چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

ماجرای دانشجوی انصرافی که به‌بهانه کاریابی از ۲۰۰ شهروند کلاهبرداری کرد

  • کد خبر: ۱۱۵۳۷۹
  • ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۱
ماجرای دانشجوی انصرافی که به‌بهانه کاریابی از ۲۰۰ شهروند کلاهبرداری کرد
وقتی افراد با آگهی‌دهنده تماس می‌گرفتند، این فرد مدعی می‌شد که یک شرکت کاریابی است و تعدادی مشتری دارد که به‌دنبال تایپیست پاره‌وقت با حقوق عالی و بیمه هستند.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ اول یک‌نفر به مرکز فوریت‌های پلیس فتا زنگ زد و از فردی که مبلغ کمی از او کلاهبرداری کرده بود شکایت کرد؛ موضوعی که در قبال سایر پرونده‌ها چندان نگران‌کننده نبود، اما این شکایت‌ها آن‌قدر تکرار شد تا اینکه تعداد شاکیان از دو رقم نیز عبور کرد. این ماجرا حساسیت‌های زیادی را برانگیخت و درنهایت کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی توانستند عامل این کلاهبرداری‌ها را که یک دانشجوی انصرافی بود در مشهد دستگیر کنند.

با اعلام شکایت‌های پی‌در‌پی از فردی که اقدام به کلاهبرداری با شگردی خاص می‌کرد، کارشناسان پلیس فتا با دستور سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی بررسی‌های خود را در این زمینه آغاز کردند. تحقیقات اولیه نشان می‌داد که این افراد به‌دنبال کار بودند یا قصد داشتند در وقت‌های آزادشان کاری پیدا کنند و بنابراین وقتی با یک آگهی در فضای مجازی با این عنوان «اگر می‌خواهی از وقت آزادت پول دربیاوری کلیک کن!» روبه‌رو می‌شدند، بلافاصله با آگهی‌دهنده تماس می‌گرفتند.

استخدام تایپیست با حقوق و بیمه!

وقتی افراد با آگهی‌دهنده تماس می‌گرفتند، این فرد مدعی می‌شد که یک شرکت کاریابی است و تعدادی مشتری دارد که به‌دنبال تایپیست پاره‌وقت با حقوق عالی و بیمه هستند. آگهی‌دهنده در ادامه بیان می‌کرد اگر می‌خواهید شما را در لیست متقاضیان ثبت کنیم به لینک ارسالی به تلفن همراهتان وارد شوید و اطلاعات شخصی خواسته‌شده را وارد کنید و همچنین مبلغ ثبت‌نام (۲۰ هزار تا ۸۰ هزار تومان) را به‌شماره داده‌شده واریز کنید و بعد از انجام این مراحل در اولین فرصت با شما تماس می‌گیریم.

متقاضیان بعد از دریافت پیامک بلافاصله وارد لینک ارسالی می‌شدند و اطلاعات شخصی خود را وارد می‌کردند، غافل از اینکه ممکن است در آینده این افراد با دستیابی به اطلاعات شخصی افراد با عنوان دیگری از آن‌ها سوءاستفاده کنند. افراد جویای کار بعد از واریز وجوه که مبالغ زیادی نبوده است، هرچه با شماره کاریابی تماس می‌گیرند هیچ‌کس به آن‌ها جواب نمی‌دهد؛ موضوعی که آن‌ها را مطمئن می‌کند با یک کلاهبردار همکاری کرده‌اند.

مبالغ کم عامل اصلی شکایت‌نکردن

با توجه به اینکه مبالغ دریافتی کم بوده است، مالباختگان به‌دنبال شکایت نمی‌رفتند و همین موضوع باعث شده بود شیادان اقدامات مجرمانه خود را ادامه دهند. با توجه به اینکه افراد تماس‌گیرنده با پلیس فتا نیز تنها برای اطلاع از این نوع شیادی‌ها تماس گرفته و درخواستی رسمی برای پیگیری شکایتشان نداشتند، کارشناسان تنها برای پیشگیری از کلاهبرداری‌های بعدی وارد ماجرا شدند و تحقیقات گسترده‌ای را در فضای سایبر آغاز کردند.

رسیدن به یک دانشجوی انصرافی

مأموران با ردزنی متهم و پیگیری حساب‌هایی که پول‌های واریزی به آن واریز شده بود، متوجه شدند که این مبالغ پس از چند بار گردش در حساب‌های مختلف در نهایت صرف خرید شارژ تلفن همراه یا دیگر خرید‌های اینترنتی شده بود. ردزنی‌های تخصصی منجر به چهره‌زنی عامل اصلی این کلاهبرداری‌ها در مشهد شد و مأموران پس از هماهنگی قضایی متهم را که یک دانشجوی انصرافی ۲۳ ساله بود در مشهد دستگیر کردند.

پیش‌تر با شگرد «اد کن و پول بگیر» کسب درآمد می‌کردم

با آغاز بازجویی‌ها و رویارویی متهم با مدارک و مستندات پلیسی، او به‌جرمش اعتراف کرد و علتش را کسب درآمد عنوان کرد. بررسی سوابق متهم نیز با اظهارات خودش نشان داد که او قبلا در کانال‌های تلگرامی با شگرد «اد کن جایزه بگیر» اقدام به کلاهبرداری می‌کرده و از چند ماه قبل نیز این شگرد را آغاز کرده است. هرچند جوان ۲۳ ساله مدعی بود که فعالیت مخربش را تازه آغاز کرده است، اما بررسی‌ها نشان داد که از سه‌ماه قبل شروع به این کار کرده و تاکنون از حدود دویست نفر کلاهبرداری کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->