استاندار خراسان رضوی با آیت‌الله جعفر سبحانی دیدار کرد بررسی لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی در کمیسیون فرهنگی مجلس پزشکیان در جمع خبرنگاران در وزارت خارجه: دستگاه دیپلماسی در ایام جنگ ۲۴ ساعته پای کار بود + فیلم سخنگوی دولت عنوان کرد: پیمان ملی آب رسالت مشترک دولت و مردم پیشنهاد جدید تروئیکای اروپایی به ایران برای تاخیر در فعال‌سازی مکانیسم ماشه حبس ابد برای مرد عراقی به جرم تبلیغ رژیم صهیونیستی رئیس جمهور: برای ایجاد تغییرات باید نگاهمان را عوض کنیم | نیازمند تقویت روابط دیپلماتیک با کشورهای همسایه هستیم هشدار جدی پلیس به رانندگان متخلف در فضای مجازی عظیمی‌ راد: کمیسیون آموزش پیگیر حقوق، بیمه و قرارداد کار معین معلمان است حمله تروریستی به دادگستری زاهدان + جزئیات و فیلم (۴ مردادماه ۱۴۰۴) فرماندار تایباد: ۸۰ درصد مهاجران افغانستانی داوطلبانه به کشورشان باز می‌گردند وزیر امور خارجه: جنگ ۱۲ روزه یکی از نمونه‌های هماهنگی بین میدان و دیپلماسی بود اپوزیسیون هلند خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شد سفیر جدید ایران در چین استوارنامه‌اش را تقدیم شی‌جین‌پینگ کرد فرمانده ارتش پاکستان با وزیر خارجه چین دیدار کرد | امنیت اتباع چینی را تأمین کنید حضور رئیس‌جمهور در جمع معاونان و مدیران وزارت امور خارجه + فیلم استاندار تهران: وضعیت ذخایر آب و سدهای تهران مناسب نیست آیت‌الله سیستانی: باید جلوی فاجعه انسانی بزرگ در غزه گرفته شود بیانیه قطر و مصر درباره آخرین جزئیات مذاکرات آتش‌بس در غزه انتقاد دبیر کل سازمان ملل از شکست مذاکرات آتش بس غزه | گوترش: نمی‌توانم این سطح از فقدان انسانیت را درک کنم تاکید وزرای امور خارجه ایران و مصر بر ضرورت اقدام فوری جهت توقف جنایات رژیم اسرائیل در غزه پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت اربعین شهادت هم‌میهنان، سرداران نظامی و دانشمندان‌ هسته‌ای آیت‌الله علم‌الهدی: عامل اصلی جان باختن و شهادت مردم غزه از گرسنگی، آمریکا است معاون وزیر خارجه: توافق شد که رایزنی‌ها ادامه یابد پایان گفت‌و‌گو‌های ایران و اروپا در استانبول پیکر احمد توکلی به خاک سپرده شد + عکس ورود کاروان بزرگ نظامی آمریکایی به پایگاه حریر در نزدیکی اربیل
سرخط خبرها

ادعا‌های واهی وزیر خارجه سابق آمریکا علیه ایران و شهادت سردار سلیمانی

  • کد خبر: ۱۱۳۵۳۲
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۹
ادعا‌های واهی وزیر خارجه سابق آمریکا علیه ایران و شهادت سردار سلیمانی
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، که زمزمه‌های حضورش در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا مطرح است، در آخرین مصاحبه خود با تلویزیون سعودی «العربیه» به طرح مجدد ادعا‌هایی واهی علیه ایران پرداخت و مطالبی درباره شهید سلیمانی مطرح کرد.

عرب‌هاشمی | شهرآرانیوز؛ پمپئو به تازگی و پس از صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، شدت لفاظی‌ها و مواضع خود را افزایش داده و در مصاحبه‌ای مدعی شده است: «زمانی می‌گفتند اگر از برجام خارج شوید، جنگ می‌شود. زمانی هم می‌گفتند اگر سفارت آمریکا را به اورشلیم منتقل کنید، جنگ می‌شود. عین همین هشدار‌ها را درباره ژنرال سلیمانی fdhk ;vnkn. گفتند که اگر به ژنرال سلیمانی حمله کنید، جنگ می‌شود. ما از بین این‌ها یک یا دو کار را انجام ندادیم، بلکه هر سه این کار‌ها را انجام دادیم و جنگی اتفاق نیفتاد؛ به خاطر اینکه آمریکا آشکارا نشان داده بود آماده است از چیز‌هایی که برای مردم آمریکا مهم است محافظت کند. سلیمانی در حال نقشه کشیدن برای کشتن ۵۰۰ آمریکایی دیگر بود. ما فرصت داشتیم این نقشه را خنثی کنیم و این کار را انجام دادیم. بعد از آن فرصت داشتیم یک حمله قریب الوقوع دیگر به منابع و منافع آمریکا و نیرو‌های آمریکایی را خنثی کنیم.»

تکذیب ادعا‌های پمپئو

ادعای جدید پمپئو در حالی مطرح شده است که چندی پیش، باربارا اسلاوین، عضو شورای آتلانتیک، چنین ادعایی را رد کرد و گفت: ترور یکی از سران نظامی کشوری که با ایالات متحده در جنگ نیست، کاری غیرقانونی بود. هیچ شواهدی دال بر اینکه [شهید]سلیمانی حمله جدیدی علیه آمریکا برنامه ریزی کرده باشد وجود نداشت تا بتوان چنین اقدامی را توجیه کرد. ترور [شهید]سلیمانی تصمیم بدی بود و پیامد‌های خوبی نداشته است.

همچنین اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل، ترور سردار سلیمانی را غیر قانونی دانسته و بهانه‌های آمریکا در توجیه آن را رد کرده و گفته است: اقدام آمریکا در ترور سردار سلیمانی که یک مقام رسمی بود، حتی فاقد استاندارد‌های «ضرورت و تناسب» بود. این اقدام بر اساس قوانین حقوق بشر غیر قانونی بود. این بدان معناست که همه سربازان در هر جای دنیا و در هر زمانی می‌توانند تبدیل به یک هدف شوند. علاوه براین، آمریکا با ترور سردار سلیمانی در خاک عراق بدون کسب مجوز از این کشور حاکمیت آن را نقض کرد.

امنیت آمریکایی‌ها بیشتر نشد

هرچند مقامات دولت ترامپ در آن زمان، هیچ گزاره‌ای در تأیید ادعا‌های این چنینی ارائه نکردند، به باور کارشناسان، ترامپ گمان می‌کرد با این اقدام ماجراجویانه دربرابر ایران به بازدارندگی خواهد رسید و از این طریق می‌تواند مطالبات خود به تهران را تحمیل کند.

واشینگتن در آن زمان مدعی بود با این ترور می‌تواند امنیت نیرو‌ها و شهروندان آمریکایی در غرب آسیا را تضمین کند، اما گزارش‌ها و اظهارات مقامات آمریکایی و اتفاقات رخ داده در میدان نشان می‌دهد که نه تنها این ترور منجر به بازدارندگی در برابر ایران نشده، که رفتار‌های تهران و محور مقاومت علیه آمریکا و هم پیمانانش تهاجمی‌تر شده است.

در فروردین سال جاری، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری خود به صراحت اعتراف کرد که «پس از خروج از برجام، تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و ترور سردار سلیمانی، حملات به نیرو‌های آمریکایی چهار برابر شده است.»

برخلاف اظهارات پمپئو که بر مبنای ادعا‌های ثابت نشده است، پرایس گفته است: از سال ۲۰۱۲-۲۰۱۸ حملات چشمگیری به نیرو‌های آمریکایی و تأسیسات دیپلماتیک آمریکا در عراق وجود نداشت. این موضوع در سال ۲۰۱۸ تغییر کرد و بین سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰، تعداد حملات توسط گروه‌های تحت حمایت ایران تا ۴۰۰ درصد افزایش یافته که این پس از خروج از برجام و قرار دادن سپاه در لیست تحریم‌ها و کشتن سلیمانی روی داده است.

پرایس به صراحت به شکست طراحی ترامپ-پمپئو اشاره کرده و گفته است: تلاش برای سرکوب نیرو‌های تحت حمایت ایران براساس راهبردی که به ارث بردیم، کارساز نبود.

تحلیل رفتار‌های این روز‌های پمپئو

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان، در صفحه توئیتر خود در این زمینه نوشت: «ابتدا ذهن‌ها را معاصر کنیم. دروغ گویی و پنهان کاری بخشی از ویژگی آمریکاست. طبیعی است که در سیستمی سالانه میلیون‌ها دلار هدررفت محافظت از پامپئو می‌شود، امر آشکارا پنهان می‌شود و واشینگتن کارنامه سراسر دروغ خود از افغانستان تا آمریکای جنوبی را با دروغ پراکنی به تصویر می‌کشد.»

همچنین گردان‌های حزب ا... عراق در بیانیه‌ای در واکنش به اظهارات پمپئو اعلام کرد: حقایق جنایت بزرگی که دولت شر یعنی آمریکا علیه فرماندهان پیروزی، شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس، در فرودگاه بغداد مرتکب شد، هر روز روشن‌تر می‌شود و حلقه‌های خیانت و توطئه برخی عناصر کُرد و همچنین بعضی شخصیت‌های امنیتی عراق را که در راستای منافع آمریکا داخل فرودگاه مشغول فعالیت هستند و در جنایت‌های این کشور علیه ملت عراق نیز دست داشته اند، برملا می‌کند.

یوسف عزیزی، پژوهشگر سیاست گذاری از دانشگاه ویرجینیاتک، در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» تصریح کرد: پمپئو سه عامل را در مصاحبه خود مطرح کرده است که حقیقی نیست. ایران هیچ وقت برای خارج شدن از برجام یا انتقال سفارت به بیت المقدس تهدید به جنگ نکرده بود. این صحبت‌ها جنبه انتخاباتی دارد. همه می‌دانند که پمپئو دنبال کاندیداتوری است و حتی کمیته‌های خود را نیز تشکیل داده است، ولی بزرگ‌ترین مانع خود ترامپ است؛ اگر ترامپ برای ۲۰۲۴ نامزد شود، شانس پمپئو بسیار کم خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->