بهرام رادان رسماً از داوری خارج شد جزئیات تصادف آرمان امیدی، خواننده مسجدسلیمانی برنامه عصر جدید اکران ۳ فیلم کوتاه مشهدی راه‌یافته به فجر در سینما مهر کوهسنگی شهاب آسمان بازیگری | درباره شهاب حسینی، بازیگر نام‌آشنای سینمای ایران جست‌و‌جو در دنیای امپرسیونیسم | گزارشی از نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه آسمان مشهد نگاهی به مسیر هنری میترا حجار، به بهانه سالروز تولدش آموزش داستان نویسی | این شانزده نفر که به من زل زده اند (بخش دوم) پسرى که پاره تن رسول خدا بود | روایت «الفتوح» از تولد امام حسین(ع) که پروردگار هم‌زمان آن را تهنیت و تسلیت گفت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما آفریقا مشهد + تاریخ و ساعت نشست خبری بیست‌ودومین جشنواره فجر مشهد برگزار شد | اکران ۳۲ فیلم سینمایی و انیمیشن در سینما‌های آفریقا، هویزه و سیمرغ + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ آغازبه‌کار نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب هنرمندان تایباد و هرات افغانستان انتقاد انیمیشن‌سازها در جشنواره فجر: نه داوری درست داریم نه نگاه درست گفتگو با مهتاب ناظری، برنده جایزه برترین بازیگر بخش دیگرگونه‌های اجرایی تئاتر فجر برای نمایش تلقین درخشش هنرمندان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر | تندیس برترین اثر بخش دگرگونه‌های اجرایی به نمایش «تلقین» رسید اعلام اسامی برگزیدگان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹ فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مطالبات کتابفروشی‌ها تسویه شد جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما سیمرغ مشهد + تاریخ و ساعت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما هویزه مشهد + تاریخ و ساعت
سرخط خبرها

درباره محمدجواد غفورزاده (شفق)، شاعر مشهدی که ارادتش به اهل بیت زبانزد است

  • کد خبر: ۱۲۰۴۶۰
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۹
درباره محمدجواد غفورزاده (شفق)، شاعر مشهدی که ارادتش به اهل بیت زبانزد است
استاد شفق به همه نگاهی پدرانه دارد؛ چه وقتی در انجمن‌های شعر حضور دارد و چه وقتی به برنامه‌های مذهبی و هیئت‌ها می‌آید. وقتی در هیئتی نام شفق برده می‌شود، جلسه به وجد می‌آید و همه منتظر می‌شوند، شعری بشنوند که جانشان تازه شود.

علیرضا حیدری | شهرآرانیوز - نزدیک به زادروز حضرت امام صادق  (ع) بود و من هم دربه در دنبال یک شعر در مدح این امام بزرگوار. باتوجه به اینکه برای زادروز بزرگان دین شعر کم سروده شده است و حتی برای برخی از امامان عزیز بیشتر به فقر شعری برمی خوریم؛ این موضوع را با استاد شفق در میان گذاشتم. فردای آن روز، استاد سروده‌ای زیبا و عالی برای امام صادق (ع) فرستاد.

می‌گفت: «به من هر آنچه عطا کرده اند، توفیق است.» و به راستی آن روز این توفیق را در ایشان دیدم. روزی دیگر از ایشان پرسیدم که شعر غیرآیینی هم دارید؛ مثلا عاشقانه و این ها. برایم شعر عاشقانه‌ای فرستاد بسیار زیبا و حتی با اخوانیه‌ای مرا به مهربانی خود نواخت.

استاد شفق به همه نگاهی پدرانه دارد؛ چه وقتی در انجمن‌های شعر حضور دارد و چه وقتی به برنامه‌های مذهبی و هیئت‌ها می‌آید. وقتی در هیئتی نام شفق برده می‌شود، جلسه به وجد می‌آید و همه منتظر می‌شوند، شعری بشنوند که جانشان تازه شود.

روزگاری به یک انجمن ادبی می‌رفت که شب‌های دوشنبه برگزار می‌شد و کسانی مانند «قاسم سروی ها»، «سید رضا مؤیّد»، «محمود اکبرزاده»، «خسرونژاد» و «سید جعفر ماهرخسار» بودند که حضور این جمع خود گویای خیلی نکته هاست. همین انجمن بعد‌ها به صورت هفتگی و با حضور افرادی، چون زنده یادان کمال و قدسی و صاحبکار تشکیل می‌شد و در روزگار ما و شاید از اواخر دهه ۶۰ انجمن ادبی رضوی شکل گرفت که اکنون در صحن جمهوری اسلامی، عصر‌های دوشنبه، دایر است و حضور استاد شفق در این جلسه افتخاری بزرگ است.

روزگاری که مدیر ادبی روزنامه خراسان بودم، عادت کرده بودم که استاد زنگ بزند و شعری به مناسبت بفرستد؛ مگر می‌شد تولد و وفات و شهادتی باشد و شعری از این استاد ادبیات آیینی مشهد در صفحه ادبیات نباشد؟ و چه فروتنانه این هبه را انجام می‌داد. از دل می‌سراید و بر دل می‌نشیند. چه عاشقانه با مهر پیامبر و آل پیامبر زندگی می‌کند و روزگارش را به عشق آل علی گره می‌زند.

استاد شفق را همه دوست دارند، همه دلدادگان به پیامبر و خاندان او. استاد محمدجواد غفورزاده شفق، همچنان دلداده پیامبر و خاندان مطهر ایشان است. هنوز با همان حرارت و شور شعرش را می‌خواند. هنوز وقتی می‌خواند بغض می‌کند و می‌گرید. هنوز جمع را به وجد می‌آورد؛ اگر زادسروده باشد و می‌گریاند، اگر سوگ سروده باشد. وقتی نام مادر اهل بیت را به زبان می‌آورد، به چشم خود دیده ام که می‌لرزد.

او همه توان و استعداد و قریحه خود را صرف ادبیات آیینی کرده است. او به برکت همسایگی با آستان مقدس امام رضا (ع) دل بسته مولایش امام هشتم است و باورمند است که «چگونه قصد زیارت کنم برای وداع / مگر ز دیدن تو سیر می‌شود دل من».


در ادامه بخوانید:

معرفی و  بررسی چند شعر عاشورایی از  محمد جواد غفورزاده «شفق»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->