اقدام متفاوت شبکه سه؛ نمایش توییت زندانی سیاسی و منتقد جمهوری اسلامی در حمایت از نیرو‌های مسلح + فیلم واکنش نوید محمدزاده، بهرام افشاری و بهنام بانی به حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران + تصاویر واکنش کارگردان سریال «پایتخت» به تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران توصیه وزیر فرهنگ به صداوسیمایی‌ها: فضای متفاوت و متکثری ایجاد کنید نویسنده اسرائیلی اعتراف کرد | ایران دقیق می‌زند، اما اسرائیل کودک می‌کشد بازتاب پاسخ موشکی ایران به حملات رژیم صهیونیستی در رسانه‌های بین‌المللی واکنش رضا کیانیان به حمله رژیم صهیونیستی + عکس با زبانِ هنر دادخواه مظلومین جهانیم | بیانیه انجمن هنر‌های نمایشی خراسان رضوی در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی واکنش جالب رضا صادقی به جریان‌های گمراه: آنفالو آزاد + عکس واکنش محسن تنابنده به حمله رژیم صهیونیستی: الان وقت عمله ادبیات به جهانیان می‌آموزد که هیچ مشکلی با جنایت و خونریزی حل نمی‌شود ادای دین داوود میرباقری به سرداران شهید: سریال سلمان فارسی تقدیم به این مردان بزرگ خواهد شد هنرمندان با هر عقیده سیاسی آماده دفاع از کشور هستند جهانگیر الماسی: آدمکشان رژیم صهیونیستی شایسته نفرین الهی هستند واکنش محسن چاوشی به حمله رژیم صهیونیستی: لگد کردی، لگد می‌شی بیانیه هنرمندان درباره حمله رژیم صهیونی به ایران بیانیهٔ جمعی از هنرمندان تئاتر مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی توقف اکران فیلم‌های کمدی تا اطلاع ثانوی (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) وزیر فرهنگ: جنایت رژیم صهیونیستی بی‌پاسخ نخواهد ماند تمامی اجرا‌های صحنه‌ای تا اطلاع ثانوی تعطیل خواهد بود (۲۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

عملکرد مغز طبل نوازان متفاوت از دیگران

  • کد خبر: ۱۱۳۹۸
  • ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
عملکرد مغز طبل نوازان متفاوت از دیگران
طبل‌نوازان، ساختار و عملکرد مغزی متفاوت‌تری نسبت به سایرین دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ساینس اعلام کرد، نتایج تحقیق محققان بوخوم آلمان نشان می‌دهد که در اتصال اصلی بین دو نیمه مغز این افراد الیاف کمتر، اما ضخیم‌تری وجود دارند. علاوه‌بر این، نواحی مغز مربوط به حرکت با کارآیی بیشتری سازماندهی می‌شوند.

دکتر لارا شلافه از کلینیک دانشگاه Bergmannsheil در بوخوم و دکتر سباستین اوکلنبورگ از واحد تحقیقات بیوپسیولوژی با تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) به نتایج این تحقیق دست یافتند.

سارا فردریش در مورد این پروژه گفت: "مدت‌هاست مشخص شده، نوازندگی یک ساز موسیقی می‌تواند در فرآیند‌های عصبی تغییر ایجاد کنند، اما هیچ تحقیقی در مورد نوازندگان طبل صورت نگرفته است.

لارا شلافه اظهار کرد: اکثر افراد فقط قادرند فعالیت‌های حرکتی را با یک دست انجام دهند و در استفاده از هر دو دست به طور همزمان مشکل دارند، اما طبل‌نوازان قادرند کار‌هایی انجام دهند که برای افراد آموزش ندیده غیرممکن است.

این گروه تغییرات مغزی ناشی از این آموزش را در ۲۰ طبل‌نواز حرفه‌ای که به طور متوسط ۱۷ سال این ساز را نواخته بودند و در حال حاضر بیش از ۱۰ ساعت در هفته تمرین دارند، مورد بررسی قرار دادند. سپس نتایج را با عملکرد ۲۴ فرد بدون تجربه نواختن طبل مقایسه کردند.

در این آزمایش از روش‌های مختلف تصویربرداری MRI در مورد ساختار و عملکرد مغز استفاده شده است.

نواختن طبل موجب تفاوت‌های واضحی در قسمت جلوی جسم پینه‌ای، ساختار مغزی که دو نیمکره را به هم متصل می‌کند و قسمت جلوی آن مسئول برنامه‌ریزی حرکتی است، شده بود.

اطلاعات حاکی از آن است که اتصال مهم بین نیمکره‌های مغزی طبل‌نوازان دارای الیاف کمتر، اما ضخیم‌تری است. این مورد به نوازندگان اجازه داده بود تا سریع‌تر از گروه دیگر، اطلاعات را بین نیمکره‌ها مبادله کنند. هرچه اندازه ضخامت الیاف در این قسمت بیشتر باشد، عملکرد نواختن طبل بهتر است.

علاوه‌بر این، مغز طبل‌نوازان نسبت به افراد گروه دوم در کار‌های حرکتی کمتر فعال بود، به این معنی که سازمان کارآمدتر مغز منجر به فعال‌سازی کمتری در حرفه‌ای‌ها می‌شود.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->