آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴ عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

«جیمز وب» رکورد خودش را شکست

  • کد خبر: ۱۱۹۱۰۱
  • ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷
«جیمز وب» رکورد خودش را شکست
یک رصد جدید کهکشانی از جانب "جیمز وب" یک کهکشان را نشان داده است که تنها ۲۳۵ میلیون سال پس از مه‌بانگ وجود داشته است و در فاصله ۳۵ میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مدت کوتاهی است که از عملیات علمی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» می‌گذرد و این رصدخانه غول پیکر که چشمانی با قدرت دید فروسرخ دارد، در حال حاضر رکورد خود را در رصد دورترین کهکشان مشاهده کرده‌اند شکسته است.

این تلسکوپ هفته گذشته کهکشانی را کشف کرد که 400 میلیون سال پس از مه‌بانگ(Big Bang) وجود دارد و اکنون یک تحلیل جدید از عملیات تیمی، یک کهکشان به نام "CEERS-93316" را هویدا کرده است که تنها 235 میلیون سال است. پس از مه‌بانگ وجود دارد و در فاصله 35 میلیارد سال نوری از زمین قرار دارد.

گفتنی است که گفته می شود، این تازه آغاز راه برای «جیمز وب» است و این تلسکوپ احتمالاً بار دیگر رکورد خود را خواهد شکست.

«جیمز وب» از هر زمان دیگری به جهان نگاه می‌کند

محققانی که این کشف جدید را محقق کرده اند، از دانشگاه "ادینبرو"(Edinburgh) هستند. فهرست آنها از کهکشان‌های اولیه مشاهده شده توسط "جیمز وب" را برای بررسی عملکرد درخشندگی کهکشان‌هایی که اندکی پس از مه‌بانگ شکل گرفته، گردآوری کرده‌اند. آنها در واقع برای دورترین کهکشان شناخته شده توسط انسان برنامهریزی نشده بودند، بنابراین این جدید یک اتفاق مسرت بخش بود.

این دانشمند برای فهرست خود، ۵۵ کهکشان دوردست را شناسایی کردند که ۴۴تای آنها هرگز مشاهده نشده بود. متخصص در یک مقاله پیش‌چاپ، این کهکشان جدید را با نام "CEERS-93316" توصیف کردند. آنها می‌گویند این کهکشان همچنین رکورد انتقال سرخ ۱۶.۷ را دارد. «انتقال سرخ»، اندازه‌گیری کشش نور با انبساط کیهان در طول موج‌های سرخ‌تر است. هر چه انتقال سرخ بالاتر باشد، کهکشان در کیهان، دورتر و اولیه تر است.

دانشجوی دکترای اخترفیزیک در دانشگاه ادینبرو می‌گوید: ما از تلسکوپی استفاده می‌کنیم که دقیقاً برای انجام این نوع کارها طراحی شده و شگفت‌انگیز است.

جیمز وب احتمالاً در ماه‌های آینده رکورد خود را باز هم خواهد شکست

شایان ذکر است که کشف کهکشان "CEERS-93316" یک نتیجه اولیه است و برای تایید، نیاز به بررسی بیشتر دارد. به عبارت دیگر، باید تحت بررسی کامل قرار گیرد. این موضوع در مورد کشف هفته گذشته کهکشان "GLASS-z13" نیز صادق است. قدمت این کهکشان که رکورددار قبلی بود، به 300 میلیون سال پس از پیدایش جهان(مه‌بانگ) بازمی‌گردد.

رکورددار اسبق نیز یک کهکشان شناسایی‌شده توسط تلسکوپی «هابل» موسوم به «GN-z11» بود که قدمت آن به ۴۰۰ میلیون سال پس از مه‌بانگ بازمی‌گردد.

این مشاهدات رکوردشکن، قدرت عظیم «جیمز وب» را برجسته می‌کند که برای تشخیص چنین اجرام دوردست و کم‌نوری با استفاده از دوربین فروسرخ نزدیک خود به «NIRCam» طراحی شده است.

آنچه گفته شد، ما و «جیمز وب» هنوز در ابتدای راه هستیم، چرا که این رصدخانه فضای عملیات علمی خود را از ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۲ آغاز کرده است.

این تلسکوپ به گونه‌ای طراحی شده است که در نهایت اجرا می‌شود از صد میلیون سال از مه‌بانگ رصد کند. این معناست که احتمالاً در ماه‌ها و سال‌های آینده شاهد شکستن این موضوع است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->