ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس صوت | دانلود آهنگ جدید بهرام پاییز با نام مادر + متن صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

رشد ۵۳ درصدی قیمت کتاب از سال گذشته تاکنون

  • کد خبر: ۱۱۶۱۲۰
  • ۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۱
رشد ۵۳ درصدی قیمت کتاب از سال گذشته تاکنون
میانگین قیمت هر کتاب در سال گذشته ۵۰۶ هزار و ۲۴ ریال ثبت شده که امسال، افزایش ۵۳ درصدی را تجربه کرد. در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ میانگین قیمت هر صفحه نیز ۳ هزار و ۵۹۰ ریال بوده که با ۴۲ درصد افزایش در سال ۱۴۰۱ به ۵ هزار و ۱۰۹ ریال رسید.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس اطلاعات کتاب‌های ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران در سه ماه نخست سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۷ هزار و ۳۷۰ عنوان کتاب منتشر شده که این تعداد با افزایش ۵۲ درصدی در زمان مشابه سال ۱۴۰۱ به ۲۶ هزار و ۳۶۵ عنوان کتاب رسیده است.

بر اساس اطلاعات کتاب‌های ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، موضوعات ادبیات با ۵ هزار و ۲۶۶ عنوان، کودک و نوجوان با ۳ هزار و ۹۲۷ عنوان، علوم اجتماعی با ۳ هزار و ۷۶۳ عنوان و علوم عملی با ۳ هزار و ۵۴۷ عنوان بیش‌ترین سهم بازار نشر را از مجموع کل کتاب‌های منتشر شده در این سه ماه را به خود اختصاص دادند.

همچنین از مجموع کتاب‌های منتشر شده در سه ماه نخست سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته موضوعات علوم طبیعی و ریاضیات افزایش ۱۴۱ درصدی، دین افزایش ۷۶ درصدی، تاریخ و جغرافیا افزایش ۷۰ درصدی و علوم اجتماعی افزایش ۶۵ درصدی داشته‌اند.

بر اساس این آمار، از مجموع ۲۶ هزار و ۳۶۵ عنوان کتاب منتشر شده در بهار سال جاری ۱۸ هزار و ۲۳۹ عنوان کتاب تالیف و ۸ هزار و ۱۲۶ عنوان کتاب نیز ترجمه هستند که در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۰ آثار تالیفی افزایش ۴۹ درصدی و آثار ترجمه‌ای افزایش ۵۸ درصدی را تجربه کرده است.

همچنین ۱۶ هزار و ۱۹۰ عنوان کتاب چاپ اول و ۱۰ هزار و ۱۷۵ عنوان کتاب چاپ مجدد در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ راهی بازار نشر شد که در مقایسه با سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ در حوزه کتاب‌های چاپ اول ۴۶ درصد افزایش و در حوزه کتاب‌های چاپ مجدد ۶۱ درصد افزایش داشته است. 

شمارگان کل کتاب‌های منتشر شده در سه ماه نخست سال جاری نیز ۲۶ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۶۲۶ نسخه بوده که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته (۱۷ میلیون و ۶۹۸ هزار و ۵۲۰ نسخه) افزایش ۴۸ درصدی را نشان می‌دهد و میانگین شمارگان در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ از هزار و ۳۴ نسخه با کاهش سه درصدی در سال ۱۴۰۱ به هزار و پنج نسخه رسید.

بر اساس این آمار، در سه ماه نخست سال ۱۴۰۱، بیش‌ترین افزایش شمارگان کل نسبت به سال گذشته در موضوعات علوم طبیعی و ریاضیات با ۱۷۷ درصد و رده تاریخ و جغرافیا با ۱۶۶ درصد بوده است.

قیمت کل کتاب‌ها در سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ بر اساس آمار ثبت شده در بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران، هفت میلیارد و ۶۶۰ میلیون و ۶۲۲ هزار و ۲۹۴ (هزار ریال) بوده که در مقایسه با زمان مشابه در سال جاری با افزایش ۱۰۹ درصدی به ۱۶ میلیارد و ۸۶۲ هزار و ۵۵۵ (هزار ریال) رسید. همچنین میانگین قیمت هر کتاب در سال گذشته ۵۰۶ هزار و ۲۴ ریال ثبت شده که در سال جاری افزایش ۵۳ درصدی را تجربه کرد. در سه ماه اول سال ۱۴۰۰ میانگین قیمت هر صفحه نیز سه هزار و ۵۹۰ ریال بوده که با ۴۲ درصد افزایش در سال ۱۴۰۱ به پنج هزار و ۱۰۹ ریال رسید.

کتاب‌های سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ از سوی دوهزار و ۶۲۲ ناشر منتشر شده‌اند که افزایش ۲۹درصدی را در مقایسه با تعداد ناشران سه ماه نخست سال ۱۴۰۰ با دوهزار و ۳۲ ناشر را نشان می‌دهد.

در کتاب‌های ثبت شده در سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ نام ۱۹ هزار و ۱۲ پدیدآور ثبت شده است که ۶۸ درصد آن را مردان و ۳۲ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند. این پدیدآورندگان شامل نقش‌های مختلف پدیدآوران ایرانی و غیر ایرانی معاصر و درگذشته است.  

لازم به ذکر است آمار و اطلاعات این گزارش بر اساس شناسنامه کتاب‌های منتشر شده و مشخصات کتاب‌هایی است که بعد از دریافت اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بانک اطلاعات خانه کتاب و ادبیات ایران ثبت شده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->