استاندار خراسان رضوی: فضاهای گردشگری مشهد باید به نیازهای زائران پاسخ دهند ۱۲ کشته و ده‌ها زخمی در پی ازدحام جمعیت در معبدی در جنوب هند (۱۰ آبان ۱۴۰۴) عراق کشتار شهروندان سودانی در الفاشر را محکوم کرد | درخواست مقتدی صدر برای کمک به ملت سودان شهادت ۲ نفر از بسیجیان بومی طرح امنیت در جاده خاش به زاهدان (۱۰ آبان ۱۴۰۴) مقام عربستانی: عادی سازی روابط با اسرائیل تا پایان سال عملا غیرممکن است لاریجانی با خانواده شهید سرلشگر ایزدی دیدار کرد عراقچی: تروریسم به هر شکل و در هر نقطه از جهان محکوم است تیراندازی ارتش اسرائیل به شهروندان سوری در قنیطره یک شهروند لبنانی در پی حمله اسرائیل به جنوب لبنان مجروح شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) پاسخ فضائلی به شایعه خرید هتل در مجارستان توسط فرزند رهبر انقلاب جولانی راهی آمریکا می‌شود مجارستان: حمایت از اوکراین، حمایت از جنگ است هیئتی از حماس با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد آغاز «طرح ب» اسرائیل برای کشتار در غزه تداوم مواضع مداخله جویانه فرستاده آمریکا در لبنان اقدام کلمبیا علیه عملیات‌های نظامی آمریکا در دریای کارائیب و اقیانوس آرام اسرائیل به دنبال ساخت ۲۰۰۶ واحد مسکونی غیرقانونی در بیت‌المقدس و کرانه باختری عمان خواستار ازسرگیری مذاکرات بین آمریکا و ایران شد اعلام آمادگی ترکیه برای میزبانی دور چهارم مذاکرات سران اوکراین و روسیه دادستان کل کشور: هدف اصلی جنگ تبلیغاتی دشمن، برهم زدن امنیت روانی جامعه است عراقچی در گفت‌وگو با الجزیره: فناوری هسته‌ای همچنان پابرجاست | مانع گسترش جنگ در منطقه شدیم رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس: مهاجرت نخبگان مهلک‌ترین ضربه به ایران است یک نماینده مجلس: سال‌هاست که مشکل مردم مباحث معیشتی است پزشکیان بر تسریع در جمع‌آوری گاز‌های مشعل تأکید کرد سری جدید جنگنده‌های پیشرفته سوخو-۳۵ تحویل وزارت دفاع روسیه شد یک نماینده مجلس: اختلاف نظر همیشه وجود دارد، اما هدف همه ما تعالی جمهوری اسلامی ایران است وزرای خارجه ایران و قزاقستان بر تداوم رایزنی‌ها توافق کردند
سرخط خبرها

سقط جنین در آمریکا غیرقانونی می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۱۴۰۲۵
  • ۰۳ تير ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۸
سقط جنین در آمریکا غیرقانونی می‌شود؟
دیوان عالی آمریکا در حکمی که با واکنش‌های گسترده روبرو شد علیه حق زنان برای سقط جنین حکم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دیوان عالی آمریکا روز جمعه بر خلاف حق زنان برای سقط جنین که از ۵۰ سال پیش در قانون اساسی این کشور تصریح شده رأی داد. 

۶ قاضی دیوان عالی امروز به لغو حکم تاریخی دادگاه «"رو" در برابر "وید"» که از سال ۱۹۷۳ به زنان اجازه می‌داد در ۶ ماهه نخست بارداری اقدام به سقط جنین کنند را باطل کرد. ۳ قاضی دیگر با این تصمیم مخالفت کردند. 

حکم دیوان عالی آمریکا به هر یک از ایالت‌ها اختیار می‌دهد قوانین خود برای تعیین اینکه سقط جنین در چه مواردی مجاز و در چه مواردی غیرقانونی است را انتخاب کنند.

پایگاه سی‌ان‌بی‌سی نوشته انتظار می‌رود نزدیک به نیمی از ایالت‌ها سقط جنین را غیرقانونی اعلام کنند یا برای آن محدودیت‌های جدی وضع کنند. ایالت‌های دیگر احتمالاً قوانین آزادتری در این حوزه در پیش بگیرند.

حکم دیوان عالی آمریکا به سرعت با واکنش‌های گسترده همراه شد و بسیاری از فعالان سیاسی در آمریکا از آن انتقاد کردند.

حکم مربوط به سقط جنین یک روز بعد از حکم جنجالی دیگری از سوی دیوان عالی آمریکا برای آزادی حمل سلاح در اماکن عمومی صادر شد. این دیوان روز گذشته در حکمی اعلام کرد که آمریکایی‌ها حق حمل سلاح در اماکن عمومی را دارند.

حکم دیروز که با حمایت ۶ قاضی دیوان عالی و مخالفت ۳ قاضی صادر شد قانونی در نیویورک را باطل می‌کند که به موجب آن افراد برای دریافت مجوز حمل سلاح بایستی اثبات می‌کردند که برای دفاع از خود نیاز دارند با خودشان سلاح حمل کنند.

با آنکه قوانین آزادی حمل سلاح در آمریکا بعد از وقوع دو تیراندازی کور در این کشور در ماه گذشته میلادی به شدت زیر تیغ انتقادات قرار گرفته، دیوان عالی با صدور حکم پنجشنبه جانبداری‌اش را از گروه‌هایی که معتقدند قانون اساسی آمریکا به شهروندان حق مالکیت و حمل سلاح می‌دهد اعلام کرده است.

فرماندار نیویورک حکم دیوان عالی آمریکا را «روزی سیاه» توصیف کرد. در مقابل، انجمن اسلحه آمریکا اعلام کرده که در دادگاه برنده شده است.

انجمن اسلحه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حکم امروز یک پیروزی قاطع برای زنان و مردان نیک در سراسر آمریکا و نتیجه چندین دهه مبارزه‌ای است که انجمن ملی اسلحه پیشگام آن بوده است.»

ماه پیش یک نوجوان ۱۸ ساله بعد از ورود به مدرسه ابتدایی «راب» در شهر «اوالد» در ایالت تگزاس ۱۹ دانش‌آموز و ۲ معلم را به قتل رساند.

این یکی از مرگبارترین خشونت‌های مسلحانه‌ای است که در طول تاریخ در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا به وقوع پیوسته است. طی سال‌های گذشته ده‌ها تیراندازی در مدارس آمریکا به وقوع پیوسته، اما شمار افراد کشته‌شده در این حوادث تا کشتار جمعی سال ۱۹۹۹ در دبیرستان کالمبین در ایالت کلرادو تک‌رقمی بود. از آن زمان به بعد شمار تیراندازی‌هایی که کشته‌ها در آن بیشتر از ۱۰ نفر بودند، افزایش یافته است.

سه قاضی‌ای که روز پنجشنبه با لغو آزادی سقط جنین مخالفت کردند از سوی «بیل کلینتون»، و «باراک اوباما» تعیین شده بودند. ۶ قاضی موافق حکم منصوب دوره‌های ریاست‌جمهوری «جورج دبلیو بوش» و «دونالد ترامپ» بودند.

سه قاضی مخالف در بیانیه‌ای نوشته‌اند: «ما با ابراز تأسف برای این دادگاه و بیشتر از آن برای میلیون‌ها زن آمریکایی که امروز حمایت خودشان در قانون اساسی را از دست داده‌اند، ما با این حکم مخالفیم.»

پایگاه ان‌پی‌آر نوشته حکم امروز به معنی ان است که ترکیب این دادگاه، خود به یک موضوعی انتخاباتی در رأی‌گیری‌های میان‌دوره‌ای کنگره در پاییز سال جاری و پس از آن تبدیل خواهد شد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->