سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

سقط جنین در آمریکا غیرقانونی می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۱۴۰۲۵
  • ۰۳ تير ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۸
سقط جنین در آمریکا غیرقانونی می‌شود؟
دیوان عالی آمریکا در حکمی که با واکنش‌های گسترده روبرو شد علیه حق زنان برای سقط جنین حکم داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دیوان عالی آمریکا روز جمعه بر خلاف حق زنان برای سقط جنین که از ۵۰ سال پیش در قانون اساسی این کشور تصریح شده رأی داد. 

۶ قاضی دیوان عالی امروز به لغو حکم تاریخی دادگاه «"رو" در برابر "وید"» که از سال ۱۹۷۳ به زنان اجازه می‌داد در ۶ ماهه نخست بارداری اقدام به سقط جنین کنند را باطل کرد. ۳ قاضی دیگر با این تصمیم مخالفت کردند. 

حکم دیوان عالی آمریکا به هر یک از ایالت‌ها اختیار می‌دهد قوانین خود برای تعیین اینکه سقط جنین در چه مواردی مجاز و در چه مواردی غیرقانونی است را انتخاب کنند.

پایگاه سی‌ان‌بی‌سی نوشته انتظار می‌رود نزدیک به نیمی از ایالت‌ها سقط جنین را غیرقانونی اعلام کنند یا برای آن محدودیت‌های جدی وضع کنند. ایالت‌های دیگر احتمالاً قوانین آزادتری در این حوزه در پیش بگیرند.

حکم دیوان عالی آمریکا به سرعت با واکنش‌های گسترده همراه شد و بسیاری از فعالان سیاسی در آمریکا از آن انتقاد کردند.

حکم مربوط به سقط جنین یک روز بعد از حکم جنجالی دیگری از سوی دیوان عالی آمریکا برای آزادی حمل سلاح در اماکن عمومی صادر شد. این دیوان روز گذشته در حکمی اعلام کرد که آمریکایی‌ها حق حمل سلاح در اماکن عمومی را دارند.

حکم دیروز که با حمایت ۶ قاضی دیوان عالی و مخالفت ۳ قاضی صادر شد قانونی در نیویورک را باطل می‌کند که به موجب آن افراد برای دریافت مجوز حمل سلاح بایستی اثبات می‌کردند که برای دفاع از خود نیاز دارند با خودشان سلاح حمل کنند.

با آنکه قوانین آزادی حمل سلاح در آمریکا بعد از وقوع دو تیراندازی کور در این کشور در ماه گذشته میلادی به شدت زیر تیغ انتقادات قرار گرفته، دیوان عالی با صدور حکم پنجشنبه جانبداری‌اش را از گروه‌هایی که معتقدند قانون اساسی آمریکا به شهروندان حق مالکیت و حمل سلاح می‌دهد اعلام کرده است.

فرماندار نیویورک حکم دیوان عالی آمریکا را «روزی سیاه» توصیف کرد. در مقابل، انجمن اسلحه آمریکا اعلام کرده که در دادگاه برنده شده است.

انجمن اسلحه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حکم امروز یک پیروزی قاطع برای زنان و مردان نیک در سراسر آمریکا و نتیجه چندین دهه مبارزه‌ای است که انجمن ملی اسلحه پیشگام آن بوده است.»

ماه پیش یک نوجوان ۱۸ ساله بعد از ورود به مدرسه ابتدایی «راب» در شهر «اوالد» در ایالت تگزاس ۱۹ دانش‌آموز و ۲ معلم را به قتل رساند.

این یکی از مرگبارترین خشونت‌های مسلحانه‌ای است که در طول تاریخ در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا به وقوع پیوسته است. طی سال‌های گذشته ده‌ها تیراندازی در مدارس آمریکا به وقوع پیوسته، اما شمار افراد کشته‌شده در این حوادث تا کشتار جمعی سال ۱۹۹۹ در دبیرستان کالمبین در ایالت کلرادو تک‌رقمی بود. از آن زمان به بعد شمار تیراندازی‌هایی که کشته‌ها در آن بیشتر از ۱۰ نفر بودند، افزایش یافته است.

سه قاضی‌ای که روز پنجشنبه با لغو آزادی سقط جنین مخالفت کردند از سوی «بیل کلینتون»، و «باراک اوباما» تعیین شده بودند. ۶ قاضی موافق حکم منصوب دوره‌های ریاست‌جمهوری «جورج دبلیو بوش» و «دونالد ترامپ» بودند.

سه قاضی مخالف در بیانیه‌ای نوشته‌اند: «ما با ابراز تأسف برای این دادگاه و بیشتر از آن برای میلیون‌ها زن آمریکایی که امروز حمایت خودشان در قانون اساسی را از دست داده‌اند، ما با این حکم مخالفیم.»

پایگاه ان‌پی‌آر نوشته حکم امروز به معنی ان است که ترکیب این دادگاه، خود به یک موضوعی انتخاباتی در رأی‌گیری‌های میان‌دوره‌ای کنگره در پاییز سال جاری و پس از آن تبدیل خواهد شد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->