفته است. زوج‌هایی که بعد از ازدواج و گذشت پنج سال از زندگی مشترک نتوانند صاحب فرزند شوند یا دختران و زنان مجرد بزرگ‌تر از سی سال که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند به دریافت سرپرستی کودکان بی‌سرپرست اقدام کنند.

درخواست‌کنندگان سرپرستی باید چه شرایطی داشته باشند؟

اول محجور نباشند. یعنی بنا بر قانون، اهلیت کامل داشته باشند و در سلامت و صحت بتوانند به امور مالی و غیرمالی خود رسیدگی کنند.

دوم هیچ‌گونه اعتیادی به مواد مخدر و مشروبات الکلی در هیچ نوع و مدلی نداشته باشند و جواب تست اعتیاد آنان منفی باشد.

سوم به‌هیچ‌وجه محدودیت کیفری نداشته باشند و گواهی نداشتن سوءپیشنیه را دریافت و تقدیم کنند.

چهارم سلامت کامل بدنی و روانی و نبود نشانه‌ای از بیماری‌های واگیر و صعب‌العلاج و سرانجام صلاحیت اخلاقی که با تحقیقات محلی به دست خواهد آمد.

ویژگی‌های فرزندخوانده

کودکی که قرار است به فرزندخواندگی گرفته شود ممکن است از ابتدا نسبش مشخص نباشد و والدینش او را از ابتدا ترک کرده باشند و نزد بهزیستی نگهداری شود. هم‌چنین ممکن است نسبش مشخص باشد یا یتیم باشد.
در صورتی که افراد بخواهند دختران یا پسرانی را که بیماری‌ها و ناتوانی‌های خاص جسمی دارند به فرزندی بگیرند، مدت انتظار برای آنان کوتاه‌تر خواهد بود و حتی در کمتر از شش ماه هم ممکن است کل فرایند صورت پذیرد.

برای آن دسته از کودکان و نوجوانانی که به حکم دادگاه سرپرستی‌شان به بهزیستی محول شده باشد، ظرف دو سال از تاریخ حکم، پدر، مادر یا جد پدری برای گرفتن طفل حاضر نشود و در نهایت هیچ‌کدام از پدر، مادر یا جد پدری صلاحیت نگهداری کودک را نداشته باشد.
مطابق آمار، درخواست برای نوزادان همیشه بیشتر است. خانواده‌ها سعی می‌کنند به‌اشتباه، به کودک و اطرافیان بقبولانند که او فرزند خود آن‌هاست و از ابتدا پیش آن‌ها بوده است. این پنهان‌کاری در آینده تبعات سنگینی در پی دارد.

مراحل فرزندخواندگی

متقاضیان ابتدا باید اطلاعاتی مانند اطلاعات خانوار، آدرس محل سکونت و نظایر آن را از طریق سامانه ملی فرزندخواندگی بارگذاری کنند.
مدارک لازم برای فرزندخواندگی عبارت است از: تصویر صفحه‌های اول و دوم شناسنامه زن و شوهر، تصویر سند ازدواج، گواهی سلامت جسم و روان از پزشکی قانونی برای زن و مرد، گواهی تمکن مالی، ارائه حکم سرپرستی آزمایشی از مراجع قضایی و ....

قبل از اینکه هر اقدام دیگری صورت بگیرد، زن و شوهر برای مشاوره فرزندپذیری به شرکت در جلسات کمیته فرزندخواندگی دعوت می‌شوند. حضور در این جلسات الزامی است و پس از پایان آن‌ها، نتیجه به صورت کتبی به بهزیستی اعلام می‌شود.

سازمان بهزیستی براساس مدارک شناسایی، تحصیلی، شغلی و مالی، پاسخ استعلام سازمان پزشکی قانونی و اداره تشخیص هویت، نظریه مشاوران و تطابق آن‌ها با قوانین و مقررات جاری، راجع به صلاحیت متقاضیان اظهارنظر می‌کند.

به موجب هماهنگی‌های بین‌بخشی سازمان بهزیستی، دادگاه خانواده، سازمان پزشکی قانونی و اداره تشخیص هویت، فرایند سرپرستی طولانی و زمان‌بر است؛ بنابراین متقاضیان باید همواره صبور باشند.

زمانی که زن و شوهر یک کودک را برای فرزندخواندگی پذیرفتند، از سوی دادگاه نامه‌ای مبنی بر سرپرستی موقت به آن‌ها داده می‌شود. پس از صدور حکم، کودک انتخاب‌شده به زن و شوهر متقاضی سپرده می‌شود.

توجه داشته باشید زمانی که حکم سرپرستی موقت صادر می‌شود، گروه مددکاری بهزیستی تا شش ماه روی نحوه نگهداری زن و شوهر از کودک نظارت خواهند داشت و بی‌گمان برای بازدید شرایط، در محل زندگی کودک حاضر می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->