علوی مقدم: سال ۱۴۰۴ نویدبخش نشاط اجتماعی و توسعه ورزش در شهر امام رضا(ع) است تدوین بسته جامع سرمایه‌گذاری در دستور کار شهرداری مشهد قرار گرفت باید اقدامات شهرداری مشهد در زبان و ذهن مردم جاری شود ضمیری: نتیجه اقدامات مدیریت شهری کسب رضایت عمومی در سال ۱۴۰۳ بود شهردار مشهد مقدس: توسعه شهر در گرو تعامل سازنده ایست که در مدیریت شهری شکل گرفته است ناصحی: در سال ۱۴۰۴ شهرداری مشهد مکلف به ارتقای نشاط اجتماعی از طریق رویداد‌های ورزشی است چرا تصویب بزرگ‌ترین قرارداد خرید واگن اهمیت دارد؟ | شتاب مترو مشهد با خرید ۶۰ واگن قطار شهری + فیلم  اجرای ۵۳ عنوان اصلی فعالیت استقبال از بهار توسط معاونت خدمات شهری مشهد مجموع فروش صنایع‌دستی خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ به بیش از ۷۸ میلیارد تومان رسید نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد مقدس: سال ۱۴۰۴ تلاش‌های مدیریت شهری در دوره ششم به ثمر خواهد نشست خراسان رضوی با ۸۶ رویداد گردشگری در صدر کشور قرار گرفت | پیش بینی توسعه اقامتگاه‌های بومگردی روایت روزنامه «حبل‌المتین» از نخستین گلوله‌زنی به حرم مطهر امام رضا (ع) در ۱۱۹ سال پیش | ترکیدن بغض فقرا در صحن مقدس مشهد میزبان نمایشگاه بین‌المللی صنایع‌دستی و گردشگری با حضور کشور‌های منطقه می‌شود دبیریان: طرح جامع حمایت از سرمایه‌گذاران در شورای شهر مشهد تصویب شد رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد: مدیریت شهری باید با ایجاد بستر‌های اعتمادساز، مردم را به سرمایه‌گذاری در تولید ترغیب کند هوای مشهد امروز هم آلوده است (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۲۵ درصد نیاز آبی فضای سبز مشهد از پساب تامین می‌شود سخنگوی شورای شهر مشهد: انعقاد قرارداد تولید ۶۰ دستگاه واگن خط یک متروی مشهد اتفاقی بسیار مهم در طول تاریخ دوران مدیریت شهری است
سرخط خبرها

شهر «هم گرا»

  • کد خبر: ۱۱۴۵۵۶
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
شهر «هم گرا»
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

مدیریت شهری در کلان شهر‌ها با گستره عظیمی از وظایف و مسئولیت‌ها روبه رو ست. خیلی ساده انگارانه خواهد بود که فکر کنیم همه مسائل شهر از سوی شهرداری‌ها حل و فصل می‌شود و یا اینکه تصور کنیم تنها آن‌ها تکالیفی دارند و شهروندان و دیگر نهاد‌های شهر مسئولیتی ندارند. حتی جنس چالش‌های شهری به گونه‌ای است که نمی‌توان فرد یا نهاد خاصی را متولی توسعه شهر نامید بلکه تمامی عناصری که در این گستره جغرافیایی حیات و فعالیت دارند باید همت کنند و با مشارکت همگانی زمینه پیشرفت شهر را فراهم سازند.

اگر به اصطلاح هر فرد یا خانواده‌ای باغچه جلو در منزل خود را بیل بزند، درختانش را تیمار کند، آبیاری نماید، علف‌های هرز آن را بکشد، سم زدایی و از دیگر امورش مراقبت کند شهر گلستان می‌شود. این مهم در تمامی امور مدیریت شهری طرح شدنی است. از مسائل فرهنگی و اجتماعی گرفته تا خدمات شهری، حمل و نقل عمومی، بحران‌های شهری و خلاصه تمامی اموری که به نحوی سبب توسعه و پیشرفت همه جانبه شهر می‌شوند.

حال و هوای «شهر، مدیریت شهری و شهروندان» به شدت به یکدیگر وابسته است و مسائل آن‌ها از هم جدا نیست بنابراین برای اینکه مطلوبیت افزایش یابد باید مسائل این سه به صورت متقابل حل و فصل شود. «شهر هم گرا» یک اصطلاح و یا یک رویکرد کلان و فراگیر برای توسعه شهری پایدار محسوب می‌شود که با هم گرایی و مشارکت عناصر شهری چالش‌ها به فرصت تبدیل می‌شوند.

این رویکرد که اولین بار از سوی حکومت‌های محلی سوئد مطرح شد و مورد توجه مدیران و برنامه ریزان شهری قرار گرفت اکنون به عنوان یکی از الگو‌های توسعه شهر محسوب می‌شود. کلید واژه‌های اساسی شهر هم گرا «مشارکت» و «مسئولیت پذیری» همگانی است.

یک رویکرد جامع که تأکید دارد شهر را باید «با مردم» و «برای اقشار مختلف مردم» شهر مانند؛ سالمندان، بانوان، کودکان، معلولان، جوانان، گروه‌های کم درآمد ... برنامه ریزی و طراحی نماییم. الگوی شهر هم گرا ابعاد مختلفی نظیر: فضایی، زیست محیطی، خدمات شهری، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی دارد و سیستم‌های شهری را با دیدگاه تعامل بین نهادی ادغام می‌کند.

مشارکت شهروندی از بی تفاوتی، تک روی،  مشارکت و تعاون نداشتن، تحرک و تمایل به تأمین منابع محدود و شخصی در میان شهروندان جلوگیری می‌کند. وقتی افراد در تصمیم گیری‌هایی که بر سرنوشت آن‌ها تأثیر می‌گذارد، مشارکت داشته باشند، از احساس کارایی و خوداثربخشی بالایی برخوردار می‌شوند، بنابراین خود را فردی مؤثر، صاحب تصمیم، دارای آزادی عمل، قدرت انتخاب و اثرگذار در آن جامعه یا شهر تلقی می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->