واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد]
سرخط خبرها

مزایا و معایب خرید یک لپ تاپ اقتصادی در سال ۲۰۲۲

  • کد خبر: ۱۱۶۲۹۶
  • ۱۸ تير ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۲
مزایا و معایب خرید یک لپ تاپ اقتصادی در سال ۲۰۲۲
خرید یک لپ تاپ اقتصادی کار ساده‌ای نیست و قلق‌های خاص خود را دارد. در این متن ضمن بررسی تعدادی از مزایا و معایب این محصولات، به نکاتی اشاره می‌کنیم که هنگام خرید آن‌ها باید در نظر داشته باشید.

زهیر موسوی | شهرآرانیوز، امروزه خرید یک لپ تاپ اقتصادی بسیار متفاوت از چند سال پیش است. بسیاری از کمپانی‌های فعال در این حوزه در سال‌های اخیر تغییرات مهمی را در محصولات ارزان قیمت خود اعمال کرده‌اند تا ارزش خرید آن‌ها را بالاتر ببرند. از طرف دیگر برندهای کوچکتری هم در این بازار فعال هستند که محصولاتی در رده قیمتی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ دلار را به بازار عرضه می‌کنند.

با همه این اوصاف، هنوز هم ملاحظات مختلفی در خصوص خرید یک لپ تاپ گیمینگ وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایای خرید یک لپ تاپ اقتصادی

برای خرید یک لپ تاپ هزینه زیادی پرداخت نمی‌کنید

نخستین مزیت خرید یک لپ تاپ اقتصادی قیمت پایین‌تر آن است. حتی بهترین لپ تاپ های اقتصادی نیز قیمتی پایین‌تر از لپ تاپ های پریمیوم جدید دارند و به همین جهت دست شما را برای خرید اکسسوری‌ها یا نرم افزارهای مرتبط باز می‌گذارند. مثلا اگر تعداد پورت‌های لپ تاپ اقتصادی جدیدتان کم است، می‌توانید برای آن هاب خریداری کنید یا اگر از تاچ پد دستگاه راضی نیستید، می‌توانید یک ماوس بی سیم برای لپ تاپتان بخرید!

لپ تاپ های اقتصادی همچنان از پردازنده‌های جدید استفاده می‌کنند

کمپانی‌های تولیدکننده لپ تاپ معمولا در بازه‌های زمانی معین محصولاتشان را به پردازنده‌های جدید مجهز می‌کنند. بنابراین خرید یک لپ تاپ ارزان قیمت به معنی استفاده از پردازنده‌های قدیمی و از مد افتاده نیست.

در حال حاضر بسیاری لپ تاپ های ارزان قیمت‌تر بازار از پردازنده‌های نسل دوازدهم اینتل Core یا چیپ‌های رایزن 5000 و 6000 کمپانی AMD استفاده می‌کنند. این تراشه‌ها قادرند به راحتی از پس امور روزانه، مرور اینترنت یا حتی پردازش‌های سنگین‌تری مانند ویرایش ویدیو یا بازی‌های ویدیویی برآیند.

لپ تاپ های اقتصادی معمولا قابلیت ارتقای بالایی دارند

سازندگان لپ تاپ های اقتصادی غالبا تلاش چندانی برای باریک طراحی کردن این محصولات ندارند و این دسته لپ تاپ‌ها معمولا ضخیم‌تر از محصولات پریمیوم هستند. به همین دلیل امکان ارتقای برخی قسمت‌های این لپ تاپ ها مانند SSD یا مموری فراهم است و کاربر می‌تواند با اندکی اطلاعات فنی، برخی قطعات آن را ارتقا دهد.

البته همه لپ تاپ های اقتصادی قابل ارتقا نیستند؛ بنابراین لازم است که پیش از خرید محصول مورد نظر خود از ارتقاپذیر بودن آن اطمینان حاصل کنید. در صورتی که قصد خرید لپ تاپی ارتقاپذیر را دارید، تمرکز خود را بر روی قطعات تعویض ناپذیری نظیر پردارنده بگذارید و هزینه زیادی صرف خرید رم یا حافظه بالاتر نکنید؛ چراکه پس از خرید لپ تاپ می‌توانید هارد یا رم را به راحتی ارتقا دهید.

لپ تاپ های اقتصادی معمولا با گارانتی به فروش می‌رسند

اگر قصد دارید به جای خرید یک لپ تاپ اقتصادی، مدل ریفربیش شده یا استفاده شده از یک لپ تاپ قدرتمندتر را خریداری کنید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که لپ تاپ های اقتصادی گارانتی دارند و محصولات دست دوم خیر! بنابراین با خرید یک لپ تاپ اقتصادی می‌توانید مطمئن باشید که هرگونه مشکل سخت افزاری یا نرم افزاری دستگاه بدون هیچ هزینه اضافی حل خواهد شد!

البته هر کمپانی قوانین خاصی برای محصولاتش دارد و این قوانین برای تمامی محصولاتش یکسان هستند.

معایب خرید یک لپ تاپ اقتصادی

احتمالا باید دستگاهتان را سریع‌تر آپگرید کنید!

طبیعتا لپ تاپ های ارزان قیمت از قابلیت‌های پریمیوم و رده بالای محصولات گران قیمت‌تر بی‌بهره‌اند. این امر برای بسیاری کاربران عادی است؛ اما برخی دیگر از کاربران ممکن است بسته به شرایط مجبور شوند زودتر اقدام به خرید یک قطعه یا اکسسوری ضروری برای لپ تاپشان کنند! به این ترتیب با اینکه هزینه خرید لپ تاپ کمی پایین‌تر است، ممکن است هزینه‌های جانبی آن توجیه اقتصادی چندانی نداشته باشد.

بنابراین بهتر است پیش از خرید یک لپ تاپ جدید برنامه خود برای چند سال آینده را در نظر داشته باشید و خریدتان را بر اساس این برنامه انجام دهید. به عنوان مثال اگر برای تماس‌های تصویری خود به یک دوربین باکیفیت 1080p نیاز دارید، می‌توانید به سادگی با خرید یک دوربین خارجی مشکلتان را رفع کنید. با این حال اگر برای اجرای یک برنامه یا بازی مشخص به یک کارت گرافیک جدیدتر و قدرتمندتر نیاز داشته باشید احتمالا باید به فکر ارتقای لپ تاپتان باشید.

لپ تاپ های اقتصادی معمولا برای بازی یا پردازش‌های سنگین مناسب نیستند

علیرغم اینکه بسیاری لپ تاپ های اقتصادی با پردازنده‌های جدیدی روانه بازار می‌شوند، اما معمولا فاقد کارت گرافیک اختصاصی هستند و همین امر باعث می‌شوند این محصولات برای انجام بازی‌های ویدیویی سنگین یا امور حرفه‌ای تری نظیر ویرایش ویدیو چندان مناسب نباشند!

البته با کمی جستجو می‌توان لپ تاپ های گیمینگ ارزان قیمتی در بازار پیدا کرد که از کارت گرافیک اختصاصی استفاده می‌کنند و می‌توانند برخی بازی‌ها و پردازش‌های دیگر را بهتر انجام دهند؛ اما به طور کلی لپ تاپ های اقتصادی از کارت گرافیک‌های یکپارچه استفاده می‌کنند. بنابراین ممکن است بتوانید یک بازی مستقل سبک را بر روی لپ تاپ اقتصادی خود اجرا کنید؛ اما اگر انتظار دارید به کمک این لپ تاپ عنوانی نظیر Red Dead Redemption 2 را بازی کنید، قطعا ناامید خواهید شد.

به طور مشابه، لپ تاپ اقتصادی شما به سادگی از پس اجرای نرم افزارهایی چون مجموعه آفیس بر خواهد آمد؛ اما توقع نداشته باشید برنامه‌ای چون اتوکد یا فتوشاپ بر روی این سیستم اجرا شود!

لپ تاپ های اقتصادی ضخیم و زمخت هستند!

مهم‌ترین دلیلی که لپ تاپ های پریمیوم قابلیت ارتقا چندانی ندارند، ابعاد فشرده آن‌هاست. این دسته محصولات معمولا از قطعات فراوانی تشکیل شده‌اند که باید در فضایی کوچک کنار هم قرار بگیرند. به همین دلیل معمولا سازندگان به جای استفاده از قطعات جداگانه ترجیح می‌دهند همه این قطعات را بر روی یک مادربرد تعبیه کنند. این کار باعث طراحی جذاب‌تر دستگاه می‌شود و از طرف دیگر، ارتقاپذیری آن‌ها را به حداقل می‌رساند.

لپ تاپ های اقتصادی چنین محدودیتی را ندارند؛ به طوری که طراحی باریک و سبک معمولا در اولویت‌های پایین سازندگان این دسته محصولات جای دارد. البته در این زمینه استثنائاتی وجود دارد؛ اما به طور کلی طراحی ضخیم و حجیم لپ تاپ های اقتصادی یکی از ویژگی‌های اصلی آن‌هاست.

صفحه نمایش لپ تاپ های اقتصادی معمولا رزولوشن بالایی ندارند

یکی از دلایلی که لپ تاپ های اقتصادی مورد توجه کاربران زیادی قرار می‌گیرند، رزولوشن صفحه نمایش آن‌هاست. افزایش رزولوشن از QHD+ به UHD+ یا رزولوشن‌های دیگری نظیر 2.8K یا 3K تفاوت بسیاری در تجربه کاربری با دستگاه ایجاد می‌کنند؛ اما از سوی دیگر افزایش قیمت قابل توجهی را هم در پی دارند.

این قضیه در خصوص لپ تاپ های اقتصادی صادق نیست و این محصولات عموما رزولوشن‌های فول اچ دی یا فول اچ دی پلاس دارند. البته رزولوشن صفحه نمایش برخی از آن‌ها 720p است؛ اما توصیه می‌کنیم به سراغ این دسته محصولات نروید! صفحه نمایش‌های فول اچ دی همچنان کیفیت قابل توجهی دارند و می‌توانند عملکرد مناسبی را ارائه دهند. در این میان حتی می‌توان لپ تاپ‌هایی اقتصادی با برخی قابلیت‌های خاص نظیر نمایش دقیق و کامل طیف رنگی sRGB یا کنتراست عمیق پیدا کرد؛ هرچند که تعداد محصولاتی که با این دسته قابلیت‌ها عرضه می‌شوند، چندان زیاد نیستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->