چهار میلیون مترمربع آسفالت در یک سال رکورد شورای شهر مشهد است رویداد هنری «مرز پرگهر»؛ تجربه‌ای موفق از حضور متعهدانه هنرمندان نوجوان مشهد آخرین وضعیت کسبه مجتمع قائم ۱۷ شهریور مشهد | ۵۰۰ میلیارد سرمایه‌ای که خاکستر شد افتتاح فصل دهم «پاتوق فیلم کوتاه» با فیلمی از کیانوش عیاری بندِ حیات مشهد | گذری بر تاریخ سدسازی و نقش سد «گلستان» در تأمین آب شرب مردم ارض اقدس مدیرکل راهبری و نظارت بر حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: ایمن‌ترین حمل‌و‌نقل کشور را داریم ۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار برای ۱۲ پروژه عمرانی شهر مشهد ساخت و خرید ۳۴۰ چشمه سرویس بهداشتی جدید در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) | احتمال تداوم آلودگی هوا تا صبح فردا بیش از نیمی از بوستان‌های شهر مشهد زمین بازی کودکان دارند | ۳۸۴ زمین به وسایل بازی استاندارد مجهز شدند آلودگی هوای مشهد از وضعیت اضطرار عبور کرد (یکشنبه، ۵ مرداد ۱۴۰۴) ۱۲ قرن کم‌آبی در مشهد پیشنهاد اضافه‌شدن کارگروه «جمعیت و خانواده» به آیین‌نامه نشان مشهدالرضا(ع) ارائه خدمات فرامرزی اتوبوسرانی مشهد و تقویت ناوگان منتهی به حرم مطهر رضوی در ایام اربعین مشهد باید به سمت رایگان شدن پروانه ساختمانی حرکت کند | احیای بافت‌های فرسوده نیازمند کمک دولت است آماده‌سازی ۳۰ دستگاه اتوبوس برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی در کشور عراق تامین آب مورد نیاز برای آبیاری کمربند سبز جنوبی از بند گلستان اعزام ۴۵۰ نیروی خدمات شهری و اجرای برنامه‌های فرهنگی از مشهد به نجف + ویدئو بهره‌برداری موقت از ایستگاه دائمی استقبال از زائران در محور نیشابور-مشهد | ظرفیت همزمان میزبانی از دو هزار زائر پیاده در دهه پایانی صفر دو برابر شدن سهم منابع آلاینده داخلی | هشدار برای تنفس در مشهد
سرخط خبرها

حس تعلق شهری

  • کد خبر: ۱۱۲۸۰۵
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۱
حس تعلق شهری
مهدی یاراحمدی خراسانی - مدرس دانشگاه

«همشهری» واژه‌ای است که با خود بار معنایی و محتوایی گسترده‌ای دارد. در کشور ما این واژه صرفا بیانگر عده‌ای از افراد که در یک گستره مشخص جغرافیایی به نام شهر درکنار یکدیگر زندگی می‌کنند، نیست. بلکه بیانگر میزانی از تعلق، هویت، علاقه و تعاملات مناسب، محترمانه و توأم با مهربانی بین آن‌ها نیز هست. علاوه بر این زمانی که مردمان یک شهر در تعامل با یکدیگر هستند و زندگی درکنار هم را تجربه می‌کنند، مجموعه‌ای از وظایف، حقوق و تکالیف ایجاد می‌شود که محترم شمردن و عمل به آن ها، شهر آرام و محیط مناسب برای زندگی اجتماعی را پدید می‌آورد.

شهروندانی که با هم یکدل و مهربان هستند، در امور مختلف خود و شهر مشارکت می‌کنند. به یکدیگر احترام می‌گذارند. برای پیشرفت شهر خود هم قسم هستند. حقوق متقابل را رعایت می‌کنند. در غم و شادی شریک هستند. برای سلامت محیط زیست و فضای سبز تلاش می‌کنند. دربرابر یکدیگر احساس تعلق و تعهد کرده، مفهوم واقعی همشهری را عملیاتی و خلق می‌کنند.

در عصر حاضر، شهر‌ها در عین مسائل و چالش‌هایی که در مسیر صنعتی شدن و مدرنیته دارند، پدیده‌های جالبی هستند که با خود سطح درخورتوجهی از پویایی، حرکت و تعامل را به همراه دارند که درمجموع می‌تواند سبب رونق زندگی گروهی انسان‌ها شود. در این میان، درک جدی از وظایف شهروندی و باور به آن‌ها اهمیت فراوانی دارد. به بیان دیگر زندگی در شهر نیازمند آگاهی‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف حقوقی، اجتماعی، اقتصادی، روان شناسی و... است که شهروندان را برای زندگی مسالمت آمیز و لذت بخش در اجتماع شهری آماده می‌کند.

درک این معنا و تلاش در جهت دستیابی به بالاترین سطح آگاهی و مهارت در این زمینه، زندگی شهری را رونق می‌بخشد و سبب پیشرفت می‌شود؛ امری که همه مردم شهر باید از درک لازم درباره آن برخوردار باشند و به رشد خود و همشهری هایشان در این زمینه اهتمام ورزند. وحدت نظر و عمل برای توسعه و پیشرفت شهر بین آحاد شهروندان یا به اصطلاح همان همشهری ها، بالندگی اجتماعی و حس تعلق شهری را ایجاد می‌کند و سبب می‌شود مردم از بودن در یک شهر لذت ببرند و به آن افتخار کنند.

ازطرفی آگاهی از حقوق شهروندی و رعایت این حقوق در این راستا بسیار مهم و اثربخش خواهد بود. حقوق شهروندی، آمیخته‌ای است از وظایف و مسئولیت‌های شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت یا قوای حاکم و حکومت و همچنین امتیاز‌ها و حقوقی که وظیفه تامین آن برعهده مدیریت شهری است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->