اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) حداقل حقوق کارمندان در سال ۱۴۰۴ مشخص شد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) | دلار از نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان فراتر رفت نرخ طلا در مشهد کاهش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) نظر هوش مصنوعی در خصوص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۴ موافقت بانک مرکزی با افزایش سقف وام مسکن افزایش ۵ درصدی مصرف بنزین در خراسان‌رضوی طی تعطیلات نوروزی تا امروز (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴)| بازار صعودی می‌ماند؟ برگزاری نماز باشکوه عید سعید فطر در گلزار شهدای بهشت رضا‌(ع) مشهد مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی همزمان با عید فطر آغاز می‌شود (۹ فروردین ۱۴۰۴) مشهد دارنده نخستین گواهی «شهر دوستدار آب» ایران از یونسکو | تنش آبی همچنان در مشهد ادامه دارد قیمت بلیت پرواز تهران به مشهد در آستانه عید سعید فطر و روز طبیعت ۱۴۰۴ اعلام حمایت وزارت اقتصاد از بورس در ۱۴۰۴ وزیر نفت: مصرف روزانه بنزین در سفر‌های نوروزی ۸ درصد رشد داشته است زمان معاملات صندوق‌های طلا افزایش می‌یابد + جزئیات دردسرهای متری‌فروشی مسکن از عدم قانون تا نبود تضمین سکه از ۱۰۰ میلیون تومان عبور کرد (۹ فروردین ۱۴۰۴) تردید در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۹ فروردین ۱۴۰۴) احتمال تداوم اجرای طرح کالابرگ | استقبال ۵۴ میلیون ایرانی از کالابرگ الکترونیکی قیمت جهانی طلا در مدار صعود (۹ فروردین ۱۴۰۴) خبر مهم برای سهامداران | افزایش دامنه نوسان در دستور کار مدیران بورسی قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۹ فروردین ۱۴۰۴) | دلار در نیمه کانال ۱۰۴ هزار تومان
سرخط خبرها

امکان افزایش صادرات فرش تا ۳ میلیارد دلار

  • کد خبر: ۱۱۹۳۰
  • ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۱
امکان افزایش صادرات فرش تا ۳ میلیارد دلار
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت: صادرات فرش ایران قبلا تا یک ونیم میلیارد دلار هم می‌رسید که اگر از این هنر صنعت حمایت شود، می‌توان تا سه میلیارد دلار فرش دستباف صادر کرد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ عبدالله بهرامی امروز در جمع خبرنگاران در محل اتاق تعاون ایران اعلام کرد: صادرات فرش دستباف تا ۲۰ سال اخیر به یک و نیم میلیون دلار می‌رسید و تعداد دو میلیون بافنده فرش در کشور وجود داشتند و ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون متر مربع فرش دستباف وجود داشت که می‌توان تا سه میلیارد دلار ارزآوری از محل صادرات فرش ایرانی داشت.

وی گفت: مشکلات فرش دستباف و بی‌توجهی دولت باعث شد از نظر جایگاه جهانی و ارزآوری صادرات فرش در حال تنزل باشیم و با وجود اینکه گنجینه پرب‌هایی از طرح و نقشه فرش داریم و ۶ هزار نفر تحصیل کرده در زمینه فرش هستند، اما صادرات و تولید فرش به خاطر بی‌مهری‌ها رو به کاهش نهاده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف با بیان اینکه دشمن به اهمیت فرش ایرانی پی برده گفت: بعد از آبان سال ۹۷ که فرش ایران پس از صنعت نفت و صنایع موشکی ایران تحریم شد، ما از دولت مستبد آمریکا انتظاری نداریم، زیرا دشمن است، اما خود تحریمی داخلی و مشکلاتی که برای صنعت فرش ایران از جانب مسئولان داخلی ایجاد شد، باعث گلایه فرش بافان شد.

بهرامی با انتقاد از بانک مرکزی برای پیمان سپاری ارزی فرش دستباف گفت: با توجه به اینکه ۹۰ درصد تولیدات فرش دستباف صادر می‌شد و این صادرات معمولا زمان بر است که گاهی پول صادرات فرش یک سال بعد برمی‌گردد، اما بانک مرکزی با الزام پیمان سپاری برای صارد کنندگان آنان را ملزم می‌کند که ارز حاصل از صادرات فرش را در سامانه نیمایی عرضه کند.

وی همچنین از حذف کمک دولت برای بیمه قالیبافان انتقاد کرد و گفت: قبلا ۲۰ درصد حق بیمه هنرمندان قالیباف از سوی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌شد و در نتیجه تعداد زیادی از هنرمندان قالیباف بیمه شده بودند، اما از سال ۹۲ به بعد کمک دولت قطع شد و سازمان تامین اجتماعی نیز به بهانه مختلف بیمه قالیبافان را قطع کرد و تعداد بیمه شدگان قالیباف از ۴۵۰ هزار نفر به کمتر از ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. یعنی بیمه حدود ۲۴۰ هزار نفر به بهانه‌های مانند تاخیر پرداخت حتی یک روز فیش بیمه‌ای و یا عدم حضور قالیباف در هنگام مراجعه مامور بیمه از زیر پوشش بیمه خارج شده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت: امروزه کمک دولت برای بیمه ۲۳ هزار قالیباف تعیین تکلیف نشده است و دولت باید طبق مصوبه سال ۸۸ مقدار ۲۰ درصد از سهم بیمه قالیباف را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد، اما سازمان تامین اجتماعی به قالیبافان می‌گوید از بیمه سایر رشته‌ها استفاده کنید و ماهانه ۳۰۰ هزار تومان بپردازید. در حالی که ما می‌گوییم قالیباف‌ها جزو سه دهک کم درآمد جامعه هستند که توان پرداخت حتی ۵۰ هزار تومان حق بیمه در ماه را ندارند. اکنون چگونه بتوانند ۳۰۰ هزار تومان حق بیمه خود را بپردازند.

بهرامی همچنین گلایه دیگر فرش بافان را این گونه عنوان کرد که قبلا صنعت فرش از مالیات بر ارزش افزوده معاف بود، زیرا تولید کنندگان فرش دستباف جزو سه دهک کم درآمد جامعه هستند، اما اکنون فروش و صادرات فرش مشمول ۹ درصد مالیات ارزش افزوده شدند که این امر باعث می‌شود خریداران فرش را به همان نسبت ارزان‌تر از بافنده خریداری کنند.

وی همچنین گفت:‌مواد اولیه مورد نیاز فرش دستباف مانند ابریشم و نخ که گاهی از خارج وارد می‌شود به نرخ دلار بازار آزاد تهیه می‌شود در حالی که دلار حاصل از صادرات فرش دستباف را باید در سامانه بانک مرکزی و به نرخ نیمایی ارائه کنیم.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف گفت:‌در حال حاضر یک میلیون نفر در صنعت فرش دستباف فعالیت دارند که اگر برای هر نفر سالانه ۶ متر مربع تولید فرش در نظر بگیریم این رقم می‌تواند سه میلیارد دلار صادرات برای کشور به ارمغان آورد.

بهرامی گفت: پارسال ۴۲۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام شد، امسال در ۴ ماه فقط ۳۰ میلیون دلار فرش صادر شده است.

وی همچنین در مورد بیمه بافندگان فرش گفت: در حال حاضر ۱۱۳ هزار کارگاه تعاونی تولید فرش دستباف در کشور وجود دارد و واقعا اطلاعات دقیقی از بیمه قالیبافان نداریم، اما بیمه حدود ۲۳۰ هزار نفر با قطع کمک‌های دولتی حذف شده است، ما نمی‌توانیم با تحریم‌های داخلی و مشکلات داخلی مواجه شویم. صادرات ما به ریال انجام می‌شود، اما واردات ابریشم و مواد اولیه با دلار آزاد انجام می‌شود و از صادرکننده تعهد می‌گیرند که ارز حاصل از صادرات را به نرخ نیمایی در سامانه بانک مرکزی بفروشند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف مهمترین مقصد صادرات فرش ایران را کشور‌های آلمان، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی، ژاپن و چین اعلام کرد.
 
منبع: فارس
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->