۲۰ سینما تا پایان تابستان در استان افتتاح خواهد شد  ساخت ۱۰۰۰ سالن سینما تا شهریور ۱۴۰۴ در کشور | رشد ۱۱۳ درصدی سالن‌های سینما در خراسان رضوی ساخت پردیس سینمای «ملل» نماد وحدت فرهنگی ایران و افغانستان است پردیس سینمایی ملل در حاشیه شهر مشهد افتتاح شد | رشد ۱۱۳ درصدی ساخت سینما در خراسان رضوی + فیلم پخش ۶ سریال از شبکه آی‌فیلم + زمان پخش «سینما ملت»، برنامه سینمایی جدید تلویزیون جزئیات برگزاری کنسرت «پیمان خازنی» در روسیه واکنش وزیر فرهنگ به حواشی کنسرت علیرضا قربانی در تخت‌جمشید معرفی اعضای هیئت انتخاب بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کوثر + اسامی گوهر خیراندیش با «قلهک» به خانه‌ها می‌آید «گل‌های کاغذی» در راه جشنواره کازان نگاهی به سریال «قطب شمال»، ساخته امین محمودی یکتا کارگردان فیلم «کویر ناآرام»: انگار فیلم فقط باید کمدی باشد تا از آن استقبال شود وزیر فرهنگ: نگاه ما در دولت سیزدهم، جزیره‌ای نبود درگذشت «رابرت تاون»؛ فیلم‌نامه‌نویس برنده اسکار لباس لغت فارسی قریب الفهم | گذری بر فارسی نوشته‌های محمدباقر مجلسی، به مناسبت سالروز پایان نگارش «حلیةالمتقین» رامبد جوان: سن‌پطرزبورگ ۲ سال آینده کلید می‌خورد «هادی و هدی» به روایت رضا فیاضی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

مناسبت‌ها و نسبت ما با پدیده‌ها

  • کد خبر: ۱۱۵۵۶۶
  • ۱۴ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۳
مناسبت‌ها و نسبت ما با پدیده‌ها
علی‌محمد مؤدب - شاعر و نویسنده

روز قلم بهانه‌ای است تا به ادبیات و ارزش آن فکر کنیم. هر سال در چنین روز‌هایی نشست‌هایی با اهالی قلم برگزار می‌شود و حرف‌های قشنگی زده می‌شود و از فردا همه‌چیز دوباره به روند گذشته برمی‌گردد.
چرا مناسبت‌ها در زندگی ما اثری را که باید، ندارند؟ مناسبت‌ها برای ایجاد یا بازآفرینی خاطره ما از یک پدیده طراحی نشده‌اند. کارکرد واقعی مناسبت‌ها این است که نسبت ما را با آن پدیده مشخص کنند و مسیرمان را اصلاح کنند، ولی ما یاد گرفته‌ایم از مناسبت‌ها به نحوی استفاده کنیم که نتیجه‌ای نداشته باشد و برایمان تکلیف و تکلفی ایجاد نکند. ما مناسبت‌ها را با این نوع برخورد از کار انداخته و آن‌ها را به پدیده‌هایی تبدیل کرده‌ایم که جزوی از عادت‌ها و اعتیاد‌های روزمره ما هستند و هیچ اثری ندارند.

ما ادبیات را چقدر می‌شناسیم؟ ما به‌عنوان مردم، ادبیات را و قلم را چقدر می‌شناسیم؟ آیا آثار قلمی آدم‌های بزرگ تاریخ کشورمان در زندگی ما جایگاه درستی دارند؟ در خانه چند نفر از ما کتاب‌های بزرگ قله‌های تاریخمان هست؟ قلم البته به علم و ادب برمی‌گردد و شمولی بیش از علم دارد. در حوزه علم چقدر زندگی‌مان با میراث اهل قلم گره خورده است؟ آیا کارگاه‌ها و کارخانه‌هایمان به نحوی اداره می‌شوند که اگر کتاب جزو زندگی صنعتگرانمان نباشد، به مشکل بربخورند؟ متأسفانه واقعیت این نیست.

تکریم اهل قلم در روز قلم کمترین کار است. کار درست این است که در این مناسبت نسبت خودمان را با آثار اهل قلم پیدا کنیم. دریغ است که بسیاری از مردمان خراسان نمی‌دانند که بر زمینی گام می‌گذارند که فردوسی و خواجه‌نصیر توسی بر این زمین قدم گذاشته‌اند. دریغ است که شاهکار‌های عبدالرحمان جامی حتی در تربت‌جام و هرات بین مردم خوانده نمی‌شود؛ به‌نحوی‌که سال‌ها از آخرین چاپ به‌دردبخور «هفت‌اورنگ» می‌گذرد و ناشران ما انگیزه‌ای برای چاپ تازه این شاهکار ندارند.

وظیفه رسانه‌هاست که در مناسبت‌ها نسبت ما را با پدیده‌ها بسنجند و بسازند. البته بیش از رسانه‌ها، آدم‌هایی که به هر روی از سر تصادف یا ان‌شاءا... استحقاق بر کرسی‌های حکمرانی فرهنگی نشسته‌اند، مسئول‌اند که در درجه نخست خودشان ماجرا را بشناسند و باخبر شوند و در درجه بعدی برای اصلاح جامعه با اهل قلم و آثارشان کار کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->