عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴ لوگو شرکت گوگل در آستانه نوروز ۱۴۰۴ تغییر کرد + عکس دسته جدید ایکس باکس برای گیمرهای دارای محدودیت‌های حرکتی رونمایی شد + عکس دو فضانورد آمریکایی پس از ۹ ماه سرگردانی در فضا با موفقیت به زمین بازگشتند + ویدئو
سرخط خبرها

ابداع سلول‌های خورشیدی نامرئی!

  • کد خبر: ۱۱۷۲۸۰
  • ۲۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶
ابداع سلول‌های خورشیدی نامرئی!
پژوهشگران ژاپنی در پروژه جدید خود، یک سلول خورشیدی تقریبا نامرئی را ابداع کرده‌اند که شفافیت آن به ۷۹ درصد می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز، سلول‌های خورشیدی شفافی که می‌توانند پنجره‌ها، گلخانه‌ها، پنل‌های شیشه‌ای، دستگاه‌های هوشمند و موارد دیگر را به دستگاه‌های جمع‌آوری انرژی تبدیل کنند، گام دیگری به سوی واقعیت نزدیک شده‌اند.

گروهی از دانشمندان "دانشگاه توهوکو"(Tohoku University) ژاپن، یک سلول خورشیدی تقریبا نامرئی را با استفاده از "اکسید قلع ایندیم"(ITO) ابداع کرده‌اند که می‌تواند به عنوان یک الکترود شفاف عمل کند و همچنین، یک سلول خورشیدی را از "سولفید تنگستن"(WS2) به عنوان یک لایه فوتواکتیو ابداع کرده‌اند.

نکته قابل توجه این است که این سلول، پتانسیل دستیابی به شفافیت ۷۹ درصدی را دارد و می‌تواند به انتقال سلول‌های خورشیدی تقریبا نامرئی مبتنی بر "دی‌کالکوژنیدهای فلزات واسطه" (TMD) از مرحله ابتدایی به مراحل صنعتی کمک کند.

شفافیت ۷۹ درصدی

به رغم پیشرفت‌های اخیر در حوزه سلول خورشیدی پروسکایت و نیمه‌رساناهای آلی، میانگین شفافیت قابل مشاهده در این سلول‌های خورشیدی، کمتر از ۷۰ درصد است. این امر هنوز یک چالش برای ابداع سلول‌های خورشیدی شفاف‌تر به شمار می‌رود.

این نوع جدید از فناوری پروسکایت، رابطی بین یک فلز و یک نیمه‌رسانا است که امکان جداسازی بار الکتریکی را فراهم می‌کند.

سولفید تنگستن، عضوی از خانواده دی‌کالکوژنیدهای فلزات واسطه به شمار می‌رود که دانشمندان ادعا می‌کنند به دلیل داشتن بیشترین بازدهی در جذب، برای سلول‌های خورشیدی تقریبا نامرئی مناسب است.

مانع تماس بین سولفید تنگستن و اکسید قلع ایندیم، با پوشش دادن فلزات نازک مختلف و به کارگیری یک لایه نازک از "تنگستن تری‌اکسید"(WO3) تنظیم شد. در نتیجه، ارتفاع مانع به طور چشمگیری افزایش یافت و توانست امکان جداسازی حامل بار الکتریکی را در این سلول خورشیدی افزایش دهد.

در نتیجه این آزمایش‌ها، پژوهشگران دریافتند که بازدهی تبدیل توان سلول خورشیدی با الکترود بهبودیافته، تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از دستگاهی است که از الکترود معمولی اکسید قلع ایندیم استفاده می‌کند.

پژوهشگران باور دارند که توان یک سلول خورشیدی به اندازه یک سانتی‌متر مربع با میانگین بسیار بالایی از انتقال مرئی ممکن است با تکرار آزمایش‌ها روی این دستگاه بهینه‌سازی‌شده افزایش یابد.

با کمک پژوهش‌هایی از این دست، در نهایت ممکن است بتوان پنل‌های خورشیدی شفافی ساخت که پیامدهای گسترده‌ای داشته باشند. گزارش‌ها نشان می‌دهند که بین پنج تا هفت میلیارد متر مربع سطوح شیشه‌ای در آمریکا وجود دارد؛ از صفحه نمایش تلفن‌های همراه گرفته تا آسمان‌خراش‌ها. اگر بتوان از قدرت این سطوح استفاده کرد، مقدار زیادی برق تولید می‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->