مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

انتقاد نماینده مردم تهران از عملیاتی‌نشدن بیمه ناباروری| اعتبارات حوزه درمان ناباروری در بودجه از مسیر خود خارج شده است

  • کد خبر: ۱۱۳۵۴۳
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۳۳
انتقاد نماینده مردم تهران از عملیاتی‌نشدن بیمه ناباروری| اعتبارات حوزه درمان ناباروری در بودجه از مسیر خود خارج شده است
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: اعتبارات خوبی برای درمان ناباروری تخصیص یافت، متاسفانه بودجه به ذینفعان نرسید و هزینه موارد دیگری شد که از طریق دیوان محاسبات پیگیر آن هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه قاسم‌پور در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سوال خود از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اجرایی نشدن تبصره ۱۷ بودجه ۱۴۰۰ در موضوع ناباروری گفت: در مسئله مهم جمعیت و ارائه خدمات به خانواده‌های ایرانی برای فرزندآوری یکی از موضوعات مهم مسئله درمان ناباروری، توسعه زیرساخت ها، تجهیز مراکز و تربیت کادر موثر و یارانه درمان است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس یازدهم ادامه داد: زوجین نابارور که تمایل بسیار زیادی به فرزندآوری دارند، اما هزینه درمان ناباروری در کنار رنج فرآیند‌های درمان و نداشتن فرزند، باعث می‌شود تا ما به عنوان سیاستگذار در سیاست‌های جمعیت، یارانه بیمه و درمان و حمایت جدی از آن‌ها داشته باشیم.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس با اشاره به اینکه در چند سال اخیر یارانه درمان ناباروری در بودجه سنواتی دیده شده، اما انحراف عملکرد آن بالاست، افزود: در ابتدای مجلس یازدهم نظارت بر اجرای بودجه سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، ساماندهی بودجه هدفمند برای خانواده‌های نابارور مورد توجه قرار گرفت و در قانون جوانی جمعیت با همت مجلس، بیمه درمان ناباروری در کنار دیگر خدمات دیده شد.

وی عنوان کرد: متاسفانه در چند سال اخیر اگرچه اعتبارات خوبی برای درمان ناباروری تخصیص یافت، متاسفانه بودجه به ذینفعان نرسید و هزینه موارد دیگری شد که از طریق دیوان محاسبات پیگیر آن هستیم و مسببین باید پاسخگو باشند.

قاسم پور با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۰ مجلس به منظور ساماندهی به بودجه درمان ناباروری در بند (هـ) تبصره ۱۷، وزارت بهداشت را به تشکیل کارگروهی متشکل از نمایندگان جهاد دانشگاهی، معاونت درمان، کمیته امداد امام خمینی (ره) و مجموعه‌های فعال در این زمینه دعوت کرد، گفت: هدف از تشکیل این کارگروه جامع سازی خدمات بود. یارانه‌ها نباید به افرادی اختصاص پیدا کند که تنها از طریق مراکز علوم پزشکی اقدام به درمان کرده اند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار داشت: براساس بند (هـ) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ مقرر بود ۹۰ درصد یارانه درمان برای سه دوره هر کدام از زوجین نابارور و پوشش هزینه‌های دارویی و پاراکلینیکی و ایجاد سامانه ثبت اطلاعات اختصاص یابد، مجلس در کنار ساماندهی‌ها در این تبصره، ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروری تخصیص داد تا تنظیم گری کرده باشد و بودجه کافی برای حل مسائل این خانواده‌ها دراختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم تصریح کرد: علاوه بر نظام بودجه ریزی در ماده ۴۳ قانون جوانی جمعیت درخصوص بیمه درمان ناباروری و موارد دیگر اقدامات موثری صورت گرفته است. امروز متاسفانه علی رغم تنظیم گری مجلس در بودجه ۱۴۰۰، انحراف هزینه کرد وجود دارد، زیرا جلسات کارگروهی که باید اقدامات لازم را انجام می‌داد، تشکیل نشد و وزارت بهداشت بودجه را به دانشگاه‌های علوم پزشکی تخصیص داد.

قاسم پور افزود: تشکیل یک قرارگاه خوب است، اما اگر اقدامات آن کام مردم را شیرین نکند، عملاً موثر نیست. پاسخ‌های وزیر منوط به سوال من نبود، بودجه هزینه شده، اما نباید در آن انحراف عملکرد وجود داشته باشد و تدبیر قانونگذار در قانون بودجه ۱۴۰۰ عملیاتی نشده، طبق بند ۲ قرار بود بخشی از بودجه به سمت هزینه‌های دارویی و پاراکلینیکی هدایت شود و این اتفاق نیز رخ نداده، زیرا کار گروهی نکرده اید و ذینفع از طریق دستگاه‌های خدمت رسان خدمات دریافت نکرده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعه‌های عضو کارگروه به جلسات دعوت نشده اند، ادامه داد: مهمترین موضوع بند (هـ) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۰ ایجاد سامانه بوده است، بیمه ناباروری عملیاتی نشده، علی رغم اینکه در بند ۴۳ قانونی جوانی جمعیت نیز آمده است؛ شورای عالی بیمه برای پایه قرار دادن بیمه درمان ناباروری تصمیم گرفته است، اما به دلیل عدم ایجاد سامانه این موضوع عملیاتی نشده و وزارت بهداشت انحراف عملکرد دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه بودجه به دانشگاه‌های علوم پزشکی اختصاص پیدا کرده، اما سامانه‌ای ایجاد نشده است، عنوان کرد: چرا باید امروز که ۷ ماه از تصویب قانون جوانی جمعیت می‌گذرد، درمان ناباروری، بیمه پایه نباشد و افراد متقاضی درمان به مراکز مراجعه کنند؟ بسیاری از مجموعه‌ها به دلیل تجربه تلخ همکاری با بیمه‌ها حاضر به ارائه خدمات نیستند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم خطاب به وزیر بهداشت با بیان اینکه اگر مسئله جمعیت برای شما مهم بود، باید سامانه مذکور را ایجاد می‌کردید، گفت: بررسی‌ها از طریق همکاران در استان ه نشان می‌دهد که وحدت رویه وجود ندارد و خسارت درمان در برخی استان‌ها انجام می‌شود، نگاه ۳ و نیم میلیون زوج نابارور به مجلس و دولت است. در بودجه ۱۴۰۱ مجدداً یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای درمان ناباروری در تبصره ۱۴ دیده شده و وزارت بهداشت باید بتواند از ۱۲ هزار میلیارد تومان دیده شده در تبصره ۱۷ نیز استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت تکالیف دیگری نیز در حوزه درمان ناباروری دارد که به آن‌ها عمل نکرده، از جمله تجهیز مراکز و درمان فلوشیپ، ادامه داد: از زمان مسئولیت شما ۱۰ ماه می‌گذرد و پاسخ شما برای ما قانع کننده نیست، قرارگاه تشکیل شده در کدام یک از موارد موجود در زمینه درمان ناباروری موثر بوده است؟

قاسم پور افزود: اگر این موضوع را به صحن مجلس آورده ایم دلیل آن تنظیم گری و حمایت از زوجین نابارور بوده و اگر به آن توجه نکنیم، مدیون این افراد هستیم و مشخص نیست چه زمانی می‌توانیم عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس یازدهم تصریح کرد: تعدادی از نمایندگان درخواست کردند به شما تذکر دهم، زیرا قرار بود تعارض منافع در وزارت بهداشت جمع شود، چه بسا بخشی از اتفاقات حوزه درمان ناباروری به تعارض منافع باز میگردد، عزل و نصب‌هایی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران اتفاق می‌افتد، در شأن وزارت بهداشت نیست و در کنار آن حمایت از پرستاران، تعرفه پرستاری و پرستاران ۸۹ روزه‌ای که در دوران کرونا ارائه خدمات می‌کردند، باید پیگیری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->