سرگذشت پسر معتاد که با زنی ۲۰ سال بزرگ‌تر از خودش عقد موقت کرد دستگیری چند سارق و مال‌خر توسط پلیس مشهد | زندگی لاکچری زالو‌های شهری خودروی شوتی با ۴۴ میلیون تومان خلافی، در بوشهر توقیف شد ایران، برترین کشور منطقه در اهدای داوطلبانه خون ۱۸ مرگ ناشی از هاری از ابتدای سال تاکنون (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آمار قابل تأمل حیوان گزیدگی در ایران کاهش دردهای عضلانی با «زردچوبه» پدیده‌ای جدید بنام «بازنشستگان جوان» در مشاغل سخت و زیان‌آور | ۱۵ سال اختلاف بین بازنشسته عادی و بازنشسته پیش از موعد مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟ خطرات پنهان هوای آلوده برای مادران باردار و نوزادان بدون مشورت پزشک حجامت انجام ندهید مبلغ عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است
سرخط خبرها

«ویروس ماربورگ» هنوز تهدیدی برای ایران نیست

  • کد خبر: ۱۱۸۱۷۵
  • ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۴
«ویروس ماربورگ» هنوز تهدیدی برای ایران نیست
رییس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت تاکید کرد: این ویروس هنوز تهدیدی برای ایران و کشورهای منطقه نیست؛ خواستگاه آن آفریقای جنوبی است و اگر ضرورتی برای امکانات تشخیصی و آزمایشگاهی داشته باشیم، با فرجه زمانی کوتاه می‌توان آمادگی شناسایی و پیگیری موارد احتمالی را ایجاد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر بهزاد امیری درباره ویروس ماربورگ، گفت: این بیماری ویروسی جزو بیماری‌هایی است که منجر به بروز تب خونریزی دهنده می‌شوند. ویروس ماربورگ مشابه و از خانواده ویروس ابولا است که جزو تب‌های خونریزی‌دهنده ویروسی طبقه‌بندی می‌شوند. خواستگاه این بیماری‌ در آفریقای جنوبی است و اولین بار طغیان آن در جهان در سال ۱۹۶۷ رخ داد و حدود ۵۵ سال قبل در ماربورگ آلمان شناسایی شد. این شناسایی هم به واسطه میمون‌هایی بود که از اوگاندا به آلمان فرستاده بودند تا تحت مطالعه قرار گیرند که سبب انتقال بیماری به کارکنان آزمایشگاه شده بود.

او تاکید کرد: آخرین طغیان بیماری ماربورگ در سال ۲۰۰۵ در کشور آنگولا بود که ۲۵۰ نفر مبتلا شدند. در سال ۲۰۲۱ یک مورد مرگ ناشی از بیماری ماربورگ در غنا و سال ۲۰۲۲ نیز تاکنون ۲ مورد مرگ از این بیماری گزارش شده است.

امیری با تاکید بر اینکه ویروس ماربورگ تهدید برای کشور نیست، تصریح کرد: تبادل مسافری با آن مناطق به کشور وجود ندارد و ورود حیوانات از منطقه مستعد بیماری به ایران هم نداریم. ولی طبیعتا وزارت بهداشت در مبادی مرزی پایگاه مراقبت بهداشت مرزی را فعال کرده است و یکی از کارهایی که انجام می دهند رصد شرایط است تا اگر با مورد مشکوکی از بیماری مواجه شدند، اقدامات کنترلی انجام شود.

وی تاکید کرد: البته در حال حاضر ویروس ماربورگ حتی در کشورهای اروپایی هم شناسایی نشده است. از طرفی سازمان بهداشت جهانی نیز در این رابطه اظهار نگرانی نکرده است که احتمال انتقال بیماری به کشورهای مختلف وجود داشته باشد.

وی درباره علائم ابتلا به ویروس ماربورگ، اظهار کرد: تب و تظاهرات خونریزی دهنده از علائم بیماری است و ممکن است فرد مبتلا به سمت شوک و مرگ پیش رود. این بیماری واکسن و درمان اختصاصی نداشته و تنها درمان حمایتی دارد. ویروس ماربورگ در صورت عدم درمان تا ۸۰ درصد می‌تواند منجر به مرگ شود.

رییس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با تاکید مجدد بر اینکه ویروس ماربورگ فعلا تهدیدی برای ایران و کشورهای منطقه نیست، گفت: هنوز اعلام نیاز به آزمایشگاه مرجع سلامت و انستیتو پاستور نداده‌ایم ولی اگر ضرورتی باشد که نیاز به امکانات تشخیصی و آزمایشگاهی داشته باشیم با فرجه زمانی کوتاه می‌توان آمادگی شناسایی و پیگیری موارد احتمالی را ایجاد کرد و کیت‌های تشخیصی بیماری را تهیه کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->