۱۳۹ کیلوگرم شمش طلا در حراج سکه امروز فروخته شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) مشهد را بر اساس مثلث اقتصادی استاندار اسبق خراسان رضوی اداره خواهیم کرد حمایت ویژه از دانش‌بنیان‌های فعال در حوزه ماهواره و فضا سرپرست گمرک ایران توسط وزیر اقتصاد منصوب شد دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف
سرخط خبرها

افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد

  • کد خبر: ۱۳۴۲۵۹
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد
فعال حوزه فرش دستباف گفت: افزایش قیمت دلار و کاهش ریال در مقابل دلار از جنبه ملی خبر خوشی نیست، اما برای کالا‌های صادراتی مثل فرش دستباف می‌تواند فرصت باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالله احراری، عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری خراسان رضوی، با بیان اینکه قیمت واقعی دلار بیشتر از نرخی است که در بازار وجود دارد و قیمت دلار به دلایل سیاست‌های خارجی و دخالت دولت است که نرخش پایین نگه داشته می‌شود، گفت: افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد، اما چون این نوسان قابل پیش‌بینی نیست، در کوتاه‌مدت اثرات زیان‌بار آن بیشتر است، چرا‌که بلافاصله قیمت مواد اولیه به‌خصوص مواد اولیه وارداتی افزایش پیدا می‌کند.

احراری با تأکید بر اینکه بازار فرش دستباف این روز‌ها در رکود کامل به سر می‌برد و در بازار داخلی و خارجی رونقی نیست، درباره بهای تمام‌شده فرش دستباف تصریح کرد: بهای تمام‌شده برای گونه‌های مختلف فرش متفاوت است. در فرش‌های معمولی که زیر ۳۰ رج (تعداد گره در ۵/۶ سانت تا ۷) است میانگین دستمزدی که به بافنده داده می‌شود، هر مقاط (۱۲ هزار گره) ۲۰۰ هزار تومان می‌شود که در نقاط مختلف کشور این پرداختی بر اساس مقاط به بافنده متفاوت است.

وی افزود: میانگین دستمزد بافنده برای بافنده حرفه‌ای که چهار فصل سال می‌بافد، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود و برای بافنده فصلی و نیمه‌حرفه‌ای بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان خواهد بود. اگر مواد اولیه بومی باشد، متری یک میلیون هم مواد اولیه استفاده می‌شود که برای یک فرش دستباف ۳۰ رج مترمربعی بهای تمام‌شده ۵ میلیون تومان می‌شود که اگر در این رقم هزینه نقشه و خواب فرش را هم در نظر بگیریم، به متری ۶ میلیون تومان می‌رسد.
اما ممکن است این فرش گره تقلبی داشته باشد و مواد اولیه نامرغوب در آن استفاده شود و بافنده ماهر در آن استفاده نشود که بین ۴ تا ۶ میلیون است. اگر این فرش دستباف ۴۰ رج باشد، بهای تمام‌شده در مترمربع بین ۸ میلیون تومان است. اگر ۵۰ رج باشد، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. اینکه فرش دستباف در کجا بافته شده باشد و اگر تمام‌ابریشم باشد روی بهای تمام‌شده آن هم تأثیر می‌گذارد. برای مثال یک ۷۰ رج قم می‌تواند بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون قیمت تمام‌شده آن در مترمربع باشد و بسته به برندی که دارد، حتی قیمتش بیشتر هم بشود. پس برای فرش نمی‌توان قیمت ثابتی را گفت. تراکم، رج شمار آن، رنگ‌های کارشده، جنس فرش، طرح و برندی که فرش را تولید کرده است و مکان تولید فرش همه در بهای تمام‌شده آن تأثیر می‌گذارد.

عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری خراسان رضوی گفت: بزرگ‌ترین واردکننده فرش ما در گذشته آمریکا بود، اما اکنون به‌دلیل مسائل تحریم فرش‌های ما به‌صورت غیرمستقیم به‌عنوان فرش افغانستانی، پاکستانی، چینی، هندی و ترکیه‌ای بخشی از بازار آمریکا را دارد، اما اطلاعات مستندی وجود ندارد، چون گمرک اطلاعات کاملی ندارد. بازار‌های واسطه‌ای مثل دبی، بیروت، ژاپن، پاکستان که فرش‌ها دستباف به آنجا منتقل می‌شود و بازار‌های جدیدی مثل طبقه مرفه‌نشین چینی، پاکستانی، روسی و هندی از فرش دستباف ما استفاده می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->