ارائه خدمات درمانی ۲۴ ساعته و رایگان هلال احمر در ۶۰ هتل مکه قطعی برق و هرج‌ومرج در خیابان‌ها | چه کسی مسئول مدیریت و ایمنی تقاطع‌هاست؟ ۲۵ اردیبهشت، روز ملی مرتع و مرتع‌داری شد وزیر کار: احکام حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ صادر می‌شود جدایی بحرین؛ استقلال یا واگذاری؟ ۲ کارگاه تولید فراورده‌های دارویی گیاهی غیرمجاز در مشهد شناسایی و پلمب شد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) چرا نان‌خامه‌ای دشمن درجه‌یک سلامتی است؟ حمایت ویژه بیمه سلامت از ۲۵۰ بیماری خاص | اعتبار بیش از ۱۲ همتی برای درمان بیماران پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | توده گردوخاک عربی در راه ایران افزایش گردش ویروس کرونا در کشور | در اماکن عمومی ماسک بزنید (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) «عناب» محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب دارو‌های تقلبی و ادعا‌های دروغین درمان با دارو‌های گیاهی طرح چهاربانده کردن جاده مشهد-سرخس به کجا رسید؟ گازگرفتگی ۱۳ زن در سالن آرایشی! قانون حمایت از جوانی جمعیت سد راه کاهش نرخ باروری شد رمزگشایی از معمای مرگ دختر دانشجو، بعد از آشنایی در سایت همسریابی طوفان شدید کرمان باعث آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تغییر ساعت کاری مراکز شماره‌گذاری در کشور عامل حادثه جشن نجف‌آباد سابقه مصرف الکل و شیشه دارد کشف نیم کیلوگرم ماده مخدر شیشه از تبعه بیگانه در مرز مهران دختر ۱۸ ساله قربانی جنایت سیاه شد راز فروش نوزاد در بیمارستان لو رفت عامل سرقت از نیسان آبی اعتراف کرد؛ دستبرد به ۱۰ خودرو با شکستن شیشه حکم پرونده عاملان قتل مدیر موقوفه عادل‌شاهی صادر شد پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر!
سرخط خبرها

بازگشایی مرزهای زمینی عراق به روی زائران پس از ۲۸ ماه

  • کد خبر: ۱۱۴۰۵۷
  • ۰۴ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
بازگشایی مرزهای زمینی عراق به روی زائران پس از ۲۸ ماه
امروز پس از ۲۸ ماه انتظار برای برقراری سفر زمینی عتبات، نخستین گروه زائران از طریق مرز شلمچه عازم عراق می‌شود و اعزام کاروان‌های عتبات از مرز مهران نیز از فردا آغاز خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سفرهای زمینی عتبات از ۲۸ خردادماه برای کاروان‌های زیارتی زیر نظر سازمان حج و زیارت باز شد و زائران بدون ویزا می‌توانند از طریق مرز زمینی عازم عراق شوند.

بر همین اساس، سازمان حج و زیارت برنامه‌ریزی به منظور اعزام زائران در قالب کاروان‌ها را آغاز و از ۲۹ خردادماه ثبت‌نام از متقاضیان را در دستور کار قرار داد. به نظر می‌رسید که با توجه به بسته بودن ۲۸ ماهه مرز زمینی، استقبال از این سفرها بالا باشد؛ اما به دلایل مختلف همچون گرمای هوا، در روزهای نخست ظرفیت کاروان‌های زیارتی تکمیل نشد و به این ترتیب هیچ اعزامی از سوی مرزهای زمینی در قالب کاروان حج و زیارت انجام نشد.

سفر هوایی عتبات از برخی استان‌ها انجام می‌شود

در شیوه جدید اعزام‌ها، ۲ هزار و ۵۰۰ دفتر زیارتی مسؤول اعزام زائران شده‌اند و می‌توانند با ثبت‌نام از متقاضیان، زائران را به عتبات اعزام کنند. اما همچنان در بسیاری از استان‌ها دفاتر زیارتی آمادگی لازم را نداشته و تعداد محدودی از دفاتر زیارتی روند اعزام زائران را بر عهده دارند. البته این اقدام در زمانی که سفر هوایی به عتبات فقط برقرار بود، بیشتر جلوه می‌کرد. چرا که علاوه بر تأمین اسکان و تغذیه در عراق، تأمین بلیت پرواز عتبات نیز از مشکلاتی بود که مانع اعزام می‌شد و بسیاری از دفاتر و استان‌ها امکان تأمین بلیت با قیمت مناسب را نداشتند.

لبته سفرهای هوایی به عتبات محدود به چند ایستگاه پروازی بود و بسیاری از استان‌های مرزی به دلیل نزدیکی به عراق و بالا بودن هزینه سفر هوایی از سایر استان‌ها، امکان اعزام هوایی نداشته و منتظر بازگشایی مرزهای زمینی بودند.

بازگشایی مرز زمینی عراق، سفر عتبات از همه استان‌ها را فراهم کرد

مسؤولان سازمان حج و زیارت نیز پیش‌بینی می‌کردند که از اول تیرماه اعزام‌های زمینی برقرار شود. با این وجود اعلام کردند که سفرها پس از تکمیل ظرفیت کاروان‌ها آغاز می‌شود.

اکنون با بازگشایی مرزهای زمینی و برقراری سفرهای زمینی عتبات، اعزام از همه استان‌ها برنامه‌ریزی شده است و زائران از شهرهای مختلف می‌توانند در کاروان‌های موجود ثبت‌نام کرده و به این سفر معنوی مشرف شوند. هزینه سفر زمینی به عتبات از چهار میلیون و ۴۰۰ تا پنج میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده که البته این مبلغ در استان‌های نزدیک مرز مهران و شلمچه به حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز کاهش داشته است.

اعزام نخستین گروه سفرهای زمینی عتبات یک هفته پس از بازگشایی مرزها

با گذشت یک هفته از بازگشایی مرزهای زمینی عراق برای کاروان‌های عتبات، نخستین اعزام سفر زمینی امروز چهارم تیرماه از مرز شلمچه انجام می‌شود و فردا از مرز مهران نخستین گروه زیارتی زیر نظر سازمان حج و زیارت عازم عراق خواهند شد تا به این ترتیب  پس از ۲۸ ماه، سفرهای رسمی به عتبات از طریق مرز زمینی برقرار شود.

سفرهای زمینی به عراق از اوایل اسفندماه سال ۹۸ با شیوع کرونا بسته شد و هیچ کاروان زیارتی زیر نظر سازمان حج و زیارت از مرزهای زمینی به عراق سفر نکرد تا اینکه امروز پس از ۲۸ ماه اعزام‌ کاروان‌های عتبات از سرگرفته شد و مشتاقان زیارت عتبات که با توجه به بالا بودن هزینه سفر هوایی عتبات در انتظار بازگشایی مرزهای زمینی بودند، می‌توانند با کمتر از نیمی از هزینه سفر هوایی، به کربلا مشرف شوند.

برای تشرف به عتبات از طریق مرزهای زمینی، داشتن کارت واکسیناسیون و تزریق حداقل ۲ دُز واکسن کرونا به همراه جوابیه منفی آزمایش pcr الزامی است.

به گزارش فارس، بر اساس تفاهم بین ایران و عراق، روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی می‌توانند بدون ویزا از طریق کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت به صورت زمینی از مرز شلمچه و مهران به عراق سفر کنند که ۷۵ درصد زائران از طریق مرز مهران و ۲۵ درصد از مرز شلمچه امکان تشرف به این سفر معنوی را دارند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->