مرتضی محمدپور | شهرآرانیوز؛ در این شرایط و با وجود استقبال فارغ التحصیلان و صاحبان سرمایه استان از استارت آپهای فعال، به نظر میرسد که تحقق اقتصاد دانش بنیان به عنوان یک سیاست راهبردی در دوران اعمال تحریمهای اقتصادی به چیزی فراتر از تصویب یک قانون نیاز دارد و دولت به محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت باید به صورت متمرکز در حمایت از شرکتهای دانش بنیان آستین بالا بزند.
در این باره، علی رسولیان، معاون وزیر صمت، به شهرآرا گفت: دولت مصمم است حمایت از شرکتهای دانش بنیان را به عنوان یک راهبرد اساسی در حمایت از تولید ملی در دستورکار قرار دهد. به همین دلیل از سال گذشته تاکنون، اقدامات چشمگیری در حمایت از شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته که در اولویت قرار دادن شرکتهای دانش بنیان برای دریافت زمین در شهرکهای صنعتی از جمله این امتیازات ویژه است. در این طرح، در هر نقطه از کشور که زمین با کاربری مشخص صنعتی و تولیدی وجود داشته باشد، بدون برگزاری مزایده، شرکتهای دانش بنیان در اولویت خواهند بود و هزینه آن هم به صورت ۱۰ درصد پرداخت اولیه و تسویه در قالب اقساط ۴۸ ماهه صورت میگیرد.
به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، تاکنون حدود هزار و ۶۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور شناسایی شده است و طبق تفاهم اخیر این وزارتخانه با معاون علمی فناوری ریاست جمهوری، خدمات و نیازهای فناورانه همه شرکتهای دانش بنیان نیز شناسایی شده اند تا به این ترتیب، میان آنها و شرکتهای مصرف کننده خدمات، ارتباط ایجاد شود.
رسولیان تصریح کرد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، برای تأمین زیرساخت مناسب فعالیت شرکتهای دانش بنیان و به ویژه کمک به واحدهایی که کمتر توسعه پیدا کرده اند، در سال جاری، هزار و ۶۰۰ منطقه صنعتی با اعتبار بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان در کشور ایجاد شده که از این تعداد، هزار کارگاه نیز به واحدهای دانش بنیان تخصیص پیدا کرده است.
وی میافزاید: به طور خاص، خراسان رضوی و مشهد از جمله مناطق پیشتاز کشور هستند که در زمینه تخصیص اراضی استقرار بنا با ۱۰ درصد تخفیف و همچنین ارائه مشاورههای رایگان در حوزه کسب وکار که از جمله خدمات وزارت صمت به شرکتهای دانش بنیان است، موفق به اجرای کامل این تسهیلات شده اند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد که امتیاز آب و برق این واحدهای صنعتی هم براساس همان چارچوبهای مشخص و قابل اندازه گیری در مزایدهها تعیین خواهد شد تا در دسترسی شرکتهای دانش بنیان و سایر واحدهای تولیدی، بی عدالتی وجود نداشته باشد؛ زیرا طبق سخنان وی در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن، در سال گذشته، دولت با ایجاد بیش از ۹۰ پست برق، ۱۴ هزار مگاوات برق صنعتی تولید کرده است تا علاوه بر جبران عقب ماندگی شرکتهای دانش بنیان در حوزه دریافت زمین، همه واحدهای صنعتی به صورت عادلانه از امتیازات برق و آب هم بهرهمند شوند.