تلسکوپ فضایی هابل با چهار تصویر جدید و زیبا ۳۵ سالگی‌اش را جشن گرفت پرسپولیس تنها نماینده ایران در مسابقات Efootball لیگ نخبگان آسیا تریلر جدید بازی Ghost of Yotei منتشر شد + زمان انتشار صورت خندان آسمان شب | زمان و شیوه رصد آرایش نادر ماه و زهره و زحل نتایج یک تحقیق جدید: کلاغ‌ها هندسه می‌فهمند! اولین شبکه ۱۰G جهان با سرعت دانلود ۱۰ گیگابیت‌برثانیه در چین راه‌اندازی شد ۲۵ درصد نسل Z فکر می‌کنند هوش مصنوعی خودآگاه شده است تسهیل‌گری سازمان تنظیم مقررات در زمینه هوش مصنوعی دولت برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان، معلمان و والدین پلتفرم رایگان آماده کرده است دانشمندان وجود اولین سیاهچالۀ بدون ستاره در کهکشان راه شیری را تأیید کردند پاول دورف: فرانسه می‌خواهد به پیام‌های رمزگذاری‌شده کاربران تلگرام دسترسی داشته باشد دولت و ایرانسل با همکاری هم دستیار هوشمند ارائه خدمات معرفی می‌کنند نخستین بارش شهابی سال در راه آسمان ایران افتتاح غیررسمی بزرگ‌ترین موزه تمدنی جهان در مصر نتیجه تحقیقات جدید: در بسیاری از خمیردندان‌ها ‌فلزات خطرناک وجود دارد کشف شواهدی جدید از وجود حیات باستانی در مریخ قابلیت شگفت‌انگیز ChatGPT: شناسایی موقعیت مکانی عکس‌ها پروژه‌های بلندپروازانه برای زندگی بشر زیر آب انسان‌ها و ربات‌های انسان‌نما در مسابقه دو ماراتن چین رقابت کردند + فیلم انتشار آگهی مسکن بدون ثبت اطلاعات ملک در سامانه املاک و اسکان ممنوع است
سرخط خبرها

تلسکوپ فضایی جیمز وب چقدر خرج روی دست ناسا گذاشت؟

  • کد خبر: ۱۱۷۵۲۴
  • ۲۶ تير ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۴
  • ۱
تلسکوپ فضایی جیمز وب چقدر خرج روی دست ناسا گذاشت؟
آیا می‌دانید ناسا برای ساخت، پرتاب و نگهداری تلسکوپ فضایی جیمز وب چقدر هزینه کرده است؟ در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، ساخت قدرتمندترین تلسکوپ فضایی جهان بی‌شک آسان نبوده است. جیمز وب از آینه‌های شش ضلعی از جنس طلای ۱۸ عیار است، به کنترل‌کننده‌های پیشرفته دما و سنسورهای فوق حساس مادون قرمز است که در کنار هم قرار دادن آن‌ها و توسعه این تلسکوپی را بسیار پرخرج می‌کند. علاوه بر این، مهندسان به خاطر بهبود بهبودبل این تلسکوپ نسبت به ها، مجبور به ابداع ۱۰ فناوری جدید شدند.

ساخت تلسکوپ جیمز وب پروژه‌ای که ۲۰ سال طول کشید

وقتی ناسا در سال ۲۰۰۲ شرکت نورثروپ گرومن (Northrop Grumman) را هدایت کرد و ساخت تلسکوپی فضای جیمز وب انتخاب کرد، هزینه ۱ تا ۳.۵ میلیارد دلاری را برای تکمیل این پروژه ساخت و قرار داد تا سال ۲۰۱۰ به فضا پرتاب شود. پیش‌بینی‌هایی که در رابطه با این پروژه وجود داشت، خیلی خوشبینانه بود و خرج‌های محاسبه نشده هم به وجود آمد تا نهایی این پروژه تا سال ۲۰۲۱ به تأخیر بیافتد و هزینه کلی آن به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب چقدر خرج روی دست ناسا گذاشت؟

تلسکوپ فضایی جیمز وب برای اولین بار در دسامبر سال ۲۰۲۱ میلادی راه‌اندازی شد و اولین تصاویر آن برای اولین بار همین چند روز پیش بود که در معرض دید عموم قرار گرفتند. طول کشیدن ۲۰ ساله برای ساخت، تلسکوپ James Webb را به پرهزینه‌ترین پروژه‌های تاریخ ناسا تبدیل کرد. اکنون این تلسکوپ بیش از یک میلیون مایل موفق شد آن طرف را ببینید و تصاویری از ستارگانی را ثبت کنید که شکل‌گیری آن‌ها به ۱۳ میلیون سال قبل بازمی‌گردد. این تلسکوپ برای ستاره‌شناسی با مادون قرمز شده است و موفق می‌شود به چیزهایی دست پیدا کند که موفق شده‌اند طراحی شوند. البته این تنها آغاز راه است. جیمز وب نزدیک به یک میلیون مایل آن‌طرف‌تر از کره زمین مکان در فضای محیط را به گونه‌ای نشان می‌دهد که هیچ وقت تا به حال ندیده بودیم.

تلسکوپ فضایی جیمز وب چقدر خرج روی دست ناسا گذاشت؟

بی‌شک ۱۰ میلیارد دلار هزینه بسیار زیادی است، اما وقتی هزینه‌هایی که برای دیگر امور انجام شده را بررسی می‌کنیم، این سوال در ذهن ما شکل می‌گیرد که چرا بیشتر از این‌ها برای اخترفیزیک هزینه نشده است؟

به طور مثال جف بزوس، مدیرعامل آمازون روزانه ۲۵۰ میلیون دلار درآمد دارد. این یعنی وی تنها در یک سال ۷۰ میلیارد دلار به دارایی‌هایش اضافه می‌شود. یا به طور مثال دولت ایالات متحده در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۶، هزینه ۱۰۱ تریلیون دلاری را برآورد کرده است. این عدد به قدری زیاد است که ما حتی صفرهای آن را هم نمی‌توانیم بشماریم! بنابراین بودجه ۱۰ میلیارد دلاری نسبت به آنچه که در مورد جهان هستی می‌فهمیم ناچیز است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
United States of America
۲۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۶
0
0
چه خبره!!!!!
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->