شدیدترین تصادفات رانندگی در کدام استان‌ها اتفاق افتاد؟ (۹ فروردین ۱۴۰۳) اهدای عضو به سه بیمار در مشهد زندگی دوباره بخشید (۹ فروردین ۱۴۰۳) اعتراف تبعه خارجی به ۳۰ فقره سرقت سریالی (۹ فروردین ۱۴۰۳) کشف جسد زن غرق شده در گنجگون بویراحمد (۹ فروردین ۱۴۰۳) تردد از کرج و آزادراه تهران -شمال به سمت مازندران ممنوع شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) درگیری خونین در قبرستان یاسوج دو کشته برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳) ورود مسافران به مشهد از ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر عبور کرد | میانگین ظرفیت اشغال واحد‌های اقامتی مشهد به ۴۱ درصد رسید ٣٨ خودرو طی ٢۴ ساعت گذشته در مشهد توقیف شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) افزایش تعداد کشته‌شدگان تصادف ۲ خودرو در محور دامغان - جندق به ۹ نفر + تصاویر (۹ فروردین ۱۴۰۳) ثبت نام آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی از ۱۸ فروردین آغاز می‌شود فروش بلیت قطار‌های نیمه دوم فروردین از امروز آغاز شد (۹ فروردین ۱۴۰۳) فرودگاه مشهد در رتبه دوم پر ترددترین فرودگاه‌های کشور در نوروز ۱۴۰۳ قرار گرفت بانک شیر مشهد در روز‌های کاری ایام نوروز فعال است خدمات‌رسانی به بیش از ۱۰۰۰ مسافر نوروزی در داروخانه‌های هلال احمر خراسان رضوی چرا مبالغ جریمه‌های رانندگی ۵ برابر شد؟ ۴۰ درصد مراجعه کنندگان به داروخانه‌های مشهد غیربومی هستند تصادف مرگبار پژو پارس و سوناتا در جاده‌های سمنان (۹ فروردین ۱۴۰۳) ویدئو| جزئیات پرونده زمین خواری به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان در آستارا واژگونی پراید در جاده نیشابور به سبزوار ۴ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۹ فروردین ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

عواقب ناخوشایند حضور بیش از اندازه سگ‌های ولگرد

  • کد خبر: ۱۱۶۵۷۳
  • ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
عواقب ناخوشایند حضور بیش از اندازه سگ‌های ولگرد
افرادی که با عنوان‌هایی مثل حامی حیوانات یا دلسوزان طبیعت وارد گود می‌شوند و به هر گوشه و کناری که سگ و گربه‌های بی خانمان وجود دارند سرک می‌کشند و از آن‌ها با غذا و انبوه استخوان و گوشت پذیرایی می‌کنند.

سیدزاده | شهرآرانیوز؛ موضوع سامان دهی حیوانات بی پناه طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته با شدت و حدت بیشتری، بار‌ها و از جنبه‌های متفاوتی بحث شده است. بخشی از آنچه در این مدت محل مناقشه بوده و هست، رفتاری است که بار‌ها آن را در اطرافمان شاهد بوده ایم؛ افرادی که با عنوان‌هایی مثل حامی حیوانات یا دلسوزان طبیعت وارد گود می‌شوند و به هر گوشه و کناری که سگ و گربه‌های بی خانمان وجود دارند سرک می‌کشند و از آن‌ها با غذا و انبوه استخوان و گوشت پذیرایی می‌کنند. با این توجیه که این کار، وظیفه و مسئولیتی است که ما در قبال حیوانات داریم.

نکته‌ای که کارشناسان این حوزه و فعالان محیط زیست بار‌ها و بار‌ها درباره آن هشدار داده اند و این کار را از بیخ و بن اشتباه دانسته اند. کارشناسان معتقد هستند؛ این رویه عواقب جبران ناپذیری دارد و مهم‌ترین نتیجه اسف باری که به بار می‌آورد؛ افزایش فزاینده جمعیت سگ و گربه‌ها و البته گونه وحشی‌تر گرگاس هاست و در ذیل این مورد به شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات، خطر حمله و گاز گرفتن، ایجاد رعب و وحشت در بین شهروندان و همچنین آلوده کردن محیط زیست اشاره می‌کنند. علم و تجربه در کنار هم می‌گوید هرگاه انسان با توجیهات شخصی دست در چرخه طبیعت برده، عواقب ناخوشایندی حاصل شده است و این مورد هم از این قضیه جدا نیست.

جانوران بنا بر نظم موجود در طبیعت و بر اقتضای طبیعتشان می‌توانند از عهده تأمین غذای خود بربیایند و دخالت انسان در این مسئله فقط دستکاری در ماهیت طبیعی این چرخه است. بحث دیگری که در کنار این قضیه مطرح می‌شود و در روز‌های اخیر بار‌ها حاشیه ساز شده و به نظر باید آن را ذیل همین موضوع دانست؛ حضور بیش از اندازه سگ‌های ولگرد در معابر شهری و کوچه و خیابان است.

اتفاقی که به واسطه برخی از فیلم‌های منتشر شده هرازگاهی در فضای مجازی هم سروصدا می‌کند؛ فیلم‌های آزاردهنده‌ای از حمله ناگهانی سگ‌ها به افراد و کودکان و نوجوانان. همین چند روز پیش بود که حمله سگ‌های ولگرد به پسری چهار ساله در یکی از مناطق حاشیه‌ای قم، حادثه تلخی را رقم زد و به قیمت جان او تمام شد. قبل‌تر از آن، خبر مرگ دلخراش کودک چهار و نیم ساله در روستای امیرآباد بیرجند بر اثر حمله سگ‌های ولگرد در مقابل چشمان مادرش در رسانه‌های خراسان جنوبی منتشر شد و قلب افراد زیادی را جریحه دار کرد. این اتفاق البته مصداق‌های بیشتری دارد و در شهر‌های مختلف مشاهده شده است.

خبرگزاری فارس درباره این موضوع در مشهد نوشته است؛ سال گذشته ۱۴ هزارو ۹۷ نفر مورد حیوان گزیدگی از سوی حیواناتی همچون روباه، گربه، شغال، سگ، گرگ، خرس، گاو، گوسفند، بز و ... قرار گرفتند که از این تعداد ۱۱ هزارو ۳۱۵ مورد گازگرفتگی از سوی سگ بوده است. شاید نتوان برای کنترل این موضوع در شهر‌های مختلف یک نسخه واحد پیچید، با این حال آنچه مشخص است و می‌تواند به سامان دادن این موضوع کمک کند؛ دوری کردن مردم از کنش‌های هیجانی در مقابل حیوانات است و از سویی دیگر، فرهنگ سازی در جامعه، هم فکری و هم افزایی تشکل‌ها و ارتباط بین بخشی با دستگاه‌های مرتبطی است که در کنترل این موضوع نقش عمده‌ای دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->