دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری
سرخط خبرها

بیانیه مشترک آمریکا، انگلیس و فرانسه درباره NPT و برنامه هسته‌ای ایران

  • کد خبر: ۱۱۹۷۷۳
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۴
بیانیه مشترک آمریکا، انگلیس و فرانسه درباره NPT و برنامه هسته‌ای ایران
کشور‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه بیانیه مشترکی را در مورد اهمیت معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT)، صادر کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، کشور‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه بیانیه مشترکی را در مورد اهمیت معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT)، صادر کردند.  این بیانیه به شرح زیر است: 

معاهده منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT)، بیش از ۵۰ سال، مولفه‌ای حیاتی و غیرقابل جانشین برای دستورات جهانی قانون محور است. ما بر NPT به عنوان سنگ بنای رژیم منع گسترش سلاح‌های اتمی و بنیان پیگرد خلع سلاح اتمی و استفاده صلح آمیز از تکنولوژی هسته‌ای، صحه می‌گذاریم. ما تلاش‌های سرسختانه خود برای کاهش خطرات هسته‌ای در پیشبرد الزامات مربوط به خلع سلاح هسته‌ای تحت ماده ششم معاهده NPT را ادامه می‌دهیم.

همزمان با آغاز دهمین کنفرانس بررسی NPT، بر اهمیت مستمر این معاهده و اجرای کامل تمام مفاد و درک کامل تمام اهداف آن تاکید می‌شود. یکی از این اهداف، پیشبرد صلح و امنیت بین‌المللی است که دولت‌های عضو NPT و دارای سلاح هسته‌ای و اعضای موقت شورای امنیت سازمان ملل، برای حفظ و ارتقای این معاهده در نظر گرفته‌اند.

رهبران فرانسه، بریتانیا و آمریکا همچنان بر اهداف در نظر گرفته شده در بیانیه منتشر شده در ۳ ژانویه ۲۰۲۲ در مورد جلوگیری از جنگ هسته‌ای و پرهیز از رقابت تسلیحاتی تاکید می‌کنند. ما درک عمیقی از این موضوع داریم که جنگ هسته‌ای برنده ندارد و هرگز نباید اتفاق بیافتد. ما امیال و اهداف و مخاطرات زیاد مربوط به ثبت رکورد عدم استفاده از سلاح‌های هسته‌ای از سال ۱۹۴۵ را تایید می‌کنیم. سلاح‌های هسته‌ای از زمانی که ساخته شده‌اند، باید برای اهداف دفاعی و بازداشتن از جنگ و تجاوز بکار رود. ما کسانی را که از سلاح‌های هسته‌ای برای تهدید و ارعاب نظامی استفاده کرده و یا تهدید به استفاده می‌کنند، محکوم می‌کنیم. چنین اعمالی بسیار خطرناک و برخلاف اهداف NPT  و منشور سازمان ملل است. ما در پی جنگ غیرقانونی و تهاجم نامشروع روسیه به اوکراین، از روسیه می‌خواهیم تا لفاظی‌ها و رفتار‌های هسته‌ای خطرناک و غیرمسئولانه خود را متوقف کرده و به الزامات بین‌المللی پایبند باشد و در گفتار و عمل به اصول مورد تاکید در بیانیه اخیر در مورد جلوگیری از جنگ هسته‌ای و پرهیز از رقابت تسلیحاتی متعهد باشد.

NPT خطر گسترش جنگ هسته‌ای را کاهش داده و کاهش هر چه بیشتر این خطر باید اولویت تمام کشور‌های عضو NPT و اولویت این کنفرانس باشد. ما دریافتیم که این خطر به خوبی از طریق گام‌های واقعی، اساسی و هدفمند و غلبه بر چالش‌های استراتژیک، سیاسی و تکنیکی مورد نیاز برای دست یابی به جهانی عاری از سلاح‌های هسته‌ای، بدست می‌آید. ما در این مقاله اصول و وظایف روش‌های مسئولانه برای کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای و عضو NPT را ارائه داده و راه‌هایی را که دولت‌های ما به واسطه آن‌ها بیانیه سوم ژانویه را اجرا می‌کنند، توضیح می‌دهیم.

ما می‌توانیم با استفاده از تضمین‌های هسته‌ای قوی‌تر که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بررسی تضمین‌های منع گسترش سلاح هسته‌ای بکار رفته است، تایید کنیم که NPT اصول لازم برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای را داشته و تضمینی برای اشاعه تکنولوژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز است. در همین حال، پتانسیل توزیع بیشتر انرژی، کشاورزی، سلامتی، محیط زیست و دیگر زمینه ها، بسیار گسترده است. ما الزام خود به ارتقا و گسترش توزیع این زمینه‌ها به صورت پایدار و مقابله با تغییرات آب و هوایی در سراسر دنیا را تجدید می‌کنیم.

کنفرانس بررسی قبلی و الزاماتی که برای یکدیگر قرار دادیم، این اهداف مشترک را پیش برد و آن الزامات همچنان مهم باقی ماند. دولت‌ها برای اجرای این الزامات و تلاش کرده و یا به تلاش خود ادامه می‌دهند. ما باید در دهمین کنفرانس بررسی اقدامات مورد تاکید برای پیشبرد تمام ۳ رکن معاهده NPT را مشخص کنیم. این ارکان به شرح زیر هستند: خلع سلاح، منع گسترش و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای، علم و تکنولوژی. هر کدام از این ارکان، نشان دهنده منافع تقسیم شده برای تمام طرف‌های NPT است.

ما به خوبی از مشکلات پیش رو و چالش‌هایی که رویداد‌های اخیر به تمام این ارکان تحمیل کرده، آگاه هستیم. گفتار، رفتار و وجه مشترک ما در این ماه باید هنجار‌های جهانی را که از این معاهده گرفته شده و از همه ما محافظت می‌کند، تقویت کند. این امر مستلزم آن است که ما لفاظی‌های هسته‌ای غیرمسئولانه و حملات بی اساس و تهدید کننده علیه راکتور‌های هسته‌ای و تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز مرتبط با آن را رد کنیم. تمام طرف‌های NPT، کشور‌های دارای سلاح هسته‌ای یا کشور‌های دارای سلاح غیر هسته‌ای، برای توضیح و بهبود رفتار‌های مسئولانه و محدویت‌ها در مواجهه با الزامات خود ظایفی دارند. با توجه به این موضوع، ما تضمین‌های امنیتی مثبت و منفی برای کشور‌های عضو NPT و دارای سلاح‌های غیرهسته‌ای را بررسی کرده و چنین تضمین‌هایی را ستایش می‌کینم.

ما همچنین بر گسترش منطقه‌ای بحران‌ها از همان نقطه‌ای که برآمده‌اند، تاکید می‌کنیم. ما تصریح می‌کنیم که ایران هرگز نباید یک سلاح هسته‌ای را توسعه دهد. ما متاسفیم که ایران برخلاف تلاش‌های دیپلماتیک گسترده همچنان فرصت احیای اجرای کامل مفاد برجام را در اختیار دارد. ما از ایران می‌خواهیم تا به اجرای کامل مفاد برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل بازگردد و برای پاسخ به پرسش‌های مربوط به مواد و فعالیت‌های هسته‌ای احتمالی اعلام نشده خود در ایران، براساس توافقات امنیتی مورد درخواست NPT، همکاری‌های لازم را با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام دهد. ما علاوه بر این، تاکید می‌کنیم که پیشرفت برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی، تهدیدی فزاینده برای امنیت جهانی است. ما همچنان خواستار خلع سلاح کامل، قابل تایید و برگشت ناپذیر کره شمالی هستیم و از این کشور می‌خواهیم تا تمام آزمایش‌های هسته‌ای، و پرتاب موشک‌های بالستیک و دیگر فعالیت‌های مربوطه خود را براساس مصوبات متعدد شورای امنیت سازمان ملل متوقف کند.    

علاوه بر این، ما در این کنفرانس، تمام اهداف پیشبرد اجرای معاهده  NPT را به دقت ارزیابی می‌کنیم. در این مقطع زمانی، ما تمام تلاش خود را برای اجرای قوانین و هنجار‌های بین‌المللی و دست یابی به پیامد مثبتی که امنیت و موفقیت بیشتر را برای دولت‌ها و مردمان آن‌ها به ارمغان می‌آورد، انجام می‌دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->