آخرین وضعیت آب‌و‌هوای کشور | رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
سرخط خبرها

هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها

  • کد خبر: ۱۱۳۷۱۹
  • ۰۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۸
هشدار خطر غرق‌شدگی با شروع فصل تابستان در سد‌ها و استخر باغ‌ها
با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است. در شش ماه اول سال گذشته و با شروع فصل گرم، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند که دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند.

طنین همتی|شهرآرانیوز، سال گذشته در شش ماه اول سال، ۲۴ نفر در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند. دوازده نفر کودکانی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها غرق شده‌اند. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. مراقبت والدین از فرزندان و و نظارت بر آن‌ها در فصل گرما می‌تواند عامل مهمی در کاهش مرگ‌ومیر کودکان باشد.

در تابستان، غرق‌شدگی یکی از علل مرگ‌ومیر کودکان و نوجوانان است که عوامل زمینه‌ساز آن عبارت‌اند از بیماری صرع، عقب‌ماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شنا، افزایش استفاده از قایق‌های روباز و تندرو و به‌خصوص شنا در مناطق حفاظت‌نشده.

مدیر روابط عمومی اورژانس مشهد با بیان اینکه با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است، گفت: با شروع فصل تابستان برخی استخر‌ها برای ذخیره آب در باغ‌ها و ویلا‌ها به‌صورت غیراستاندارد ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز افزایش گزارش‌های غرق‌شدگی است و کودکان بیشترین قربانی هستند، مسلما خانواده‌ها باید از ایجاد این استخر‌های غیراستاندارد پرهیز کنند.

به‌گفته محمد علیشاهی، فردی که با فنون شنا آشنایی کافی ندارد، نباید داخل هر محیط آبی بپرد. در رویارویی با فرد غرق‌شده، باید ابتدا وی را به کمک وسائلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کرد. همچنین، باید این نکته را در نظر داشت که فقط زمانی فرد می‌تواند مستقیم برای نجات مصدوم اقدام کند که نخست دوره آموزشی نجات‌غریق گذرانده باشد، چراکه امکان غرق‌شدن یک ناجی بدون صلاحیت بسیار زیاد است.

وی درباره غرق‌شدگی در سد‌های اطراف مشهد گفت: غرق‌شدگی‌هایی که در سد‌های مشهد شاهد بودیم، به این دلیل است که فرد فکر می‌کند فنون شنا را کامل یاد دارد. همچنین، در سد‌ها عمق آب‌ها معمولا زیاد، پیش‌بینی‌ناپذیر و همرا با گل‌ولای فراوان است که نجات را سخت می‌کند.

این کارشناس اورژانس یادآور شد: در سد‌ها معمولا دسترسی افراد برای نجات ما خیلی محدود است و ممکن است دور از خشکی و در حال شنا دچار گرفتگی عضلانی ناشی از سردی آب شویم و نتوانیم خودمان را به ساحل برسانیم یا ممکن است در گل‌ولایی نزدیکی سطح آب است فرو برویم و امکان نجاتمان سخت باشد. نکته‌ای که باید شهروندان به آن توجه کنند، این است که بلدبودن فنون شنا دلیل غرق‌نشدن نیست، چون افرادی داشتیم که نجات‌غریق بودند، اما متأسفانه غرق شدند.

توصیه‌هایی برای زمان رویارویی با غرق‌شده

علیشاهی گفت: وقتی که فرد غرق‌شده را از زیر آب بیرون می‌آورید، در مرحله اول او را به پشت بخوابانید و تنفس دهان‌به‌دهان بدهید. در همین حال سعی کنید فرد غرق‌شده را به‌سمت ساحل یا خشکی ببرید. باید بلافاصله پس از خروج مصدوم بیهوش از آب، ابتدا دهان وی را از گل‌ولای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج‌کردن آب از ریه‌ها و معده هدر دهید. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب هم دقت کنید.

در صورتی که مصدوم تنفس و ضربان قلب نداشت، به‌سرعت عملیات احیای قلبی ریوی CPR را شروع کنید و با خون‌سردی با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و وضعیت را اعلام کنید. به راهنمایی‌های کارشناس اورژانس ۱۱۵ نیز با‌دقت گوش کنید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->