به گزارش شهرآرانیوز، عملکرد ناموفق دولتهای گذشته نشان میدهد طی سالهای ۸۰ تا ۹۹، قدرت خرید خانوار در دهک دهم بهطور متوسط ۱۵ برابر قدرت خرید خانوار در دهک اول درآمدی بوده که نشاندهنده شدت توزیع نابرابر درآمدی است.
در شرایطی که دهک اول و دوم در مجموع حدود ۵.۷ درصد از مصرف (هزینه) کل را به خود اختصاص دادهاند، دو دهک بالای درآمدی، یعنی دهک نهم و دهم، حدود ۴۸ درصد از مصرف (هزینه) کل را طی سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۹ داشتهاند.
براساس پژوهشهای مؤسسه عالی پژوهشی سازمان تأمین اجتماعی، اکنون ۷۰ درصد خانوارهای فقیر شناسایی شده فاقد پوشش حمایتی هستند.
نتایج این مطالعه نشان میدهد در حالیکه جمعیت زیر خط فقر مطلق از سال ۹۲ تا ۹۶ به ۱۵ درصد رسیده بود، اما از سال ۹۶ تا ۹۸ به ۳۰ درصد افزایش یافته است و این روند همچنان ادامه دارد.
فقر، گرچه مختص به ایران نبوده و نیست، اما برای کشوری که دارای نظام جمهوری اسلامی است و همیشه شعار عدالت محوری و توسعه و برابری از مؤلفههای اصلی خود برشمرده، شاید پاشنه آشیل آن باشد. به همین خاطر است که آیتالله رئیسی، رئیس جمهور در اسفندماه در استان مازندران به این موضوع اشاره کرده بود و خواستار تدوین و تهیه برنامه مدون برای مهار فقر مطلق شده بود.
منبع: روزنامه ایران