طنین همتی | شهرآرانیوز، عادیانگاری ماسکنزدن و رعایتنکردن شیوهنامههای بهداشتی، کشور را در معرض موج بعدی کرونا قرار داد و آمار مبتلایان و فوتیها و سیر صعودی آن از شیوع دوباره این بیماری در جامعه حکایت دارد.
در این دوره از اوجگیری کرونا، بهگفته کارشناسان، افرادی که واکسن نزدهاند یا بیماری زمینهای دارند، بیشتر در خطر هستند. دراینرستا، علوم پزشکی مشهد ضمن تأکید بر تزریق دز یادآور به همه شهروندان توصیه میشود در اماکن عمومی فاصله اجتماعی را رعایت و از ماسک استفاده کنند.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با شهرآرانیوز درباره تدابیر درنظرگرفتهشده در زمینه نظارت بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی با اوجگیری دوباره کرونا تصریح کرد: علاوه بر اعلام تشدید نظارتها در همه بخشهای نظارتی، به همه سازمانها، ادارههای دولتی و غیردولتی رعایت شیوهنامههای بهداشتی را گوشزد کردیم. رعایت شیوهنامهها در واحدهای صنفی را به اتحادیههای مربوط و سازمان صمت اعلام کردیم. به فرودگاهها، راهآهن، پایانههای مسافربری، مراکز ورزشی و اماکن اقامتی اعلام کردیم که محدودیتهای بهداشتی را رعایت کنند.
مهندس محمد باباخانی در ادامه تصریح کرد: سه نکته اساسی که در محدودیتها باید رعایت شود، ماسکزدن، فاصلهگذاری اجتماعی و تهویه مناسب محیط است. در کنار این موضوع، همه دستگاهها و سازمانها و جامعه زدن دز یادآور را نباید فراموش کنند. هر نوبتی که واکسن زدند، بعد از شش ماه دز یادآور را بزنند تا از عوارض وخیم این بیماری جلوگیری شود.
وی درباره عادیانگاری رعایتنکردن شیوهنامهها و ماسکنزدن در بازارها گفت: این موضوع از حساسیت زیادی برخوردار است. بر همین اساس، به اتاق اصناف و متولیان واحدهای صنفی تأکید کردیم که شیوهنامهها را رعایت کنند. انتظار ما این است که سازمانها و ادارههای دولتی ماسکنزدن را عادی نکنند. تقاضا میکنیم مسئولان ادارهها و کارکنان حتما در ساعات اداری و خارج ساعت اداری از ماسک استفاده کنند. بازدید مشترک از اصناف و بازار دوباره آغاز شده است و تخلفات مرتبط، به مراجع قضایی اعلام میشود.
وی افزود: در شیوهنامه جدید، تعطیلی نخواهیم داشت، حتی در شرایط قرمز. در مصوبات کشوری هم تعطیلی دیده نمیشود، اما حجم فعالیتها و محدودیتها بیشتر میشود.
بهگفته باباخانی، باتوجهبه درپیشبودن محرم و صفر، قرار شده است مراسم در صورت امکان در فضای باز برگزار شود و بهازای هر نفر چهار مترمربع در نظر گرفته شود. اگر پذیرایی هم صورت میگیرد، باید با رعایت شیوهنامههای بهداشتی باشد.
رئیس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تعداد ۴۹۸ ناظر و بازرس بهداشتی در اماکن عمومی، بازارها، پاساژها و واحدهای صنفی در امر نظارتهای بهداشتی فعال هستند، خاطرنشان کرد: در این ایام با حضور ۲۵۰ بازرس و ناظر مشهد و ۲۴۸ ناظر و بازرس شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تشدید نظارتها بر عملکرد همه واحدهای فعال در امر تهیه و توزیع مواد خوراکی و غذایی را داریم. این نظارتها در مکانهایی همچون محلهای اقامتی و پذیرایی و همچنین نانواییها بهمراتب بیشتر از سایر مکانها خواهد بود.
امیر دلداری، مسئول بازرسی و نظارت بر اصناف خراسان رضوی، دراینباره گفت: همزمان با نارنجیشدن وضعیت کرونا در مشهد و قرمزشدن شرایط دو شهر دیگر استان و افزایش مبتلایان و فوتیها، گشتهای نظارتی از اصناف بهمنظور رعایت شیوهنامههای بهداشتی دوباره به راه افتاده است.
بهگفته این مقام مسئول، در این وضعیت استفاده از ماسک توسط صاحبان صنوف و کارکنان آنان و همچنین کسانی که به واحدها مراجعه میکنند، اجباری است و صاحب صنف و کارکنان وی باید دز سوم و چهارم واکسن را تزریق کرده باشند. هنوز بنایی بر تعطیلی یا ایجاد محدودیت و ممنوعیت برای فعالان صنفی در شرایط کرونایی نداریم، اما درصورتیکه شیوهنامههای بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت نکنند و اوضاع کرونا نامساعد شود، اعمال محدودیت یا ممنوعیت فعالیت برای اصناف دور از انتظار نیست.