قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

آینده مبهم تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان

  • کد خبر: ۱۱۹۶۵۸
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
آینده مبهم تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان
مقامات دانشگاهی افغانستان و یکی از سخنگویان طالبان می‌گویند، ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع دبیرستان، به معنای ممنوعیت تحصیل زنان افغان در دانشگاه خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وب سایت روزنامه گاردین در این باره نوشت که دختران افغان که تقریبا یک سال حق تحصیل در مقطع دبیرستان را نداشته‌اند، دیگر مدارک لازم برای ثبت نام در تحصیلات عالی و همچنین توانایی و دانش کافی برای شرکت در کلاس‌های دانشگاه را نخواهند داشت.

مولوی احمد تقی، یکی از سخنگویان وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفت: اگر دختران افغان از دبیرستان فارغ‌التحصیل نشوند، به صورت طبیعی دیگر دانشجوی دختر جدیدی در دانشگاه‌ها نخواهیم داشت. اما امیدوارم وزارت آموزش و پرورش سیاست مناسبی اتخاذ کرده و مدارس را بازگشایی کند؛ زیرا ما دریافته‌ایم که این مسئله‌ مهمی بوده و ممنوعیت تحصیل دختران موقتی است.

اما یک منبع که با رهبران طالبان ارتباط دارد، گفت که حتی اگر موانع بر سر راه دختران برای تحصیل در مقاطع بالا برداشته شود، مقامات طالبان در این فکر هستند که رشته‌های تحصیلی مجاز برای دختران را به رشته‌های بهداشتی و آموزشی محدود کنند.

طبیعی است که اگر دختران افغان از دبیرستان فارغ‌التحصیل نشوند، نمی‌توانند در کنکور افغانستان شرکت کنند و در نتیجه، از تحصیل در دانشگاه نیز محروم خواهند بود.

سال گذشته طالبان تمامی دختران کلاس دوازدهم افغانستان را بدون نیاز به حضور در کلاس‌ها، فارغ‌التحصیل کرد تا اگر روزی مجددا در این کشور کنکور برگزار شد، آن‌ها بتوانند در این آزمون شرکت کنند.

اما طالبان از زمانی که روی کار آمده، هنوز تاریخی برای برگزاری آزمون ورودی دانشگاه اعلام نکرده است.

در پایان سال تحصیلی ۲۰۲۲، پسران افغان که از کلاس‌های آموزشی بهره‌مند بوده‌اند، بار دیگر در آزمون فارغ‌التحصیلی کلاس دوازدهم شرکت خواهند کرد. اما سرنوشت دختران هنوز مشخص نیست. برخی این احتمال را مطرح می‌کنند که طالبان مانند سال گذشته، همه دختران را بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های پایان ترم، فارغ‌التحصیل کند. اما حتی اگر این اتفاق بیافتد، باز هم دختران افغانستان مسیر سخت‌تری برای ورود به دانشگاه‌ها خواهند داشت، زیرا از کلاس‌ها دور بوده و دانش کافی برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه را ندارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->