طالبان: در صورت حمله دوباره پاکستان، پاسخ متقابل خواهیم داد قیمت امروز پول افغانی (یکشنبه ۲۷ مهرماه ۱۴۰۴) فرماندار تایباد از افزایش آمار خروج مهاجران افغانستانی خودمعرف از مرز دوغارون در مهرماه خبر داد تیم ملی فوتسال زیر ۱۷ سال افغانستان بعد از اردوی تهران به بحرین رفت درخواست ۲۰ کشور اروپایی برای اخراج مهاجران «بدون مدرک» افغانستان از این کشور‌ها سخنگوی طالبان: توافق با پاکستان شامل آتش‌بس کامل میان ۲ کشور است تهران از آتش‌بس میان طالبان و پاکستان استقبال کرد | حل اختلافات از طریق گفت‌و‌گو و راه‌حل‌های سیاسی ضروری است توافق آتش‌بس میان پاکستان و طالبان با میانجیگری قطر و ترکیه سرکنسول افغانستان در مشهد: کابل سیاستی متوازن و اقتصادمحور را در پیش گرفته است | امیدواریم توازن تجاری بین دو کشور رعایت شود رئیس اتاق تجارت فراه افغانستان بر تقویت تعاملات تجاری با ایران تأکید کرد نایب رئیس اول اتاق ایران: خراسان جنوبی می‌تواند به نقطه اتصال بزرگ اقتصادی میان ایران و افغانستان تبدیل شود بهرامی: نشست دیپلماسی استانی ادامه مسیر سیاست‌های ایران برای توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های همسایه است | ایران آماده است مشکل تراز تجاری با افغانستان را حل کند کنسولگری ایران در هرات در واکنش به شایعات فضای مجازی: روند صدور ویزا بدون تغییر نکرده است + فیلم آتش بس بین طالبان و پاکستان تمدید شد پاکستان از ۲۰۲۳ تاکنون، ۱.۴ میلیون افغانستانی را به کشورشان بازگردانده است رئیس مرکز امور اتباع وزارت کشور: کسی نمی‌تواند مردم ایران و افغانستان را از هم جدا کند + فیلم مدیرکل اتباع خراسان رضوی: ۳ هزار افغانستانی بازمانده از اربعین، در ایام شهادت امام‌رضا(ع) به مشهد آمدند سازمان ملل: پاکستان در ۶ ماه گذشته، ۴۷۲ هزار مهاجر افغانستانی را اخراج کرده است قیمت امروز پول افغانی (پنجشنبه ۲۴ مهرماه ۱۴۰۴) شروع دوباره حملات ارتش پاکستان به اسپین بولدک قندهار + فیلم قیمت امروز پول افغانی (چهارشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آینده مبهم تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان

  • کد خبر: ۱۱۹۶۵۸
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۰
آینده مبهم تحصیل دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان
مقامات دانشگاهی افغانستان و یکی از سخنگویان طالبان می‌گویند، ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع دبیرستان، به معنای ممنوعیت تحصیل زنان افغان در دانشگاه خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وب سایت روزنامه گاردین در این باره نوشت که دختران افغان که تقریبا یک سال حق تحصیل در مقطع دبیرستان را نداشته‌اند، دیگر مدارک لازم برای ثبت نام در تحصیلات عالی و همچنین توانایی و دانش کافی برای شرکت در کلاس‌های دانشگاه را نخواهند داشت.

مولوی احمد تقی، یکی از سخنگویان وزارت تحصیلات عالی افغانستان گفت: اگر دختران افغان از دبیرستان فارغ‌التحصیل نشوند، به صورت طبیعی دیگر دانشجوی دختر جدیدی در دانشگاه‌ها نخواهیم داشت. اما امیدوارم وزارت آموزش و پرورش سیاست مناسبی اتخاذ کرده و مدارس را بازگشایی کند؛ زیرا ما دریافته‌ایم که این مسئله‌ مهمی بوده و ممنوعیت تحصیل دختران موقتی است.

اما یک منبع که با رهبران طالبان ارتباط دارد، گفت که حتی اگر موانع بر سر راه دختران برای تحصیل در مقاطع بالا برداشته شود، مقامات طالبان در این فکر هستند که رشته‌های تحصیلی مجاز برای دختران را به رشته‌های بهداشتی و آموزشی محدود کنند.

طبیعی است که اگر دختران افغان از دبیرستان فارغ‌التحصیل نشوند، نمی‌توانند در کنکور افغانستان شرکت کنند و در نتیجه، از تحصیل در دانشگاه نیز محروم خواهند بود.

سال گذشته طالبان تمامی دختران کلاس دوازدهم افغانستان را بدون نیاز به حضور در کلاس‌ها، فارغ‌التحصیل کرد تا اگر روزی مجددا در این کشور کنکور برگزار شد، آن‌ها بتوانند در این آزمون شرکت کنند.

اما طالبان از زمانی که روی کار آمده، هنوز تاریخی برای برگزاری آزمون ورودی دانشگاه اعلام نکرده است.

در پایان سال تحصیلی ۲۰۲۲، پسران افغان که از کلاس‌های آموزشی بهره‌مند بوده‌اند، بار دیگر در آزمون فارغ‌التحصیلی کلاس دوازدهم شرکت خواهند کرد. اما سرنوشت دختران هنوز مشخص نیست. برخی این احتمال را مطرح می‌کنند که طالبان مانند سال گذشته، همه دختران را بدون نیاز به شرکت در آزمون‌های پایان ترم، فارغ‌التحصیل کند. اما حتی اگر این اتفاق بیافتد، باز هم دختران افغانستان مسیر سخت‌تری برای ورود به دانشگاه‌ها خواهند داشت، زیرا از کلاس‌ها دور بوده و دانش کافی برای شرکت در آزمون ورودی دانشگاه را ندارند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->