فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

آموختنی‌هایی از حدیث‌کسا در گفتگو با حجت الاسلام عیسی غلامپور

  • کد خبر: ۱۱۸۳۲۵
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۳
آموختنی‌هایی از حدیث‌کسا در گفتگو با حجت الاسلام عیسی غلامپور
حدیث‌کسا را می‌توان یک رسانه دانست، رسانه‌ای از جانب یک خانواده که به وحی‌الهی متصل هستند. رسانه‌ای که تنها یک پیام ندارد و مجموعه‌ای از گفته‌ها و ناگفته‌ها برای مخاطب دارد. برماست که در این رسانه دقیق شویم و پیام‌هایش را کشف‌وضبط کنیم.

گروه فرهنگ | شهرآرانیوز؛ به این بهانه و به مناسبت نزول آیه تطهیر و واقعه بزرگ حدیث‌کسا به سراغ شیخ عیسی غلامپور، مدرس و کارشناس مذهبی، رفته‌ایم و از خدمت ایشان سؤال‌هایی درباره حدیث‌کسا پرسیده‌ایم. در ادامه شرح این گفتگو را می‌خوانیم.

درباره خانواده و ارتباط بین اعضا چه درس‌هایی از حدیث کسا می‌توان آموخت؟

نزول آیه تطهیر زمانی رخ داد که پیامبر از نظر جسمانی حال مساعدی نداشتند؛ اما با تمام حال نامساعدشان به منزل دختر عزیزشان، حضرت فاطمه (س)، می‌روند. دقت کنید که آنجا خانه امام علی (ع)، امام امت و امام‌حسن (ع) و امام‌حسین (ع) نیز بوده است؛ اما پیامبر از حضرت فاطمه (س) اجازه ورود می‌گیرند و وارد می‌شوند. در این خانواده محبت بسیار زیاد و عمیق وجود دارد، فارغ از هر تبعیض، اما احترام، عدالت و مراتب حفظ می‌شود. فرزندان حضرت فاطمه (س) را یا اماه صدا می‌زدند یا پیامبر (ص) ایشان را بَضْعَةٌ مِنّی یا شِجْنَةٌ مِنّی می‌خواندند.

حضرت فاطمه (س) به عنوان یک زن در وحی‌الهی مقام والایی دارد، ما از طریق پیامبر یا امامت به حضرت‌زهرا (س) نمی‌رسیم، از طریق حضرت زهرا (س) به پیامبر و امامت دست پیدا می‌کنیم و ساحت‌الهی در ایشان هیچ نقصی برای دریافت وحی‌الهی وجود ندارد، به گونه‌ای که در روایات به ما رسیده است که ایشان با جبرئیل که فرشته وحی است نیز یک ارتباط عالی داشته اند، ارتباطی که تنها مختص اولیای الهی بوده است.

با توجه به سیره اهل‌بیت، محبت بین افراد خانواده به چه ترتیبی باید باشد؟

حتی لازم نیست خیلی در رفتار این خانواده دقیق شویم تا متوجه شویم این بزرگواران با محبت زیادی که به یکدیگر دارند همیشه حتی در خارج از جمع خانوادگی و محیط خانه هم یک خانواده مهربان و همیار هستند. چه در روز مباهله باشند و جنگ تبینی و چه در روز کربلا باشد و در جهاد، می‌بینیم که اهل خانه در کنار هم عرصه‌های رشد و تعالی را با یکدیگر طی می‌کنند.

در عین حال این صمیمیت و محبت، مراتب و شأن‌ها حفظ می‌شود. در زمان حدیث‌کسا شما می‌بینید در یک خانواده همه محرم هستند، اما حریم خصوصی وجود دارد. هر کدام از افراد اذن و اجازه می‌گیرند برای حضور زیر عبا، پس با وجود عشق و محبت باید مراتب حفظ شود. احترام‌ها حفظ شود.

تأثیر نحوه رفتار خانوادگی اهل بیت بر شیعیان چیست؟

وقتی ما در زیارت جامعه‌کبیره به درجه‌ای از بندگی و عشق به خداوند و اهل‌بیت می‌رسیم که می‌گوییم «بابی انت و امی» حالتی است که از دل برآمده، یعنی شما به گونه‌ای رشد یافته‌اید و تربیت شده‌اید که این جمله را می‌گویید. رسیدن به این حالت امری و فرمایشی نیست. شما به عنوان مادر و پدر نمی‌توانید فرزندان خود را برای رسیدن به این حالت امر کنید، بلکه نتیجه تربیت ما باید این‌گونه شود. الگوی خانوادگی است که ما را به این عبارت می‌رساند.

جایگاه مادر در تربیت به این میزان والا و عالی‌قدر است که بنیان و ارکان نظام تربیتی دینی را در وجود اهل خانه می‌نهد و در جامعه کنونی ما باید ارزشمندی جایگاه مادر حفظ بشود گا‌ها می‌بینیم تعبیر‌های غلطی رایج شده است. کودکان مادر خود را به اسم کوچک صدا می‌زنند. این رفتار محترما‌نه‌ای نیست و الگوی مناسبی هم در ورای خود ندارد، الگوی ما فرزندان حضرت فاطمه (س) باید باشند. داستان این جمع خانوادگی باید در محافل جمعی خانوادگی ما مطرح شود، انتقال داده شود تا روابط بین خانواده‌ها مناسب‌سازی شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->