بهنوش طباطبایی و حامد بهداد با «گیس» به جشنواره فجر می روند ویدئو | منصور ضابطیان در «آپارات» میزبان ستارگان دوران مدرن می‌شود ویدئو | بخش هایی از گفتگوی جنجالی محمدحسین مهدویان با هوشنگ گلمکانی حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون تمدید مهلت ارسال اثر به نوزدهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر به نام مادر | مروری بر مشهورترین مادر‌های سینمای پس از انقلاب اسلامی بومیان جزیره سی پی یو آموزش داستان نویسی | شکل مولکول‌های جهان (بخش اول) همه چیز درباره فیلم گلادیاتور ۲ + بازیگران و خلاصه داستان نقش‌آفرینی کیانو ریوز و جیم کری در یک فیلم کارگردان فیلم ۱۰۰ ثانیه‌ای ردپا: پیام انسانی، رمز موفقیت در جشنواره‌های جهانی است اسکار سینمای اسپانیا نامزدهای خود را معرفی کرد برج میلاد، کاخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر شد آمار فروش سینمای ایران در هفته گذشته (٢ دی ١۴٠٣) استوری رضا کیانیان در واکنش به بستری‌شدن محمدعلی موحد و آلودگی هوا + عکس صوت | دانلود آهنگ جدید بهرام پاییز با نام مادر + متن صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳
سرخط خبرها

درباره محمدجواد غفورزاده (شفق)، شاعر مشهدی که ارادتش به اهل بیت زبانزد است

  • کد خبر: ۱۲۰۴۶۰
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
درباره محمدجواد غفورزاده (شفق)، شاعر مشهدی که ارادتش به اهل بیت زبانزد است
استاد شفق به همه نگاهی پدرانه دارد؛ چه وقتی در انجمن‌های شعر حضور دارد و چه وقتی به برنامه‌های مذهبی و هیئت‌ها می‌آید. وقتی در هیئتی نام شفق برده می‌شود، جلسه به وجد می‌آید و همه منتظر می‌شوند، شعری بشنوند که جانشان تازه شود.

علیرضا حیدری | شهرآرانیوز - نزدیک به زادروز حضرت امام صادق  (ع) بود و من هم دربه در دنبال یک شعر در مدح این امام بزرگوار. باتوجه به اینکه برای زادروز بزرگان دین شعر کم سروده شده است و حتی برای برخی از امامان عزیز بیشتر به فقر شعری برمی خوریم؛ این موضوع را با استاد شفق در میان گذاشتم. فردای آن روز، استاد سروده‌ای زیبا و عالی برای امام صادق (ع) فرستاد.

می‌گفت: «به من هر آنچه عطا کرده اند، توفیق است.» و به راستی آن روز این توفیق را در ایشان دیدم. روزی دیگر از ایشان پرسیدم که شعر غیرآیینی هم دارید؛ مثلا عاشقانه و این ها. برایم شعر عاشقانه‌ای فرستاد بسیار زیبا و حتی با اخوانیه‌ای مرا به مهربانی خود نواخت.

استاد شفق به همه نگاهی پدرانه دارد؛ چه وقتی در انجمن‌های شعر حضور دارد و چه وقتی به برنامه‌های مذهبی و هیئت‌ها می‌آید. وقتی در هیئتی نام شفق برده می‌شود، جلسه به وجد می‌آید و همه منتظر می‌شوند، شعری بشنوند که جانشان تازه شود.

روزگاری به یک انجمن ادبی می‌رفت که شب‌های دوشنبه برگزار می‌شد و کسانی مانند «قاسم سروی ها»، «سید رضا مؤیّد»، «محمود اکبرزاده»، «خسرونژاد» و «سید جعفر ماهرخسار» بودند که حضور این جمع خود گویای خیلی نکته هاست. همین انجمن بعد‌ها به صورت هفتگی و با حضور افرادی، چون زنده یادان کمال و قدسی و صاحبکار تشکیل می‌شد و در روزگار ما و شاید از اواخر دهه ۶۰ انجمن ادبی رضوی شکل گرفت که اکنون در صحن جمهوری اسلامی، عصر‌های دوشنبه، دایر است و حضور استاد شفق در این جلسه افتخاری بزرگ است.

روزگاری که مدیر ادبی روزنامه خراسان بودم، عادت کرده بودم که استاد زنگ بزند و شعری به مناسبت بفرستد؛ مگر می‌شد تولد و وفات و شهادتی باشد و شعری از این استاد ادبیات آیینی مشهد در صفحه ادبیات نباشد؟ و چه فروتنانه این هبه را انجام می‌داد. از دل می‌سراید و بر دل می‌نشیند. چه عاشقانه با مهر پیامبر و آل پیامبر زندگی می‌کند و روزگارش را به عشق آل علی گره می‌زند.

استاد شفق را همه دوست دارند، همه دلدادگان به پیامبر و خاندان او. استاد محمدجواد غفورزاده شفق، همچنان دلداده پیامبر و خاندان مطهر ایشان است. هنوز با همان حرارت و شور شعرش را می‌خواند. هنوز وقتی می‌خواند بغض می‌کند و می‌گرید. هنوز جمع را به وجد می‌آورد؛ اگر زادسروده باشد و می‌گریاند، اگر سوگ سروده باشد. وقتی نام مادر اهل بیت را به زبان می‌آورد، به چشم خود دیده ام که می‌لرزد.

او همه توان و استعداد و قریحه خود را صرف ادبیات آیینی کرده است. او به برکت همسایگی با آستان مقدس امام رضا (ع) دل بسته مولایش امام هشتم است و باورمند است که «چگونه قصد زیارت کنم برای وداع / مگر ز دیدن تو سیر می‌شود دل من».


در ادامه بخوانید:

معرفی و  بررسی چند شعر عاشورایی از  محمد جواد غفورزاده «شفق»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->