نگاهی به نشست مشترک وزرای خارجه ایران، روسیه، چین و پاکستان با موضوع افغانستان + متن کامل بیانیه ساماندهی مهاجران محور دیدار سرکنسول افغانستان در مشهد با مدیرکل اتباع آغاز اردوی آمادگی تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان در تهران قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه سوم مهرماه ۱۴۰۴) صعود با اقتدار تیم ملی فوتسال افغانستان به جام ملت‌های فوتسال آسیا ۲۰۲۶ خلاصه بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و میانمار مقدماتی جام ملت‌های آسیا (۲ مهرماه ۱۴۰۴) + فیلم عکس‌هایی از دیدارهای تیم ملی فوتسال افغانستان در مقابل مالدیو و میانمار استاندار تهران: یک میلیون و ۴۰۰ هزار مهاجر افغانستانی از کشور خارج شده‌اند قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه دوم مهرماه ۱۴۰۴) سخنگوی طالبان: آمریکا باید با افغانستان منطقی برخورد کند سفیر چین در تهران: پکن مخالف اقدامات تحریک‌آمیز در افغانستان است قیمت امروز پول افغانی (سه‌شنبه یک مهرماه ۱۴۰۴) تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتسال افغانستان و میانمار مسافر غیرقانونی تهران در دهلی دستگیر شد | نجات معجزه‌آسای نوجوان افغان از محفظه چرخ هواپیما «جشنواره کاروان حُله» امیدی برای شکوفایی استعداد‌های شعر و داستان مهاجران افغانستانی همه چیز درباره طرح تعویض پاسپورت‌های خانواری دست‌نویس با پاسپورت الکترونیکی اتباع افغانستانی دیپلمات پیشین کشورمان: احتمال توافق میان آمریکا و طالبان در رابطه با بگرام وجود دارد قیمت امروز پول افغانی (دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۴) قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۴) محمدکاظم کاظمی: بی‌دلیل نیست که مشهد را پایتخت فرهنگی زبان فارسی بدانیم ترامپ خطاب به طالبان: اگر بگرام را پس ندهید، اتفاقات بدی خواهد افتاد
سرخط خبرها

آینده مبهم تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان

  • کد خبر: ۱۱۹۶۵۸
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
آینده مبهم تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان
مقامات دانشگاهی افغانستان و یکی از سخنگویان طالبان می‌گویند، ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع دبیرستان، به معنای ممنوعیت تحصیل زنان افغان در دانشگاه خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وب سایت روزنامه گاردین در این باره نوشت که دختران افغان که تقریبا یک سال حق تحصیل در مقطع دبیرستان را نداشته‌اند، دیگر مدارک لازم برای ثبت نام در تحصیلات عالی و همچنین توانایی و دانش کافی برای شرکت در کلاس‌های دانشگاه را نخواهند داشت.

مولوی احمد تقی، یکی از سخنگویان وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفت: اگر دختران افغان از دبیرستان فارغ‌التحصیل نشوند، به صورت طبیعی دیگر دانشجوی دختر جدیدی در دانشگاه‌ها نخواهیم داشت. اما امیدوارم وزارت آموزش و پرورش سیاست مناسبی اتخاذ کرده و مدارس را بازگشایی کند؛ زیرا ما دریافته‌ایم که این مسئله‌ مهمی بوده و ممنوعیت تحصیل دختران موقتی است.

اما یک منبع که با رهبران طالبان ارتباط دارد، گفت که حتی اگر موانع بر سر راه دختران برای تحصیل در مقاطع بالا برداشته شود، مقامات طالبان در این فکر هستند که رشته‌های تحصیلی مجاز برای دختران را به رشته‌های بهداشتی و آموزشی محدود کنند.

طبیعی است که اگر دختران افغان از دبیرستان فارغ‌التحصیل نشوند، نمی‌توانند در کنکور افغانستان شرکت کنند و در نتیجه، از تحصیل در دانشگاه نیز محروم خواهند بود.

سال گذشته طالبان تمامی دختران کلاس دوازدهم افغانستان را بدون نیاز به حضور در کلاس‌ها، فارغ‌التحصیل کرد تا اگر روزی مجددا در این کشور کنکور برگزار شد، آن‌ها بتوانند در این آزمون شرکت کنند.

اما طالبان از زمانی که روی کار آمده، هنوز تاریخی برای برگزاری آزمون ورودی دانشگاه اعلام نکرده است.

در پایان سال تحصیلی ۲۰۲۲، پسران افغان که از کلاس‌های آموزشی بهره‌مند بوده‌اند، بار دیگر در آزمون فارغ‌التحصیلی کلاس دوازدهم شرکت خواهند کرد. اما سرنوشت دختران هنوز مشخص نیست. برخی این احتمال را مطرح می‌کنند که طالبان مانند سال گذشته، همه دختران را بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های پایان ترم، فارغ‌التحصیل کند. اما حتی اگر این اتفاق بیافتد، باز هم دختران افغانستان مسیر سخت‌تری برای ورود به دانشگاه‌ها خواهند داشت، زیرا از کلاس‌ها دور بوده و دانش کافی برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه را ندارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->