هوای کلانشهر مشهد امروز سالم است (۱۰ مرداد ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: کاروان خدام‌الحسین(ع) شهرداری مشهد به نجف اشرف اعزام می‌شود | مردمی‌سازی؛ رویکرد اصلی شهرداری در دهه آخر صفر ماجرای تجمع سهام‌داران «سامان بهمن» مقابل شهرداری مشهد چه بود؟ ۵۰ درصد دانش‌آموزان مشهدی هنوز برای سرویس مدرسه ثبت‌نام نکردند مشاور شهردار مشهدمقدس در امور زنان منصوب شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) شهردار منطقه ۷ مشهدمقدس منصوب شد (۹ مرداد ۱۴۰۳) تجلیل شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه خراسان رضوی از شهردار مشهد برای تسهیل شرایط برگزاری نمازجمعه شهروند خبرنگار | گلایه شهروندان از ترافیک دوربرگردان امیریه مشهد + پاسخ استفاده از پساب، راه‌حلی پایدار برای آبیاری فضای سبز مشهد اعمال‌قانون ۱۷۷۵ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۸ خودروی متخلف توقیف شدند (۹ مرداد ۱۴۰۳) یک گام رو به جلو در احداث سطح سوم تقاطع شهید فهمیده مشهد فقط یک بیمارستان در مشهد تأییدیه آتش‌نشانی دارد | سیستم اعلام و اطفای حریق، بیشترین نقص بیمارستان‌های مشهد حریق انبار ضایعات پلاستیک در جاده کنه‌بیست مشهد (۹ مرداد ۱۴۰۳) ترافیک نیمه‌سنگین در بزرگراه شهید چراغچی، بولوارهای وکیل‌آباد و امام‌خمینی‌(ره) در مشهد (۹ مرداد ۱۴۰۳) دید رانندگان در محور‌های مواصلاتی ۵ شهرستان خراسان رضوی کاهش یافت (۹ مرداد ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد همچنان آلوده است (۹ مرداد ۱۴۰۳) خبر خوش شهردار مشهد برای تاکسیرانان | تاکسیرانان مشهدی به‌صورت رایگان بیمه تکمیل درمان می‌شوند اطفای حریق کارگاه مبل در مشهد درپی تلاش سه‌ساعته آتش‌نشانان (۸ مرداد ۱۴۰۳) اجرای پروژه‌های شهری بر اساس نیاز شهر مشهدمقدس
سرخط خبرها

تصمیم آبی در منطقه آزاد

  • کد خبر: ۱۱۶۸۹
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۷
تصمیم آبی در منطقه آزاد
جلسه هماهنگی برای اخذ تصمیمات نهایی درباره پروژه انتقال آب از دریای عمان فردا در چابهار برگزار می‌شود
ملیحه فلاح - انتقال آب از سواحل چابهار به دشت‌های تشنه و تفتیده شرق ایران سرانجام به تب و تاب کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی نزدیک می‌شود؛ به‌طوری‌که روز پنجشنبه نیز در شورای اداری چابهار درباره احتمال اجرایی شدن طرح انتقال آب از دریای عمان به ۳ استان شرقی در هفته جاری با حضور مسئولان کشوری خبری مطرح شده است.
مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور این موضوع را بعید دانسته، اما از برگزاری دومین جلسه با حضور معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و استانداران خراسان‌رضوی، جنوبی و سیستان‌وبلوچستان خبر داده است؛ جلسه‌ای که به گفته علی عبداللهی، قرار است فردا یکشنبه به میزبانی استان سیستان‌وبلوچستان در چابهار برگزار شود. شهریور امسال تفاهم‌نامه مشترک طرح انتقال آب از سواحل چابهار به شرق کشور در مشهد به امضای معاون آب و آبفای وزارت نیرو و استانداران خراسان‌رضوی، جنوبی و سیستان‌وبلوچستان رسید و این پروژه وارد مرحله جدیدی شد.
بر این اساس این دومین جلسه‌ای است که استانداران استان‌های شرقی کشور با معاون وزیر نیرو پس از امضای تفاهم‌نامه در مشهد خواهند داشت.
مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور در گفتگو با شهرآرا، محور اصلی جلسه هماهنگی فردا را بازدید از زمین تصفیه‌خانه و سایت آب‌شیرین‌کن، بررسی مشکلات پیش روی پروژه، تعامل بیشتر و ایجاد شرایط بهتر برای اجرای هرچه سریع‌تر پروژه و بررسی مباحث سهام‌دارانی که می‌خواهند به شرکت سرمایه‌گذاری اضافه شوند، دانست و اضافه کرد: رفع مشکل تخصیص آب سیستان‌وبلوچستان و بعد از آن برگزاری جلسه پایانی ارزیابی زیست‌محیطی پروژه از دیگر محور‌های بحث در این جلسه خواهد بود. عبداللهی پیش از این در گزارش «انتقال آب، چشم‌انتظار تأیید محیط‌زیست» به شهرآرا گفته بود که اعتبار تخصیص آب از دریای عمان به سیستان‌وبلوچستان ۲۰مهرماه امسال به پایان رسیده و همین موضوع باعث شده است تا جلسه ارزیابی زیست‌محیطی پروژه به بعد از تمدید اعتبار تخصیص برای سیستان‌وبلوچستان موکول شود.
او با بیان اینکه احتمال کلنگ‌زنی پروژه در هفته جاری کم است، گفت: در این جلسه درباره زمان و مکان کلنگ‌زنی بحث خواهد شد و در صورت تصمیم‌گیری، هماهنگی‌های لازم انجام خواهد شد.

شرایط کلنگ‌زنی مهیاست
مدیر پروژه شیرین‌سازی و انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور با بیان اینکه بیشتر کار‌های لازم برای اجرایی شدن این پروژه انجام شده است و امکان اجرای مراسم کلنگ‌زنی وجود دارد، گفت: با توجه به اهمیت و بزرگی پروژه انتقال آب به استان‌های مرزی شرق کشور پیش از این برای اجرای مراسم کلنگ‌زنی آن در دهه فجر و با حضور مسئولان کشوری و استان‌های مرتبط گمانه‌زنی‌هایی شده بود، اما هنوز در این‌باره تصمیم قطعی گرفته نشده است و باید منتظر برگزاری جلسه فردا باشیم. طرح انتقال آب از سواحل چابهار به استان‌های مرزی شرق کشور برای رساندن این مایع حیاتی به زمین‌های خشکیده شرق کشور است که قرار است در مرحله اول این پروژه یک‌میلیارد و ۲۰۰میلیون مترمکعب در سال آب شور از دریا برداشت شود. یک‌سوم از آب برداشت‌شده در این مرحله به آب شیرین تبدیل خواهد شد که این میزان حدود ۴۱۰میلیون مترمکعب است. از این مقدار ۱۲۰میلیون مترمکعب آب شیرین در سال سهم خراسان‌رضوی، ۶۰میلیون مترمکعب سهم خراسان‌جنوبی و ۲۳۰میلیون مترمکعب سهم سیستان‌وبلوچستان خواهد بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->