سرخط خبرها

کتاب «ویولون زن روی پل» در مشهد رونمایی شد +فیلم

  • کد خبر: ۱۱۸۷۹۸
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۷
کتاب «ویولون زن روی پل» در مشهد رونمایی شد +فیلم
رونمایی و جشن امضای کتاب «ویولون زن روی پل» نوشته خسرو باباخانی با حضور رضا امیرخانی در مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «ویولون زن روی پل» عنوان آخرین اثر خسرو باباخانی است که در قالب زندگینامه خودنوشت نگاشته شده است. آنگونه که باباخانی در این کتاب و فارغ از هر گونه سانسور روایت کرده، او مدت ۳۱ سال گرفتار بلای خانمان‌سوز اعتیاد بوده است که طی جریاناتی که برای او رخ می‌دهد، تلاش می‌کند اعتیاد را کنار بگذارد و در نهایت، آنگونه که خود به شهرآرانیوز می‌گوید، ۱۰ سال است که اعتیاد را کنار گذاشته و پاک شده است. نویسنده در ۱۵ فصل این کتاب که از «خستگی» آغاز شده و با «بهشت» خاتمه می‌یابد، دوران اعتیاد خود را روایت می‌کند.

کتاب «ویولون زن روی پل» در مشهد رونمایی شد +فیلم

در ابتدای مراسم رونمایی و جشن امضای این کتاب که در عصر امروز(۴مرداد) با حضور جمعی از مسئولان و بیش از ۶۰۰ نفر از علاقمندان حوزه مطالعه در سالن شهدای سلامت در مشهد برگزار شد، «علیرضا نبی» از کارآفرینان و صاحبان صنعت در کشور که تلاش کرده با به کار گیری ۱۵۰۷ نفر از افراد سابقه دار و محکومان دادگاه‌ها در صنعت، به پویایی مجدد و بازگشت این افراد به زندگی کمک کند، اظهارکرد: متاسفانه این سوءسابقه باعث شده است تا این افراد حتی پس از گذراندن دوران محکومیت، نتوانند به زندگی عادی بازگردد و این «مردم» هستند که با همت خود می‌توانند بار دیگر آن‌ها را به زندگی برگردانند.

وی همچنین خواستار توجه بیشتر اقشر مختلف جامعه به آسیب دیدگان اجتماعی و حمایت از آن‌ها شد.
در ادامه این مراسم، با حضور خسرو باباخانی نویسنده این اثر و همسرش و همچنین جمعی از مسئولان فرهنگی استان و مشهد، از این کتاب رونمایی شد.

مراسم در قالب میزگردی با حضور حجت الاسلام محمدرضا جوان آراسته مدرس نویسندگی، رضا امیرخانی نویسنده، مهدی قزلی نویسنده و مدیرعامل انتشارات جام جم و خسرو باباخانی نویسنده کتاب ویولون زن روی پل ادامه یافت.

حجت الاسلام جوان آراسته در این مراسم گفت: این کتاب از جمله کتاب‌هایی است که وقتی کسی مطالعه آن را آغاز می‌کند، آن را کنار نمی‌گذارد تا مطالعه آن را به آخر برساند.

وی با اشاره به ضرورت نگارش اینگونه آثار خاطرنشان کرد: این کتاب فارغ از هر گونه شعار و سانسور، توانسته است فضای تاریکی را که به واسطه اعتیاد برای یک شخص پدید می‌آید، ترسیم کند و ضروری است در درمان آسیب‌های اجتماعی به این موضوع توجه شود.

مهدی قزلی نیز در بخش دیگری از این مراسم گفت: در سفری که حدود ۱۰ سال پیش و در مشایعت انتقال ضریح جدید امام حسین (ع) از شهر قم تا مرز ایران داشتم، مردم نامه‌های زیادی را در زمان انتقال این ضریح و در استقبال آن به همراه داشتند که آن‌ها را تحویل گرفتم و با مطالعه آن‌ها متوجه شدم که بیش از یک سوم این نامه ها، درددل افردی است که از اعتیاد رنج می‌بردند و از سیدالشهدا (ع) مدد می‌خواستند تا در ترک این بلای خانمانسوز به آن‌ها کمک کند؛ لذا با توجه به شناختی که از تجربه زندگش آقای باباخانی از یک سو و توانایی ایشان در نوشتن از سوی دیگر داشتم، از ایشان درخواست کردم که این تجربیات را در قالب یک کتاب بنویسد که در نهایت هم ایشان پذیرفت و کتاب ویولون زن روی پل تولید شد.

وی این کتاب را اثری ارزشمند در حوزه زندگینامه‌های خودنوشت دانست که می‌تواند تاثیرات مهمی در اجتماع داشته باشد.

رضا امیرخانی: نویسنده توانسته است به پرسش مردم پاسخ دهد

همچنین رضا امیرخانی، نویسنده مطرح کشور نیز در این مراسم گفت: متاسفانه در زمینه ادبیاتی که بتواند به سوال پاسخ بدهد، کمبود داریم. اما آقای باباخانی توانسته است به پرسش مهمی از پرسش‌های مردم پاسخ دهد و از همین رو، کتاب وی ارزشمند است و باید مطالعه شود.

نویسنده کتاب «بیوتن» افزود: یکی از مسائلی هم که باعث می‌شود رسانه‌ها مورد اقبال و پذیرش مردم نباشند، این است که به سوال مردم پاسخ می‌دهند. مثلا موضوع افزایش اجاره منازل برای مردم مهم است و در مقابل، تلویزیون در موضوع دیگری صحبت می‌کند که اصلا برای مردم مسئله نیست. کار سخت برای نویسنده، پیدا کردن یک سوال و نوشتن درباره آن است که آقای باباخانی اینکار را به خوبی انجام داده است.

امیرخانی خاطرنشان کرد: مسئله دیگر این است که افشاگری در ادبیات، یک فن و هنر است. این موضوع در ادبیات ما به میزان کمی وجود داشته است. اما آقای باباخانی توانسته در این اثر خودش را افشا کند و این کار را به خوبی انجام داده است.

خسرو باباخانی: نظرات مخاطبان ارزشمند است

خسرو باباخانی نویسنده کتاب نیز در این مراسم گفت: من وقتی به بلای اعتیاد مبتلا شدم، تلاش زیادی کرم که از شر آن رها شوم که موفق نشدم. در نهایت با خدای خود عهد بستم که اگر از این ظلمت رها شوم، ۴۰ نفر را درمان کنم که این اتفاق برای من افتاد و من هم به عهد خودم وفا کردم.

وی بازتاب‌های این کتاب و نظراتی را که مخاطبان نسبت به آن داشتند را نیز بسیار ارزشمند دانست.
باباخانی همچنین از همسر و خانواده اش که در این سال‌های تاریکی اعتیاد او را تنها نگذاشته بودند، قدردانی کرد.

گفتنی است در بخش دیگری از این مراسم از خانواده مرحوم حجت الاسلام علی صفوی شاملو بنیانگذار موسسه کتاب رسان قدردانی شد.

 
تصویربردار: مهران سپهران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->