مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد

  • کد خبر: ۱۳۴۲۵۹
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۶
افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد
فعال حوزه فرش دستباف گفت: افزایش قیمت دلار و کاهش ریال در مقابل دلار از جنبه ملی خبر خوشی نیست، اما برای کالا‌های صادراتی مثل فرش دستباف می‌تواند فرصت باشد.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، عبدالله احراری، عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری خراسان رضوی، با بیان اینکه قیمت واقعی دلار بیشتر از نرخی است که در بازار وجود دارد و قیمت دلار به دلایل سیاست‌های خارجی و دخالت دولت است که نرخش پایین نگه داشته می‌شود، گفت: افزایش نرخ دلار در درازمدت می‌تواند برای فرش دستباف فرصت باشد، اما چون این نوسان قابل پیش‌بینی نیست، در کوتاه‌مدت اثرات زیان‌بار آن بیشتر است، چرا‌که بلافاصله قیمت مواد اولیه به‌خصوص مواد اولیه وارداتی افزایش پیدا می‌کند.

احراری با تأکید بر اینکه بازار فرش دستباف این روز‌ها در رکود کامل به سر می‌برد و در بازار داخلی و خارجی رونقی نیست، درباره بهای تمام‌شده فرش دستباف تصریح کرد: بهای تمام‌شده برای گونه‌های مختلف فرش متفاوت است. در فرش‌های معمولی که زیر ۳۰ رج (تعداد گره در ۵/۶ سانت تا ۷) است میانگین دستمزدی که به بافنده داده می‌شود، هر مقاط (۱۲ هزار گره) ۲۰۰ هزار تومان می‌شود که در نقاط مختلف کشور این پرداختی بر اساس مقاط به بافنده متفاوت است.

وی افزود: میانگین دستمزد بافنده برای بافنده حرفه‌ای که چهار فصل سال می‌بافد، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود و برای بافنده فصلی و نیمه‌حرفه‌ای بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان خواهد بود. اگر مواد اولیه بومی باشد، متری یک میلیون هم مواد اولیه استفاده می‌شود که برای یک فرش دستباف ۳۰ رج مترمربعی بهای تمام‌شده ۵ میلیون تومان می‌شود که اگر در این رقم هزینه نقشه و خواب فرش را هم در نظر بگیریم، به متری ۶ میلیون تومان می‌رسد.
اما ممکن است این فرش گره تقلبی داشته باشد و مواد اولیه نامرغوب در آن استفاده شود و بافنده ماهر در آن استفاده نشود که بین ۴ تا ۶ میلیون است. اگر این فرش دستباف ۴۰ رج باشد، بهای تمام‌شده در مترمربع بین ۸ میلیون تومان است. اگر ۵۰ رج باشد، بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. اینکه فرش دستباف در کجا بافته شده باشد و اگر تمام‌ابریشم باشد روی بهای تمام‌شده آن هم تأثیر می‌گذارد. برای مثال یک ۷۰ رج قم می‌تواند بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون قیمت تمام‌شده آن در مترمربع باشد و بسته به برندی که دارد، حتی قیمتش بیشتر هم بشود. پس برای فرش نمی‌توان قیمت ثابتی را گفت. تراکم، رج شمار آن، رنگ‌های کارشده، جنس فرش، طرح و برندی که فرش را تولید کرده است و مکان تولید فرش همه در بهای تمام‌شده آن تأثیر می‌گذارد.

عامل توسعه شبکه ملی دستبافته‌های داری خراسان رضوی گفت: بزرگ‌ترین واردکننده فرش ما در گذشته آمریکا بود، اما اکنون به‌دلیل مسائل تحریم فرش‌های ما به‌صورت غیرمستقیم به‌عنوان فرش افغانستانی، پاکستانی، چینی، هندی و ترکیه‌ای بخشی از بازار آمریکا را دارد، اما اطلاعات مستندی وجود ندارد، چون گمرک اطلاعات کاملی ندارد. بازار‌های واسطه‌ای مثل دبی، بیروت، ژاپن، پاکستان که فرش‌ها دستباف به آنجا منتقل می‌شود و بازار‌های جدیدی مثل طبقه مرفه‌نشین چینی، پاکستانی، روسی و هندی از فرش دستباف ما استفاده می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->