مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

امکان افزایش صادرات فرش تا ۳ میلیارد دلار

  • کد خبر: ۱۱۹۳۰
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۱
امکان افزایش صادرات فرش تا ۳ میلیارد دلار
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت: صادرات فرش ایران قبلا تا یک ونیم میلیارد دلار هم می‌رسید که اگر از این هنر صنعت حمایت شود، می‌توان تا سه میلیارد دلار فرش دستباف صادر کرد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالله بهرامی امروز در جمع خبرنگاران در محل اتاق تعاون ایران اعلام کرد: صادرات فرش دستباف تا ۲۰ سال اخیر به یک و نیم میلیون دلار می‌رسید و تعداد دو میلیون بافنده فرش در کشور وجود داشتند و ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون متر مربع فرش دستباف وجود داشت که می‌توان تا سه میلیارد دلار ارزآوری از محل صادرات فرش ایرانی داشت.

وی گفت: مشکلات فرش دستباف و بی‌توجهی دولت باعث شد از نظر جایگاه جهانی و ارزآوری صادرات فرش در حال تنزل باشیم و با وجود اینکه گنجینه پرب‌هایی از طرح و نقشه فرش داریم و ۶ هزار نفر تحصیل کرده در زمینه فرش هستند، اما صادرات و تولید فرش به خاطر بی‌مهری‌ها رو به کاهش نهاده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف با بیان اینکه دشمن به اهمیت فرش ایرانی پی برده گفت: بعد از آبان سال ۹۷ که فرش ایران پس از صنعت نفت و صنایع موشکی ایران تحریم شد، ما از دولت مستبد آمریکا انتظاری نداریم، زیرا دشمن است، اما خود تحریمی داخلی و مشکلاتی که برای صنعت فرش ایران از جانب مسئولان داخلی ایجاد شد، باعث گلایه فرش بافان شد.

بهرامی با انتقاد از بانک مرکزی برای پیمان سپاری ارزی فرش دستباف گفت: با توجه به اینکه ۹۰ درصد تولیدات فرش دستباف صادر می‌شد و این صادرات معمولا زمان بر است که گاهی پول صادرات فرش یک سال بعد برمی‌گردد، اما بانک مرکزی با الزام پیمان سپاری برای صارد کنندگان آنان را ملزم می‌کند که ارز حاصل از صادرات فرش را در سامانه نیمایی عرضه کند.

وی همچنین از حذف کمک دولت برای بیمه قالیبافان انتقاد کرد و گفت: قبلا ۲۰ درصد حق بیمه هنرمندان قالیباف از سوی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شد و در نتیجه تعداد زیادی از هنرمندان قالیباف بیمه شده بودند، اما از سال ۹۲ به بعد کمک دولت قطع شد و سازمان تامین اجتماعی نیز به بهانه مختلف بیمه قالیبافان را قطع کرد و تعداد بیمه شدگان قالیباف از ۴۵۰ هزار نفر به کمتر از ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. یعنی بیمه حدود ۲۴۰ هزار نفر به بهانه‌های مانند تاخیر پرداخت حتی یک روز فیش بیمه‌ای و یا عدم حضور قالیباف در هنگام مراجعه مامور بیمه از زیر پوشش بیمه خارج شده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت: امروزه کمک دولت برای بیمه ۲۳ هزار قالیباف تعیین تکلیف نشده است و دولت باید طبق مصوبه سال ۸۸ مقدار ۲۰ درصد از سهم بیمه قالیباف را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد، اما سازمان تامین اجتماعی به قالیبافان می‌گوید از بیمه سایر رشته‌ها استفاده کنید و ماهانه ۳۰۰ هزار تومان بپردازید. در حالی که ما می‌گوییم قالیباف‌ها جزو سه دهک کم درآمد جامعه هستند که توان پرداخت حتی ۵۰ هزار تومان حق بیمه در ماه را ندارند. اکنون چگونه بتوانند ۳۰۰ هزار تومان حق بیمه خود را بپردازند.

بهرامی همچنین گلایه دیگر فرش بافان را این گونه عنوان کرد که قبلا صنعت فرش از مالیات بر ارزش افزوده معاف بود، زیرا تولید کنندگان فرش دستباف جزو سه دهک کم درآمد جامعه هستند، اما اکنون فروش و صادرات فرش مشمول ۹ درصد مالیات ارزش افزوده شدند که این امر باعث می‌شود خریداران فرش را به همان نسبت ارزان‌تر از بافنده خریداری کنند.

وی همچنین گفت:‌مواد اولیه مورد نیاز فرش دستباف مانند ابریشم و نخ که گاهی از خارج وارد می‌شود به نرخ دلار بازار آزاد تهیه می‌شود در حالی که دلار حاصل از صادرات فرش دستباف را باید در سامانه بانک مرکزی و به نرخ نیمایی ارائه کنیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت:‌در حال حاضر یک میلیون نفر در صنعت فرش دستباف فعالیت دارند که اگر برای هر نفر سالانه ۶ متر مربع تولید فرش در نظر بگیریم این رقم می‌تواند سه میلیارد دلار صادرات برای کشور به ارمغان آورد.

بهرامی گفت: پارسال ۴۲۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام شد، امسال در ۴ ماه فقط ۳۰ میلیون دلار فرش صادر شده است.

وی همچنین در مورد بیمه بافندگان فرش گفت: در حال حاضر ۱۱۳ هزار کارگاه تعاونی تولید فرش دستباف در کشور وجود دارد و واقعا اطلاعات دقیقی از بیمه قالیبافان نداریم، اما بیمه حدود ۲۳۰ هزار نفر با قطع کمک‌های دولتی حذف شده است، ما نمی‌توانیم با تحریم‌های داخلی و مشکلات داخلی مواجه شویم. صادرات ما به ریال انجام می‌شود، اما واردات ابریشم و مواد اولیه با دلار آزاد انجام می‌شود و از صادرکننده تعهد می‌گیرند که ارز حاصل از صادرات را به نرخ نیمایی در سامانه بانک مرکزی بفروشند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف مهمترین مقصد صادرات فرش ایران را کشور‌های آلمان، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی، ژاپن و چین اعلام کرد.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->