واکسن آبله‌مرغان موجود شد | بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد علت افزایش قیمت واکسن آنفلوآنزا در بازار چیست؟ | احتمال تغییر قیمت با محموله‌های جدید یک فعال حقوق حیوانات: ادارات کل دامپزشکی، مسئول بسیاری از اتفاقات تلخ باغ وحش‌ها هستند | باغ وحش‌ها انگیزه‌ای برای درمان حیوانات پا‌به‌سن‌گذاشته ندارند آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است
سرخط خبرها

سند ازدواج هم تک برگ می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۳۴۶۲
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۱
سند ازدواج هم تک برگ می‌شود
سند ازدواج تک برگی قرار است در صورت فراهم شدن زیرساخت ها، هفته قوه قضائیه رونمایی و بساط دفترچه های سند ازدواج جمع شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سند ازدواج یا به اصطلاح عمومی آن قباله ازدواج، سندی رسمی است که از سوی دفاتر ازدواج و در رابطه با عقد نکاح موقت یا دائم تنظیم می‌شود. قباله ازدواج به عنوان یک سند رسمی در تمامی محاکم قابل استناد است و زوجین برای طرح دعوا در خصوص مسائلی مانند اخذ مهریه، گرفتن شناسنامه برای فرزندان، الزام زن به تمکین و مواردی از این قبیل، ملزم به ارائه سند ازدواج هستند.

بر اساس قانون مدنی، هر یک از طرفین می‌توانند شروط خود را در عقد ذکر کرده و بر سر آن توافق کنند. به موجب ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی هر یک از زن و مرد می‌توانند شروطی که خلاف مقتضای ذات عقد نباشد را در سند ازدواج خود ذکر کنند.

سندهای ازدواج فعلی دارای صفحات متعددی است که جهت رسمیت پیدا کردن باید دارای چندین امضا از سوی زوجین باشد اما با تأثیرات قوانین مرتبط با برنامه ششم توسعه، قرار است سند ازدواج تغییر اساسی به خود ببیند و به صورت الکترونیکی صادر شود و بر اساس این روش اطلاعات زائد در سند الکترونیکی حذف می‌شود.

تا پیش از این صحبت بر سر پاسپورتی شدن سند ازدواج بود که این موضوع ملغی شده و قرار است سند ازدواج تک برگی جای دفترچه‌های چندین صفحه‌ای فعلی را بگیرد.

سند ازدواج هم تک برگ می‌شود



چاپ دفترچه ازدواج چقدر آب می‌خورد

یکی از دلایلی که قرار است دفترچه‌های ازدواج تغییر کند، هزینه چاپ آن است. آنطور که مهدی اقبال معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، گفت: بر اساس نظام نامه دفاتر ازدواج که اردیبهشت ماه امسال ابلاغ شد نظامنامه ای برای دفاتر ازدواج نوشته شد و سند ازدواج الکترونیک در دستور کار است.

وی افزود: سند تک برگ ازدواج از اوراق بهادار خارج می‌شود اما کاغذ همانجا چاپ و به صورت یک برگی شروط ضمن عقد را در بر دارد اما دیگر به صورت دفترچه‌ای و امضای چندین نفر نیست و امضا به صورت توکن و امضای الکترونیک است.

اقبال ادامه داد: در حال تأمین زیرساخت‌های آن هستیم و سعی ما بر این است که هفته قوه قضائیه چند سند از جمله سند تک برگ الکترونیک رونمایی شود.

وی با بیان اینکه دفاتر اسناد رسمی ما دیگر سنتی نیست گفت: دفاتر اسناد رسمی و دفاتر ازدواج و طلاق ما همگی به صورت تمام الکترونیک است و به سبک قدیم دیگر فعالیت ندارند و به صورت سامانه‌ای و الکترونیکی آن هم با اثر انگشت الکترونیکی کار می‌کنند.

معاون سازمان ثبت اسناد از کاهش هزینه‌ها با تک برگی شدن سند ازدواج خبر داد و گفت: هزینه‌ها کاهش می‌یابد در حال حاضر هزینه ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومانی برای دفترچه‌ها داشتیم که این موارد کاهش می‌یابد، البته متأسفانه بحث جعل اسناد ازدواج هم داشتیم که با الکترونیکی شدن، جلوی این تخلفات هم گرفته می‌شود.

اقبال ادامه داد: در حال حاضر هزینه زیادی برای تولید اسناد فعلی ازدواج صرف می‌شود که الکترونیکی شدن صرفه جویی گسترده‌ای انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->