طنین همتی | شهرآرانیوز؛ هادی مخملی، رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان رضوی، با بیان اینکه این نمایشگاه بعد از دو سال تعطیلی بهدلیل شیوع کرونا شهریور امسال در تهران برگزار میشود، گفت: امید است این نمایشگاه حضور حداکثری تولیدکنندگان، فروشندگان و صادرکنندگان و مردم را در پی داشته باشد.
به گفته وی، برگزارکنندگان به ساعت کاری نمایشگاه تهران اعتراض داشتند، چراکه ساعت کاری نمایشگاه بهطور معمول ۸ صبح تا ۳ بعدازظهر است و عملا این ساعت جذابیتی برای مردم و تولیدکنندگان نداشت. با توجه به اعتراض شرکتکنندگان، خوشبختانه ساعت کاری نمایشگاه فرش دستباف به ساعت ۱۵ تا ۲۲ شب موکول شد.
مخملی با بیان اینکه در این نمایشگاه بیش از ۳۰ شرکت از استان خراسان رضوی حضور خواهند یافت، درباره مشکلات حوزه صادرات فرش گفت: در بحث صادرات یکی از مشکلات عمده، نبود بستر مناسب برای شستوشوی تخصصی فرش دستباف در استان است. متأسفانه آمار مشخصی از صادرات از گمرکات استان نداریم، اما با ایجاد این شهرک تخصصی فرش دستباف در استان که به مرحله نهایی رسیده است، میتوانیم فرش صادراتی را هم در خود استان شستوشوی کنیم.
این فعال حوزه فرش دستباف در ادامه تصریح کرد: اولویت مصرفکننده در دنیا تغییر کرده است. تولیدکنندگان داخلی هم باید همگام با علایق مصرفکننده داخلی و خارجی ارائه خدمت کنند. این موضوع مستلزم حمایت دولتی و نمایشگاهی است تا از تولیدکننده برای رفع مشکلات سد راه تولید و صادرات حمایت شود.
خوشبختانه تولیدات استان از متنوعترین طرحها در کشور برخوردار است و با توجه به چنین ظرفیتی در بحث سفارشپذیری، نیازمند برنامهریزی و مدیریت هستیم تا بتوانیم دوباره در دنیا حرفی برای گفتن بین رقبا داشته باشیم.
مخملی تصریح کرد: در مدت شیوع کرونا در کشور صادرات و تولید فرش دستباف بیشترین لطمه را دید و منجر به تعطیلی بازار هدف و کاهش رغبت برای تولید فرش شد، وگرنه ما از نظر تنوع نقشه و کیفیت کمبودی نداریم. امیدواریم با برگزاری نمایشگاه بعد از دو سال تعطیلی در کشور، گشایشی در بازار خارجی فرش دستباف ایجاد شود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف استان گفت: یکی از دغدغههای حوزه فرش دستباف از بین رفتن ذخایر فرش صادراتی است. با توجه به اینکه فرش دستباف گران شده است و تمایل و ترجیحات مصرفکننده به سمت فرش ماشینی رفته است، در سالهای آینده با کمبود ذخایر صادراتی از لحاظ صدور فرشهای کهنه و اینکه این فرشها بخواهند جایگزین فرش دستباف شوند. مواجه خواهیم شد.
باید شرایطی به وجود آید که همه اقشار بتوانند فرش دستباف را خریداری کنند و ما فرش دستباف را در همه رجها و شرایط قیمتی در اختیار مصرفکننده و متقاضی قرار دهیم. این موضع مقدور و میسر است، چون فرش دستباف تنها کالایی است که بهعنوان یک کالای چندوجهی از آن استفاده میشود و، چون جنبه سرمایهگذاری دارد، همه میتوانند این کالای سرمایهای را داشته باشند.