۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

سبک‌های ارتباطی به زبان ساده

  • کد خبر: ۱۱۳۳۳۴
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
سبک‌های ارتباطی به زبان ساده
نجمه ضیایی - کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی

یکی از مباحث مهم در آموزش مهارت ارتباط سالم و مؤثر در جامعه سبک‌های ارتباطی است. آدم‌ها برای برقراری ارتباط با هم، شیوه‌های مختلفی را به کار می‌گیرند. آشنایی مختصر با چهار سبک ارتباطی باعث می‌شود هم خود و اطرافیانمان را بهتر بشناسیم و هم برای تغییر به سمت زندگی و حس و حال بهتر مسیر روشن تری داشته باشیم.

سبک پرخاشگرانه: در این سبک افراد تلاش می‌کنند با خشونت و پرخاشگری به هدفشان برسند. کسانی که مخاطب این قبیل افراد هستند، در معرض توهین، تحقیر و تضییع حق قرار دارند و بابت ارتباطشان با افراد پرخاشگر، حس و حال خوبی را تجربه نمی‌کنند.

سبک منفعلانه: لابد دیده اید کسانی را که در موقعیت‌هایی به آن‌ها ظلم می‌شود، اما در برابر این بی عدالتی آرام، ساکت، بی تفاوت و منفعل هستند. این افراد بیش از اندازه به حقوق دیگران توجه می‌کنند و حقوق خودشان را نادیده می‌گیرند.

سبک پرخاشگرانه-منفعلانه: افرادی هستند که در ظاهر با شما رفتار خوبی دارند، در مقابل خواسته تان لبخند می‌زنند، چشم می‌گویند و در ظاهر به حقوق شما احترام می‌گذارند، اما در غیاب شما طور دیگری قضاوتتان می‌کنند و حق شما و خواسته تان را نقض می‌کنند. متأسفانه این سبک در فرهنگ ما رایج است و مانند سایر سبک‌ها عوارض جسمانی، روانی و اجتماعی خاص خود را در پی دارد.

سبک جرئتمندانه: برخی در برقراری ارتباط، راحت و صادقانه درباره خواسته‌ها و نظراتشان صحبت می‌کنند، با رعایت احترام و بدون نقض حقوق دیگران. آن‌ها در ارتباطشان افرادی جرئتمند خطاب می‌شوند.
سؤال اساسی این است که کدام یک از این سبک‌ها بهتر است؟ همه ما گاه گاهی بر اساس شرایط زیستی، روانی، اجتماعی و فرهنگی از سبک‌های چهارگانه‌ای که اشاره شد استفاده می‌کنیم، اما مهم این است که بدانیم در کدام موقعیت باید از کدام سبک استفاده کنیم و الگوی غالب رفتاری ما کدام است.

مثلا در موقعیت یک زورگیری که جان شما در خطر است، شاید استفاده از سبک جرئتمندانه در قبال فرد زورگیری که هر آن ممکن است به شما آسیب بزند، مناسب‌ترین گزینه نباشد. همین طور ممکن است در مواجهه با فردی که دائم روی خواسته غیر منطقی اش پافشاری می‌کند و شما را تحت فشار می‌گذارد، به این نتیجه برسید که باید قاطعیت بیشتری به خرج بدهید. چیزی که معیار قضاوت قرار می‌گیرد و مهم تلقی می‌شود این است که ببینیم سبک غالب ما در ارتباطاتمان کدام است. آیا بیشتر وقت‌ها منفعل هستیم، پرخاشگریم، پرخاشگر-منفعلیم یا جرئتمند؟

اگر در اکثر مواقع در برابر خواسته‌های دیگران، حتی اگر غیر منطقی باشد، کوتاه می‌آییم، از حق خودمان می‌گذریم و آدم بله قربا ن گویی هستیم سبک ارتباطی مان منفعلانه است. همین طور اگر بیشتر وقت‌ها با دیگران از موضع قدرت برخورد می‌کنیم و با تهدید، توهین و بی توجهی به حق دیگران آن‌ها را وادار می‌کنیم به خواسته مان تن بدهند، سبک پرخاشگرانه داریم. برای برخورداری از یک زندگی با لذت، توأم با حس امنیت و آرامش یا در اصطلاح بین المللی آن یک زندگی «متعادل» باید در بیشتر مواقع، رفتار جرئتمندانه داشته باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->