تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها

بیانیه مشترک آمریکا، انگلیس و فرانسه درباره NPT و برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۱۱۹۷۷۳
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴
بیانیه مشترک آمریکا، انگلیس و فرانسه درباره NPT و برنامه هسته‌ای ایران
کشور‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه بیانیه مشترکی را در مورد اهمیت معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT)، صادر کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، کشور‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه بیانیه مشترکی را در مورد اهمیت معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT)، صادر کردند.  این بیانیه به شرح زیر است: 

معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT)، بیش از ۵۰ سال، مولفه‌ای حیاتی و غیرقابل جانشین برای دستورات جهانی قانون محور است. ما بر NPT به عنوان سنگ بنای رژیم منع گسترش سلاح‌های اتمی و بنیان پیگرد خلع سلاح اتمی و استفاده صلح آمیز از تکنولوژی هسته‌ای، صحه می‌گذاریم. ما تلاش‌های سرسختانه خود برای کاهش خطرات هسته‌ای در پیشبرد الزامات مربوط به خلع سلاح هسته‌ای تحت ماده ششم معاهده NPT را ادامه می‌دهیم.

همزمان با آغاز دهمین کنفرانس بررسی NPT، بر اهمیت مستمر این معاهده و اجرای کامل تمام مفاد و درک کامل تمام اهداف آن تاکید می‌شود. یکی از این اهداف، پیشبرد صلح و امنیت بین‌المللی است که دولت‌های عضو NPT و دارای سلاح هسته‌ای و اعضای موقت شورای امنیت سازمان ملل، برای حفظ و ارتقای این معاهده در نظر گرفته‌اند.

رهبران فرانسه، بریتانیا و آمریکا همچنان بر اهداف در نظر گرفته شده در بیانیه منتشر شده در ۳ ژانویه ۲۰۲۲ در مورد جلوگیری از جنگ هسته‌ای و پرهیز از رقابت تسلیحاتی تاکید می‌کنند. ما درک عمیقی از این موضوع داریم که جنگ هسته‌ای برنده ندارد و هرگز نباید اتفاق بیافتد. ما امیال و اهداف و مخاطرات زیاد مربوط به ثبت رکورد عدم استفاده از سلاح‌های هسته‌ای از سال ۱۹۴۵ را تایید می‌کنیم. سلاح‌های هسته‌ای از زمانی که ساخته شده‌اند، باید برای اهداف دفاعی و بازداشتن از جنگ و تجاوز بکار رود. ما کسانی را که از سلاح‌های هسته‌ای برای تهدید و ارعاب نظامی استفاده کرده و یا تهدید به استفاده می‌کنند، محکوم می‌کنیم. چنین اعمالی بسیار خطرناک و برخلاف اهداف NPT  و منشور سازمان ملل است. ما در پی جنگ غیرقانونی و تهاجم نامشروع روسیه به اوکراین، از روسیه می‌خواهیم تا لفاظی‌ها و رفتار‌های هسته‌ای خطرناک و غیرمسئولانه خود را متوقف کرده و به الزامات بین‌المللی پایبند باشد و در گفتار و عمل به اصول مورد تاکید در بیانیه اخیر در مورد جلوگیری از جنگ هسته‌ای و پرهیز از رقابت تسلیحاتی متعهد باشد.

NPT خطر گسترش جنگ هسته‌ای را کاهش داده و کاهش هر چه بیشتر این خطر باید اولویت تمام کشور‌های عضو NPT و اولویت این کنفرانس باشد. ما دریافتیم که این خطر به خوبی از طریق گام‌های واقعی، اساسی و هدفمند و غلبه بر چالش‌های استراتژیک، سیاسی و تکنیکی مورد نیاز برای دست یابی به جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای، بدست می‌آید. ما در این مقاله اصول و وظایف روش‌های مسئولانه برای کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای و عضو NPT را ارائه داده و راه‌هایی را که دولت‌های ما به واسطه آن‌ها بیانیه سوم ژانویه را اجرا می‌کنند، توضیح می‌دهیم.

ما می‌توانیم با استفاده از تضمین‌های هسته‌ای قوی‌تر که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی تضمین‌های منع گسترش سلاح هسته‌ای بکار رفته است، تایید کنیم که NPT اصول لازم برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای را داشته و تضمینی برای اشاعه تکنولوژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز است. در همین حال، پتانسیل توزیع بیشتر انرژی، کشاورزی، سلامتی، محیط زیست و دیگر زمینه ها، بسیار گسترده است. ما الزام خود به ارتقا و گسترش توزیع این زمینه‌ها به صورت پایدار و مقابله با تغییرات آب و هوایی در سراسر دنیا را تجدید می‌کنیم.

کنفرانس بررسی قبلی و الزاماتی که برای یکدیگر قرار دادیم، این اهداف مشترک را پیش برد و آن الزامات همچنان مهم باقی ماند. دولت‌ها برای اجرای این الزامات و تلاش کرده و یا به تلاش خود ادامه می‌دهند. ما باید در دهمین کنفرانس بررسی اقدامات مورد تاکید برای پیشبرد تمام ۳ رکن معاهده NPT را مشخص کنیم. این ارکان به شرح زیر هستند: خلع سلاح، منع گسترش و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای، علم و تکنولوژی. هر کدام از این ارکان، نشان دهنده منافع تقسیم شده برای تمام طرف‌های NPT است.

ما به خوبی از مشکلات پیش رو و چالش‌هایی که رویداد‌های اخیر به تمام این ارکان تحمیل کرده، آگاه هستیم. گفتار، رفتار و وجه مشترک ما در این ماه باید هنجار‌های جهانی را که از این معاهده گرفته شده و از همه ما محافظت می‌کند، تقویت کند. این امر مستلزم آن است که ما لفاظی‌های هسته‌ای غیرمسئولانه و حملات بی اساس و تهدید کننده علیه راکتور‌های هسته‌ای و تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز مرتبط با آن را رد کنیم. تمام طرف‌های NPT، کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای یا کشور‌های دارای سلاح غیر هسته‌ای، برای توضیح و بهبود رفتار‌های مسئولانه و محدویت‌ها در مواجهه با الزامات خود ظایفی دارند. با توجه به این موضوع، ما تضمین‌های امنیتی مثبت و منفی برای کشور‌های عضو NPT و دارای سلاح‌های غیرهسته‌ای را بررسی کرده و چنین تضمین‌هایی را ستایش می‌کینم.

ما همچنین بر گسترش منطقه‌ای بحران‌ها از همان نقطه‌ای که برآمده‌اند، تاکید می‌کنیم. ما تصریح می‌کنیم که ایران هرگز نباید یک سلاح هسته‌ای را توسعه دهد. ما متاسفیم که ایران برخلاف تلاش‌های دیپلماتیک گسترده همچنان فرصت احیای اجرای کامل مفاد برجام را در اختیار دارد. ما از ایران می‌خواهیم تا به اجرای کامل مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگردد و برای پاسخ به پرسش‌های مربوط به مواد و فعالیت‌های هسته‌ای احتمالی اعلام نشده خود در ایران، براساس توافقات امنیتی مورد درخواست NPT، همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام دهد. ما علاوه بر این، تاکید می‌کنیم که پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی، تهدیدی فزاینده برای امنیت جهانی است. ما همچنان خواستار خلع سلاح کامل، قابل تایید و برگشت ناپذیر کره شمالی هستیم و از این کشور می‌خواهیم تا تمام آزمایش‌های هسته‌ای، و پرتاب موشک‌های بالستیک و دیگر فعالیت‌های مربوطه خود را براساس مصوبات متعدد شورای امنیت سازمان ملل متوقف کند.    

علاوه بر این، ما در این کنفرانس، تمام اهداف پیشبرد اجرای معاهده  NPT را به دقت ارزیابی می‌کنیم. در این مقطع زمانی، ما تمام تلاش خود را برای اجرای قوانین و هنجار‌های بین‌المللی و دست یابی به پیامد مثبتی که امنیت و موفقیت بیشتر را برای دولت‌ها و مردمان آن‌ها به ارمغان می‌آورد، انجام می‌دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->