واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

«جیمز وب» رکورد خودش را شکست

  • کد خبر: ۱۱۹۱۰۱
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
«جیمز وب» رکورد خودش را شکست
یک رصد جدید کهکشانی از جانب "جیمز وب" یک کهکشان را نشان داده است که تنها ۲۳۵ میلیون سال پس از مه‌بانگ وجود داشته است و در فاصله ۳۵ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مدت کوتاهی است که از عملیات علمی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» می‌گذرد و این رصدخانه غول پیکر که چشمانی با قدرت دید فروسرخ دارد، در حال حاضر رکورد خود را در رصد دورترین کهکشان مشاهده کرده‌اند شکسته است.

این تلسکوپ هفته گذشته کهکشانی را کشف کرد که 400 میلیون سال پس از مه‌بانگ(Big Bang) وجود دارد و اکنون یک تحلیل جدید از عملیات تیمی، یک کهکشان به نام "CEERS-93316" را هویدا کرده است که تنها 235 میلیون سال است. پس از مه‌بانگ وجود دارد و در فاصله 35 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.

گفتنی است که گفته می شود، این تازه آغاز راه برای «جیمز وب» است و این تلسکوپ احتمالاً بار دیگر رکورد خود را خواهد شکست.

«جیمز وب» از هر زمان دیگری به جهان نگاه می‌کند

محققانی که این کشف جدید را محقق کرده اند، از دانشگاه "ادینبرو"(Edinburgh) هستند. فهرست آنها از کهکشان‌های اولیه مشاهده شده توسط "جیمز وب" را برای بررسی عملکرد درخشندگی کهکشان‌هایی که اندکی پس از مه‌بانگ شکل گرفته، گردآوری کرده‌اند. آنها در واقع برای دورترین کهکشان شناخته شده توسط انسان برنامهریزی نشده بودند، بنابراین این جدید یک اتفاق مسرت بخش بود.

این دانشمند برای فهرست خود، ۵۵ کهکشان دوردست را شناسایی کردند که ۴۴تای آنها هرگز مشاهده نشده بود. متخصص در یک مقاله پیش‌چاپ، این کهکشان جدید را با نام "CEERS-93316" توصیف کردند. آنها می‌گویند این کهکشان همچنین رکورد انتقال سرخ ۱۶.۷ را دارد. «انتقال سرخ»، اندازه‌گیری کشش نور با انبساط کیهان در طول موج‌های سرخ‌تر است. هر چه انتقال سرخ بالاتر باشد، کهکشان در کیهان، دورتر و اولیه تر است.

دانشجوی دکترای اخترفیزیک در دانشگاه ادینبرو می‌گوید: ما از تلسکوپی استفاده می‌کنیم که دقیقاً برای انجام این نوع کارها طراحی شده و شگفت‌انگیز است.

جیمز وب احتمالاً در ماه‌های آینده رکورد خود را باز هم خواهد شکست

شایان ذکر است که کشف کهکشان "CEERS-93316" یک نتیجه اولیه است و برای تایید، نیاز به بررسی بیشتر دارد. به عبارت دیگر، باید تحت بررسی کامل قرار گیرد. این موضوع در مورد کشف هفته گذشته کهکشان "GLASS-z13" نیز صادق است. قدمت این کهکشان که رکورددار قبلی بود، به 300 میلیون سال پس از پیدایش جهان(مه‌بانگ) بازمی‌گردد.

رکورددار اسبق نیز یک کهکشان شناسایی‌شده توسط تلسکوپی «هابل» موسوم به «GN-z11» بود که قدمت آن به ۴۰۰ میلیون سال پس از مه‌بانگ بازمی‌گردد.

این مشاهدات رکوردشکن، قدرت عظیم «جیمز وب» را برجسته می‌کند که برای تشخیص چنین اجرام دوردست و کم‌نوری با استفاده از دوربین فروسرخ نزدیک خود به «NIRCam» طراحی شده است.

آنچه گفته شد، ما و «جیمز وب» هنوز در ابتدای راه هستیم، چرا که این رصدخانه فضای عملیات علمی خود را از ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۲ آغاز کرده است.

این تلسکوپ به گونه‌ای طراحی شده است که در نهایت اجرا می‌شود از صد میلیون سال از مه‌بانگ رصد کند. این معناست که احتمالاً در ماه‌ها و سال‌های آینده شاهد شکستن این موضوع است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->