درهمینزمینه بهتازگی رضا قربانی، مشاور کمیته رجیستری تلفن همراه، از طرح ۳ سناریوی جدید برای حمایت از تولید گوشی موبایل در داخل کشور خبر داده است.
یکی از گزینهها این است که حدود ۲۰۰میلیاردتومان بودجه دراختیار اپراتورهای موبایل قرار گیرد تا اپراتورها با تولیدکنندگان داخلی، طرح باندلینگ را اجرایی کنند؛ به اینمعنی که اپراتور همراهبا فروش سیمکارت، گوشی ایرانی را بهصورت اقساطی به خریدار بفروشد و کمکهزینه خرید گوشی روی قبض مشترک محاسبه شود.
گزینه دیگری که ازسوی دولت مطرح شده این است که در تعرفه واردات گوشی موبایل درراستای حمایت از تولید، بازنگری صورت گیرد و بهمعنای دیگر باتوجهبه قیمت و ارزش گوشی، برای آن، تعرفه پلکانی درنظر گرفته شود.
سناریوی سومی که ازسوی دولت مطرح شده، این است که جلو ثبت سفارش گوشیهای غیرهوشمند که حدود ۲۰درصد سهم بازار را دراختیار دارند، گرفته شود؛ به این معنی که با توقف ورود این گوشیها به بازار یا فاصله زیاد تعرفه آنها، تولید داخلی گوشیهای غیرهوشمند رونق بگیرد.
بیشک حمایت از تولیدکنندگان داخلی موبایل اقدام مثبتی است، اما اجرای هرکدام از این ۳ طرح اگر بدون درنظرگرفتن تأثیر واقعی آن روی بازار موبایل کشور باشد، میتواند باعث ایجاد شوک قیمتی و بیثباتی در این بازار شود و درنهایت نارضایتی مصرفکنندگان را بههمراه داشته باشد.