روسیه درباره احتمال دخالت دوباره آمریکا در افغانستان هشدار داد نوزادان ۶ قلوی جوزجانی در افغانستان جان باختند موتورسواری وزیر خارجه طالبان در خیابان‌های کابل + فیلم شوق والیبال در افغانستان | جشن پیروزی تیم اتحاد در بدخشان + فیلم براساس دستور جدید طالبان: همه برنامه‌های تلویزیونی فقط باید صوتی شوند افراد مسلح مرکز واکسیناسیون در پاکستان را هدف قرار دادند تناقض در آمار طالبان و سازمان جهانی بهداشت | جولان فلج اطفال در افغانستان سرکنسول جدید ایران در هرات: جمهوری اسلامی به دنبال توسعه پایدار همسایگان است برنامه جهانی غذا: برای کمک به افغانستان به ۶۱۷ میلیون دلار بودجه نیاز داریم جذب ۲۸۲ دانشجوی جدید افغانستانی در دانشگاه بیرجند آغاز‌به‌کار سفیر جدید ازبکستان در افغانستان ویدئو | استقبال از اولین پرواز ایران ایرتور در فرودگاه کابل (۷ آبان ۱۴۰۳) ادامه شگفتی نوجوانان فوتبال افغانستان | پیروزی ۳ بر ۲ در برابر بنگلادش کاظمی قمی: فروش زمین به اتباع افغانستانی در چابهار، شایعه است | ۶ میلیون افغانستانی در ایران حضور دارند شورای علمای شیعه افغانستان، اقدام تجاوزکارانه رژیم اسرائیل را به‌شدت محکوم کرد عبدالله عبدالله تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم کرد حامد کرزی اقدام رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کرد راهکار‌های توسعه روابط اقتصادی با خراسان رضوی از زبان تاجران افغانستانی همسر محمدعلی کلی به کابل رفت تمایل طالبان برای میزبانی از جام جهانی فوتبال | نمی‌توانیم، اما برنامه داریم کاظمی قمی: خراسان رضوی یکی از ممتازترین استان‌ها در توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های همسایه است
سرخط خبرها

محمد محقق: آمریکا ۲ بار با انتخابات جعلی «اشرف غنی» را رئیس‌جمهور افغانستان کرد

  • کد خبر: ۱۱۵۳۱۷
  • ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۶
محمد محقق: آمریکا ۲ بار با انتخابات جعلی «اشرف غنی» را رئیس‌جمهور افغانستان کرد
رئیس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان با بیان اینکه آمریکا مستقیما به نفع اشرف غنی در انتخابات تقلب می‌کرد، گفت: غنی و آمریکا عاملان اصلی شکست دولت گذشته افغانستان هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «محمد محقق» رئیس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در مصاحبه‌ای آمریکا و اشرف غنی را عوامل اصلی سقوط دولت گذشته افغانستان خواند.

وی در گفت وگو با کابل نیوز گفت: آمریکا دو بار اشرف غنی را توسط انتخابات جعلی در افغانستان رئیس جمهور کرد و ژنرال میلر، سفیر آمریکا در کابل و سیا عبدالله عبدالله را تهدید کردند که در صورت عدم پذیرش ریاست جمهوری اشرف غنی علیه وی عملیات نظامی انجام خواهند داد.

رئیس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان افزود: اشرف غنی در زمان سکانداری سیاست‌هایی را پیش گرفته بود ک همه می دانستند این موضوع افغانستان را سمت شکست خواهد برد.

محقق همچنین درباره نقش آمریکا در شکست دولت گذشته نیز تاکید کرد که این کشور توسط مذاکرات صلح افغان‌ها را گروگان گرفته بود.

این سیاستمدار افغانستانی با انتقاد از مذاکرات دوحه گفت: در دوحه مذاکرات بین الافغانی نه تنها مذاکراتی برپا نمی‌شد بلکه عیاشی نمایندگان طالبان و جمهوریت در هتل‌های لوکس جریان داشت.

محقق اضافه کرد: به دلیل طولانی و بی‌فایده بودن جنگ آمریکا در افغانستان، این کشور می‌خواست برای جبران حکومتی در افغانستان سرکار باشد که به رقبای منطقه‌ای واشنگتن آسیب بزند.

این اظهارات محقق در حالی مطرح شد که اشرف غنی رئیس جمهور پیشین افغانستان چند روز پس از فرارش از این کشور، اعتماد به آمریکا را عامل سقوط خود عنوان کرده بود.

«اشرف غنی» در اولین گفت‌وگوی رسمی خود با یک رسانه انگلیسی گفت که دلیل اصلی سقوط افغانستان، اعتماد او به شرکای بین‌المللی از جمله آمریکا بود.

وی در این مصاحبه افزود: «در مورد من کاملا سیاه‌نمایی کردند. هیچ وقت به ما فرصت ندادند که با آن‌ها [طالبان] بنشینیم. خلیل‌زاد با آن‌ها [طالبان] نشست. این مسأله‌ آمریکایی شد. ما را کنار گذاشتند.»

اشرف غنی همچنین گفت که تنها دقایقی پس از آن تصمیم به ترک افغانستان گرفت که محافظانش گفتند دیگر امکان حفاظت از او یا پایتخت را ندارند. به‌گفته‌ غنی، محافظانش به او گفتند که طالبان به تعهد خود در خودداری از ورود به کابل عمل نکرده‌اند.

اما حمدلله محب، مشاور امنیت ملی سابق افغانستان عامل سقوط دولت را دستکم گرفتن خروج نیروهای خارجی از سوی مقامات ارشد از جمله اشرف غنی عنوان کرده است.

محب در اولین مصاحبه پس از سقوط کابل، گفت که مقامات ارشد افغان از جمله اشرف غنی باور نداشتد که آمریکا قصد ترک افغانستان را داشته و پشت آنها را خالی می‌کند.

محب درباره فرارش از ارگ افغانستان توضیح داد: با اشرف غنی به این تصمیم نهایی رسیده بودیم که در صورت رسیدن جنگ به کابل و ورود طالبان به پایتخت، رئیس جمهور از ارگ خارج شود.

وی عامل شکست دولت پیشین را آمریکا عنوان کردو گفت که با آغاز مذاکرات واشنگتن با طالبان بدون حضور دولت افغانستان زمینه فروپاشی دولت فراهم شد.

مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان افزود که یکی از بزرگترین مشکلات مقامات افغانستان عدم باور به خروج کامل آمریکا از افغانستان بود.

محب در بخش دیگری از سخنان خود زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین آمریکا در امور مصالحۀ افغانستان، را عامل اصلی وضع کنونی افغانستان خواند.

اشرف غنی پیش از آن‌که آخرین روز کاری‌اش به‌عنوان رییس‌جمهور افغانستان به پایان برسد، با ۵۰ نفر دیگر توسط بالگردهای نظامی از این کشور فرار کردند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->